29.4 C
Athens
June 26, 2024
Image default
POLITICS

Ο Μηταράκης ανοίγει ζήτημα Προέδρου της Δημοκρατίας – «Υπάρχουν αξιόλογα Κεντροδεξιά στελέχη»

Ζήτημα για την ψήφιση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στη θέση της Προεδρίας της Δημοκρατίας ανοίγει ο βουλευτής Χίου με τη Νέα Δημοκρατία Νότης Μηταράκης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1», ο Νότης Μηταράκης υπογράμμισε πως «υπάρχουν πάρα πολλά αξιόλογα στελέχη της Κεντροδεξιάς, τα οποία έχουν ιστορική διαδρομή στην πολιτική, τα οποία θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι Πρόεδροι της Δημοκρατίας. Νομίζω είναι μία συζήτηση που πρέπει να γίνει όταν αυτή ωριμάσει».

«Το θέμα του γάμου των ομόφυλων ήταν ένα διχαστικό ζήτημα για την ελληνική κοινωνία»

Υπενθυμίζεται ότι η σχετική ψήφιση για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί το 2025, όταν και λήγει η θητεία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

«Οι υπουργοί κρίνονται από την αποτελεσματικότητά τους»

Όσον αφορά τον ανασχηματισμό ο Νότης Μηταράκης υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε ένα πάρα πάρα πολύ καλό ανασχηματισμό.

«Επέστρεψε στελέχη με πάρα πολύ καλή εμπειρία σε κρίσιμους τομείς. Τομείς που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών, εξαιρετικούς συναδέλφους, τον. κ. Θεοδωρικάκο, τον κ. Τσιάρα, τον κ. Παναγιωτόπουλο, τους οποίους εκτιμώ και σέβομαι. Από εκεί και πέρα η μάχη θα δοθεί στο αποτέλεσμα. Οι υπουργοί κρίνονται από την αποτελεσματικότητά τους και ο πρωθυπουργός θα κριθεί από τον ελληνικό λαό το 2027 από τη συνολική απόδοση της Κυβέρνησης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ο βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι «το θέμα του γάμου των ομόφυλων ήταν ένα διχαστικό ζήτημα για την ελληνική κοινωνία. Εγώ ανήκω σε αυτούς που δεν ψήφισαν τον νόμο, όπως ξέρετε».

Τέλος, ο Νότης Μηταράκης επισήμανε πως «ο πρωθυπουργός σεβάστηκε απολύτως τις απόψεις όλων των βουλευτών. Αυτό που είπε ότι σέβομαι τις απόψεις της κοινοβουλευτικής ομάδας το έδειξε στην πράξη. Η Νέα Δημοκρατία, και αυτό ήταν η μεγάλη επιτυχία του Μητσοτάκη, άνοιξε την αποδοχή του κόμματος σε μία ευρύτερη κοινωνική συμμαχία που έφτασε και στα όρια της Κεντροαριστεράς, και αυτό έδωσε το 41%».

Related posts

Βρυξέλλες: Ειδική αναφορά στον σεβασμό των μειονοτήτων κάνει η Διακήρυξη ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων

banks

Μητσοτάκης για τουρισμό: Παρέχουμε βοήθεια ύψους 420 εκατομμυρίων ευρώ- Πρωταρχικό μας μέλημα η ασφάλεια

banks

Η ευχή του Τσακαλώτου στην κυβέρνηση – «Να… χαίρεστε τον εκσυγχρονισμό σας»

banks

Οι σαραντάρηδες και η σκυτάλη της Αριστεράς

banks1

Νέα «βόμβα»: Αποχώρησε από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο Κούλογλου – «Πυρά» σε Κασσελάκη

banks

Μητσοτάκης: Ο Μπελέρης συμβολίζει τη στήριξή μας στη Δημοκρατία – Η πολιτική δεν είναι telemarketing

banks