27.9 C
Athens
June 26, 2024
Image default
WORLD

Ο Ζελένσκι ακύρωσε την επίσκεψή του στην Ισπανία και την Πορτογαλία

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ακύρωσε την επίσκεψή του στην Ισπανία και την Πορτογαλία, ανακοίνωσαν οι αρχές την Τετάρτη, ενώ το CNN Portugal και άλλα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι αυτό έγινε λόγω της αναζωπύρωσης των μαχών στη χώρα του.

Ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας επρόκειτο να διοργανώσει δεξίωση για τον Ζελένσκι στις 17 Μαΐου και να παραθέσει γεύμα προς τιμήν του.

Ο Ζελένσκι αναμενόταν επίσης να υπογράψει διμερή συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας με τον πρωθυπουργό Πέντρο Σάντσεθ μετά από κοινή δήλωση του ΝΑΤΟ πέρυσι.

Εκπρόσωπος της πορτογαλικής κυβέρνησης δήλωσε ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας ακύρωσε την επίσκεψη, αλλά δεν ανέφερε τον λόγο.

Η ισπανική κυβέρνηση ανέφερε από τη μεριά της ότι δεν μπορούσε να σχολιάσει για λόγους ασφαλείας.

Μαζί με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ισπανία δεσμεύτηκε να στηρίξει την Ουκρανία με οικονομική και στρατιωτική βοήθεια μετά την εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022.

Η προγραμματισμένη επίσκεψη του Ζελένσκι επρόκειτο να συμπέσει με την υπόσχεση της ΕΕ για μακροπρόθεσμη υποστήριξη του Κιέβου σε θέματα ασφάλειας, σύμφωνα με σχέδιο εγγράφου.

Related posts

Μεσανατολικό: Η αμηχανία των ΗΠΑ, οι ελιγμοί των “τρίτων”

banks

Γαλλία και Γερμανία απορρίπτουν τη σύγκριση μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ

banks

Σύνοδος Κορυφής: Ανθεκτικές οι ευρωπαϊκές οικονομίες – Ανησυχία για τον πληθωρισμό

banks

Πολωνία: Το εθνικιστικό κόμμα PiS φαίνεται να χάνει την εξουσία

banks

Το ανεξέλεγκτο κόστος ακινήτων ωθεί την Πορτογαλία στην απόσυρση της Golden Visa

banks

ΗΠΑ – Ισραήλ – Γάζα: “Απολύτως απαραίτητη” είναι η προστασία των αμάχων για τον Αμερικανό υπουργό των Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν

banks