33.6 C
Athens
July 7, 2024
Image default
WORLD

Ο Μακρόν παραμένει σιωπηλός πριν από τον κρίσιμο δεύτερο γύρο των εκλογών – Οι συνεργάτες του συμφωνούν

Έχουν περάσει πέντε ημέρες από την τελευταία φορά που εθεάθη δημόσια ο Εμμανουέλ Μακρόν. Και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι θα υπάρξουν προεδρικές εμφανίσεις πριν από τον κρίσιμο δεύτερο γύρο του βουλευτικών εκλογών της Γαλλίας που θα λάβουν χώρα την Κυριακή, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Το γραφείο Τύπου του ανέφερε ότι επί του παρόντος δεν έχει προγραμματίσει καμία ομιλία πριν από τις εκλογές. Ο Γάλλος πρόεδρος “ταμπουρώνεται” στο Μέγαρο των Ηλυσίων, όπου συγκέντρωσε το υπουργικό του συμβούλιο την Τετάρτη. 

Η εξαφάνισή του δεν ταιριάζει σε έναν ηγέτη που είναι γνωστό ότι σπάνια περνάει περισσότερες από λίγες ημέρες χωρίς ομιλία, συνέντευξη ή κάποιο είδος δημόσιας εκδήλωσης. Αλλά για ορισμένους στο στρατόπεδό του, το χαμηλό προφίλ είναι καλοδεχούμενο. Υπάρχει η αίσθηση ότι όσο λιγότερο μιλάει ο Μακρόν, τόσο το καλύτερο για τους υποψηφίους που σχετίζονται με την κυβέρνηση, δήλωσαν αξιωματούχοι υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στις 21 Ιουνίου έδειξε ότι η δημοτικότητα του Μακρόν έχει πέσει και έχει φτάσει σε ιστορικό χαμηλό. 

Ο Μακρόν εθεάθη για τελευταία φορά δημοσίως όταν έκανε βόλτα στους δρόμους της γαλλικής παραλιακής πόλης Le Touquet, λίγες ώρες πριν γίνει γνωστό το μέγεθος της ήττας του κόμματός του από τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό της Μαρίν Λεπέν στον πρώτο γύρο. 

Κατά την προετοιμασία αυτού του γύρου, οι βοηθοί του ήθελαν να κρατήσει χαμηλό προφίλ, ιδίως λόγω του βάθους της αντιδημοτικότητάς του. Αλλά ο πρόεδρος, γνωστός για την ομιλητικότητά του, δεν έλαβε υπόψη του τις συμβουλές τους. Έδωσε μια δίωρη συνέντευξη, προειδοποιώντας ότι η Γαλλία θα ήταν αντιμέτωπη με έναν “εμφύλιο πόλεμο” αν τα ακραία κόμματα κέρδιζαν έδαφος.

Ο Εθνικός Συναγερμός της Λεπέν σημείωσε μια εμφατική νίκη στον πρώτο γύρο. Ο δεύτερος γύρος της Κυριακής έχει ένα βασικό ερώτημα: Θα εξασφαλίσει η Λεπέν την αυτοδύναμη πλειοψηφία; Οι προβλέψεις των δημοσκόπων δείχνουν ότι αυτό είναι ένα απίθανο αποτέλεσμα, αφού η ομάδα του Μακρόν, το αριστερό Νέο Λαϊκό Μέτωπο και άλλα κόμματα που αντιτίθενται στο Εθνικό Συναγερμό απέσυραν στρατηγικά 223 υποψηφίους από εκλογικές περιφέρειες με περισσότερα από δύο άτομα, σε μια προσπάθεια να αποφύγουν τη διάσπαση της αντιπολίτευσης προς την ακροδεξιά. 

Related posts

Προ των πυλών επίσημη αναγνώριση της Παλαιστίνης;

banks

Εκλογές στη Ρωσία: Το στρατόπεδο του Ναβάλνι φτιάχνει στρατηγική για να διαταράξει την πορεία του Πούτιν προς μια νέα θητεία

banks

Πορτογαλία-δημοακόπηση: Το 67,8% των ψηφοφόρων τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών

banks

Fitch: Επιβεβαίωσε την αξιολόγηση “ΒΒ” για τη Βραζιλία, με σταθερές προοπτικές

banks

Νοσοκομείο στη νότια Γάζα εστιάζει μόνο σε επεμβάσεις για να σωθούν ζωές

banks

Νιγηρία: Ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας δεσμεύτηκε να περιορίσει τον πληθωρισμό και να σταθεροποιήσει το νόμισμα

banks