22.3 C
Athens
September 19, 2024
Image default
WORLD

Ο Ζούκερμπεργκ λέει ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν πίεσε τη Meta να λογοκρίνει περιεχόμενο για την Covid

Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta Platforms Μαρκ Ζούκερμπεργκ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν πίεσε την εταιρεία του να “λογοκρίνει” περιεχόμενο για την COVID-19 κατά τη διάρκεια της πανδημίας, προφανώς αναφερόμενος στα αιτήματα του Λευκού Οίκου για την απομάκρυνση παραπληροφόρησης σχετικά με τον κορονοϊό και τα εμβόλια, όπως μεταδίδει το Reuters. 

Σε επιστολή με ημερομηνία 26 Αυγούστου σε επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, ο Ζούκερμπεργκ αναφέρει ότι μετάνιωσε που δεν μίλησε για αυτήν την πίεση νωρίτερα, καθώς και για άλλες αποφάσεις που είχε λάβει ως ιδιοκτήτης του Facebook, του Instagram και του WhatsApp σχετικά με την κατάργηση συγκεκριμένου περιεχομένου.

Τον Ιούλιο του 2021, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, είχε πει ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook “σκοτώνουν ανθρώπους” επειδή επιτρέπουν τη δημοσίευση παραπληροφόρησης σχετικά με τα εμβόλια κατά του κορονοϊού στην πλατφόρμα του. 

Άλλα στελέχη της κυβέρνησης Μπάιντεν, όπως η πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι και ο επικεφαλής Δημόσιας Υγείας, Βιβέκ Μέρθι, είχαν πει δημόσια ότι η εταιρεία δεν έκανε αρκετά για να εξαλείψει την παραπληροφόρηση και καθιστούσε δυσκολότερη την καταπολέμηση της πανδημίας και τη διάσωση ζωών.

Το Facebook είχε αναφέρει τότε ότι δρομολογεί “επιθετικά βήματα” για να καταπολεμήσει τέτοια παραπληροφόρηση. Η κυβέρνηση Μπάιντεν τελικά χαλάρωσε την κριτική της, παρόλο που τα ψέματα για τα εμβόλια συνέχισαν να διαδίδονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στην επιστολή προς την ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικάνους Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής τη Δευτέρα, ο Ζούκερμπεργκ είπε ότι η εταιρεία του “πιέστηκε” για “λογοκρισία” περιεχομένου, σημειώνοντας ότι σήμερα η εταιρεία θα αντιδρούσε εάν αντιμετώπιζε ξανά τέτοιες απαιτήσεις.

“Το 2021, ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν, συμπεριλαμβανομένου του Λευκού Οίκου, πίεσαν επανειλημμένα τις ομάδες μας για μήνες να λογοκρίνουν συγκεκριμένο περιεχόμενο για την COVID-19, συμπεριλαμβανομένου του χιούμορ και της σάτιρας, και εξέφρασαν μεγάλη απογοήτευση με τις ομάδες μας όταν δεν συμφωνούσαμε”, έγραψε ο Ζούκερμπεργκ στην επιστολή του. 

“Πιστεύω ότι η πίεση της κυβέρνησης ήταν λάθος και λυπάμαι που δεν ήμασταν πιο ειλικρινείς γι’ αυτό. Πιστεύω επίσης ότι κάναμε κάποιες επιλογές που, με το πλεονέκτημα της εκ των υστέρων γνώσης και των νέων πληροφοριών, δεν θα κάναμε σήμερα”.

Ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η κυβέρνηση ενθάρρυνε υπεύθυνες ενέργειες για την προστασία της δημόσιας υγείας και ασφάλειας. 

“Η θέση μας ήταν σαφής και συνεπής: πιστεύουμε ότι οι εταιρείες τεχνολογίας και άλλοι ιδιωτικοί παράγοντες θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τις επιπτώσεις που έχουν οι ενέργειές τους στον αμερικανικό λαό, κάνοντας παράλληλα ανεξάρτητες επιλογές σχετικά με τις πληροφορίες που παρουσιάζουν”.
 

Related posts

ΗΠΑ: Σε χαμηλό τεσσάρων μηνών ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης

banks

Ισραήλ: Απεργούν αύριο οι υπηρεσίες του δήμου του Τελ Αβίβ – Θα συμμετάσχουν σε συγκέντρωση για τους ομήρους

banks

Το ινδικό Πολεμικό Ναυτικό διέσωσε ιρανικό αλιευτικό που είχαν καταλάβει Σομαλοί πειρατές

banks

Γάζα: Τουλάχιστον 35.173 οι νεκροί από την έναρξη του πολέμου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς

banks

Όρμπαν: Η Ουγγαρία θα εγκρίνει σήμερα την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

banks

ΗΠΑ: Τον Σεπτέμβριο η ανακοίνωση της ποινής του Τραμπ στη δίκη του στη Νέα Υόρκη

banks