31.5 C
Athens
June 22, 2024
Image default
WORLD

Ο CEO της Nvidia στοχεύει στη δημιουργία έδρας στο Βιετνάμ

Η Nvidia επιδιώκει να δημιουργήσει έδρα στο Βιετνάμ για να αναπτύξει τη βιομηχανία ημιαγωγών της χώρας, καθώς θεωρεί τη βιετναμέζικη αγορά σημαντική, δήλωσε η κυβέρνηση του Βιετνάμ, επικαλούμενη τον διευθύνοντα σύμβουλο της αμερικανικής εταιρείας κατασκευής τσιπ.

Κατά την πρώτη του επίσκεψη στη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας, ο διευθύνων σύμβουλος της Nvidia, Jensen Huang, δήλωσε ότι η εταιρεία θεωρεί το Βιετνάμ ως πατρίδα της και επιβεβαίωσε τα σχέδιά της να δημιουργήσει ένα κέντρο στη χώρα.

Η Nvidia, η οποία έχει ήδη επενδύσει 250 εκατ. δολάρια στο Βιετνάμ, πρόκειται να συζητήσει συμφωνίες συνεργασίας στον τομέα των ημιαγωγών με βιετναμέζικες εταιρείες τεχνολογίας και φορείς σε συνάντηση τη Δευτέρα, όπως ανέφερε την Παρασκευή το Reuters.

Το Βιετνάμ, το οποίο φιλοξενεί μεγάλα εργοστάσια συναρμολόγησης τσιπ, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου της Intel παγκοσμίως, προσπαθεί να επεκταθεί στον σχεδιασμό τσιπ και ενδεχομένως στην κατασκευή τσιπ, καθώς οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας δημιουργούν ευκαιρίες για το Βιετνάμ στον κλάδο.

Related posts

Συνελήφθη 33χρονος που φέρεται ότι εμπλέκεται στο αιματηρό επεισόδιο στο Γκάζι

banks

Β. Ιρλανδία: Ζητούμενο και σήμερα η ειρήνη

banks

Μπλίνκεν: Οι ΗΠΑ εργάζονται για να γεφυρώσουν το χάσμα για μια συμφωνία για τους ομήρους στη Γάζα

banks

Αυστρία: Ο Νεχάμερ κάλεσε την Τουρκία να ασκήσει επιρροή στη Χαμάς για την απελευθέρωση των ομήρων

banks

Ντούντα: Άνοιξε τον δρόμο για πυρηνικά στο έδαφος της Πολωνίας

banks

Φ. Λέιν (ΕΚΤ): Ασαφής ο αντίκτυπος των επιθέσεων στην Ερυθρά Θάλασσα στον πληθωρισμό

banks