20.9 C
Athens
September 20, 2024
Image default
WORLD

Ουκρανία: Ένας νεκρός σε ρωσικές επιθέσεις κατά ενεργειακών υποδομών

Ρωσικές επιθέσεις είχαν ως στόχο ενεργειακές εγκαταστάσεις στην πόλη Σούμι της βορειοανατολικής Ουκρανίας σήμερα, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος στην πόλη Κροπιβνίτσκι να χάσει τη ζωή του, σύμφωνα με τις περιφερειακές αρχές.

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέρριψε 46 από τα 52 μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) που εξαπολύθηκαν από τη Ρωσία κατά του ουκρανικού εδάφους κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η Πολεμική Αεροπορία δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία χρησιμοποίησε τρεις κατευθυνόμενους πυραύλους κατά την επίθεση που δεν πέτυχαν τους στόχους τους.

Οι αρχές στην κεντρική περιοχή Κιρόβοχραντ δήλωσαν ότι ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, μια 90χρονη γυναίκα τραυματίστηκε και αρκετά κτίρια διαμερισμάτων υπέστησαν ζημιές στο Κροπιβνίτσκι.

Στην περιοχή γύρω από την ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο, όπου οι δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας ενεργοποιήθηκαν, δεν αναφέρθηκαν ζημιές σε κρίσιμες υποδομές.

Οι περιφερειακές αρχές στο Σούμι δήλωσαν ότι οι δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν 16 drones στην περιοχή, όπου οι ενεργειακές μονάδες έχουν δεχθεί κατ’ επανάληψη πυρά, αναγκάζοντας τις αρχές να χρησιμοποιήσουν εφεδρικά ενεργειακά συστήματα.

Ο Ολέξι Κουλέμπα, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και αρμόδιος για την ανασυγκρότηση, τις περιφέρειες και τις υποδομές, δήλωσε χθες ότι συστήθηκε αρχηγείο συντονισμού για τη στήριξη της περιφέρειας Σούμι. Ο φορέας αυτός έχει στόχο να συντονίσει την άμυνα ενεργειακών υποδομών και να ετοιμάσει τις κρίσιμες υποδομές της περιοχής για τη χειμερινή περίοδο.

Η Ρωσία, που ξεκίνησε πλήρους κλίμακας εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, επιτίθεται σε ενεργειακές υποδομές σε αυτό που το Κίεβο δηλώνει ότι είναι μια συντονισμένη προσπάθεια να υποβαθμιστεί το ενεργειακό σύστημα πριν από τον χειμώνα.

Οι ρωσικές δυνάμεις προχωρούν σταθερά στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, ενώ οι ουκρανικές δυνάμεις παραμένουν στη ρωσική περιοχή του Κουρσκ ύστερα από τη διασυνοριακή τους διείσδυση τον περασμένο μήνα.

Πηγή στην ουκρανική, κρατική υπηρεσία ασφαλείας SBU δήλωσε σήμερα ότι ουκρανική επίθεση με drone κατέστρεψε χώρο αποθήκευσης πυραύλων, κατευθυνόμενων βομβών και πυρομαχικών του πυροβολικού στη ρωσική περιοχή Τβερ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Related posts

Οι Ισραηλινοί ισοπεδώνουν μνημεία του Γιασέρ Αραφάτ – Ομαδικός τάφος για 179 πτώματα στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα

banks

Μπανγκλαντές: Στους 91 οι νεκροί από τις ταραχές – Απαγορεύτηκε επ’ αόριστον η κυκλοφορία – “Τρομοκράτες” οι διαδηλωτές, λέει η πρωθυπουργός Χασίνα

banks

Το Εφετείο του Παρισιού ενέκρινε την έκδοση στις ΗΠΑ Έλληνα επιχειρηματία που συνελήφθη στη Γαλλία

banks

Η Ρωσία λέει πως κατέστρεψε 39 drones της Ουκρανίας

banks

Ουκρανία: Τουλάχιστον 18 νεκροί και 130 τραυματίες από τα ρωσικά πλήγματα των τελευταίων ωρών

banks

Τουρκία: Οι δράστες της βομβιστικής επίθεσης στην Άγκυρα εισήλθαν μέσω Συρίας

banks