22.5 C
Athens
September 19, 2024
Image default
MARKETS

Οριακές μεταβολές στην Wall Street με τα «βλέμματα» στην Nvidia

Οριακές μεταβολές στην Wall Street με τα «βλέμματα» στην Nvidia

Οι μετοχές της Wall Street σημειώνουν μικρή μεταβολή την Τετάρτη (28/8), καθώς οι traders περιμένουν την ανακοίνωση των τριμηνιαίων κερδών της Nvidia.

Ειδικότερα, η Wall Street παρακολουθεί την Nvidia για να εκτιμήσει την ευρύτερη βιωσιμότητα του εμπορίου τεχνολογίας και τεχνητής νοημοσύνης. Ο τεχνολογικός «γίγαντας» -που αναμένεται να υποβάλει έκθεση μετά το κλείσιμο- έχει εκτιναχθεί κατά 159% το 2024, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με το πόσα περιθώρια υπάρχουν ακόμη για τη μετοχή να…τρέξει.

Έτσι, στο ταμπλό αυτή την ώρα, ο Dow Jones υποχωρεί οριακά κατά 0,03% στις 41.238 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 βρίσκεται σε αρνητικό έδαφος στο -0,01% και τις 5.625 μονάδες, όπως και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει κάθοδο κατά 0,01% φτάνοντας τις 17.753 μονάδες.

Παράλληλα, η Nordstrom αυξήθηκε κατά 7% μετά την ανακοίνωση των προσαρμοσμένων κερδών του δεύτερου τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Η εταιρεία ανάπτυξης ημιαγωγών Ambarella σημείωσε άλμα σχεδόν 20% χάρη στις αισιόδοξες προβλέψεις για τα έσοδα του τρίτου τριμήνου.

Την ίδια ώρα, και η PVH, ιδιοκτήτρια της Calvin Klein, υποχώρησε περισσότερο από 7% λόγω απογοητευτικών προοπτικών για το τρέχον τρίμηνο.

Στην αγορά ομολόγων οι αποδόσεις ανέβηκαν με την απόδοση του 10ετούς να ενισχύεται στο 3.83% και του 2ετούς να ανεβαίνει στο 3.87%.

Τέλος, να σημειωθεί πως υποτονικό ήταν το κλίμα στη χθεσινή συνεδρίαση με όλους τους δείκτες να καταφέρνουν με δυσκολία να καταγράψουν έστω και μικρά κέρδη. Πάντως, ακόμη και η επίδοση αυτή ήταν αρκετή, ώστε ο Dow Jones να φτάσει ουσιαστικά σε ένα ακόμη ιστορικό ρεκόρ! 

#μετοχές #δείκτες #ΗΠΑ #επιτόκια

Related posts

Ανάκαμψης συνέχεια στη Wall Street-Ελπίδες για παύση στις αυξήσεις επιτοκίων

banks

Κέρδη στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Εκτός ύφεσης το Ηνωμένο Βασίλειο

banks

Ήπιες διακυμάνσεις στο άνοιγμα των ευρωαγορών-Το βάρος στις κεντρικές τράπεζες

banks

Χρηματιστήρια: 8+1 πράγματα που πρέπει να παρακολουθήσετε την Παρασκευή

banks

Εταιρικά αποτελέσματα και οικονομικά στοιχεία στο επίκεντρο της Wall Street

banks

Ρευστοποιήσεις στις ευρωαγορές μετά τις νέες αυξήσεις επιτοκίων

banks