27.9 C
Athens
June 26, 2024
Image default
WORLD

Ουκρανία: Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, ενώ ζημιές υπέστησαν εγκαταστάσεις σε λιμάνι στον Δούναβη έπειτα από ρωσικά πλήγματα με drones

Ένας οδηγός σκοτώθηκε και εγκαταστάσεις για την αποθήκευση και την εξαγωγή σιτηρών υπέστησαν ζημιές σε ρωσική επίθεση με drone κοντά στον ποταμό Δούναβη, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης της επαρχίας της Οδησσού, στη νότια Ουκρανία.

Ο Όλεχ Κιπέρ επεσήμανε ότι η επίθεση με drones διήρκεσε δύο ώρες τη νύκτα και, παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα καταρρίφθηκαν, κάποια έπληξαν τους στόχους τους και προκάλεσαν ζημιές σε αποθήκη σιτηρών, σε έναν ανελκυστήρα και σε φορτηγά.

Τα λιμάνια της Ουκρανίας στον Δούναβη έχουν αναχθεί σε βασικές αρτηρίες για τις εξαγωγές των ουκρανικών σιτηρών, μετά την αποχώρηση της Ρωσίας από τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας το καλοκαίρι.

Η Μόσχα εξαπέλυσε τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο σειρά επιθέσεων με drones εναντίον των λιμενικών υποδομών της Ουκρανίας στον Δούναβη, αλλά η χθεσινή επίθεση σημειώθηκε έπειτα από μια ανάπαυλα.

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι συνολικά εκτοξεύθηκαν εναντίον της Οδησσού και της επαρχίας Χμελνίτσκι – στη δυτική Ουκρανία– 18 drones Shahed, δεκαπέντε από τα οποία καταρρίφθηκαν.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Related posts

Βρετανία: Για 100η χρονιά η καμπάνα του Μπιγκ Μπεν θα χτυπήσει και σήμερα τα μεσάνυχτα για τον ερχομό του νέου έτους

banks

Γερμανία: Συρρίκνωση της οικονομίας κατά 0,4% περιμένει για το 2023 η κυβέρνηση

banks

Ο Ζελένσκι μιλά για τον εκτοπισμό παιδιών από την Ουκρανία, κατηγορεί τη Ρωσία για “γενοκτονία”

banks

Ισραήλ – Γάζα: Επαφές στο Παρίσι ανάμεσα σε ΗΠΑ, Αίγυπτο, Κατάρ και Ισραήλ με θέμα συμφωνία για ανακωχή και απελευθέρωση των ομήρων

banks

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο θα ενισχύσει την αντιαεροπορική του άμυνα καθώς η Ρωσία στοχοθετεί ενεργειακές υποδομές

banks

Ο πόλεμος στο Ισραήλ διχάζει τη γαλλική αριστερά

banks