25.8 C
Athens
September 19, 2024
Image default
WORLD

Ουγγαρία: Η ΕΕ δεν βοηθά αρκετά τα μικρότερα ευρωπαϊκά κράτη να απεξαρτηθούν από το ρωσικό φυσικό αέριο

Ο επικεφαλής της ενεργειακής ασφάλειας της Ουγγαρίας επέκρινε την Τετάρτη την Ευρωπαϊκή Ένωση επειδή δεν παρέχει αρκετή στήριξη προς τις μικρότερες, ηπειρωτικές χώρες να απεξαρτηθούν από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Ο Csaba Marosvari, αναπληρωτής υφυπουργός της Ουγγαρίας αρμόδιος για την ενεργειακή ασφάλεια, μιλώντας στο συνέδριο Gastech στο Χιούστον δήλωσε ότι μικρότερα, ηπειρωτικά κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Ουγγαρίας, χρειάζονται περισσότερη χρηματοδότηση για να μειώσουν την εξάρτησή τους από το ρωσικό αέριο.

Περίπου τα δύο τρίτα των εισαγωγών φυσικού αερίου της Ουγγαρίας προέρχονται από τη Ρωσία, αλλά αυξάνεται η πίεση προς τη χώρα και προς ορισμένους γείτονές της να διαφοροποιηθούν πιο γρήγορα από τη ρωσική ενέργεια, μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία το 2022.

“Στην περιοχή μας υπάρχουν μικρές χώρες, μικρές αγορές, λίγοι σημαντικοί παράγοντες της αγοράς, έλλειψη κεφαλαίων, τέτοιου είδους έργα υποδομής και αποσυμφόρησης μπορεί να κοστίσουν έως και εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ – σε όρους αγοράς καυσίμων δεν είναι εφικτό να εκπληρωθούν”, είπε ο Marosvari.

Related posts

Βενεζουέλα: Πετρελαιοκηλίδα στα ανοικτά των ακτών της Καραϊβικής

banks

KPMG: Σε χαμηλό πενταετίας οι παγκόσμιες επενδύσεις VC, παρά τις δύο συμφωνίες μαμούθ άνω των $4 δισ.

banks

Τεχνολογία: Όσο περισσότερες συσκευές χρησιμοποιεί ένας καταναλωτής τόσο πιο έξυπνες θα γίνονται αυτές

banks

Κομισιόν: Πράσινο φως στην αποδέσμευση 10 δισ. ευρώ για την Ουγγαρία

banks

Γερμανία: Η χώρα όπου κάθε νύχτα ανατινάζεται ένα ATΜ

banks

Μπάιντεν: Ο Τραμπ απειλεί τη δημοκρατία μας

banks