25.9 C
Athens
July 3, 2024
Image default
MARKETS

Πάνω απ’τις 5000 ο S&P μετά τα στοιχεία του πληθωρισμού

Πάνω απ'τις 5000 ο S&P μετά τα στοιχεία του πληθωρισμού

Κέρδη σημειώνει και στη σημερινή (9/2) συνεδρίαση η Wall Street, με τον S&P να κινείται πάνω από τις 5.000 μονάδες, καθώς η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η μέτρηση του πληθωρισμού του Δεκεμβρίου ήταν χαμηλότερη από ό,τι είχε αναφερθεί αρχικά.

Αναλυτικότερα, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,14% στις 38.672,38 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,22% στις 5,008.28 μονάδες και ο Nasdaq Composite ενισχύεται κατά 0,49% στις 15.871,75 μονάδες. Για την εβδομάδα, ο S&P σημειώνει άνοδο 0,9%, ενώ ο Dow των blue-chip και ο Nasdaq Composite έχουν κερδίσει 0,2% και 1,4%, αντίστοιχα.

Όλοι οι βασικοί δείκτες οδεύουν προς την πέμπτη διαδοχική εβδομάδα κερδών.

Η κυβέρνηση αναθεώρησε χαμηλότερα τον δείκτη τιμών καταναλωτή του Δεκεμβρίου σε μόλις 0,2% αύξηση, έναντι αύξησης 0,3% που είχε αναφερθεί αρχικά. Τα στοιχεία για τον πυρήνα του πληθωρισμού, εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, ήταν τα ίδια. Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων κινούνται χαμηλότερα μετά την ανακοίνωση των αναθεωρημένων στοιχείων. Τα στοιχεία για τον ΔΤΚ του Ιανουαρίου αναμένεται να ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.

Η Nvidia, η Alphabet και η Microsoft έδειχναν έτοιμες να ωθήσουν τον S&P 500 πάνω από τις 5.000 μονάδες την Παρασκευή, καθώς και οι τρεις σημείωσαν άνοδο στην προαγορά.

Η σταθερή περίοδος κερδών, τα στοιχεία για την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού και η ανθεκτική οικονομία έχουν τροφοδοτήσει το ράλι της αγοράς από τις αρχές του 2024, με τον S&P να έχει σημειώσει άνοδο σχεδόν 5% μέχρι σήμερα. 

Το δεύτερο μισό της περιόδου ανακοίνωσηςκερδών συνεχίζεται, με την PepsiCo να πέφτει 3,34% λόγω μικτών αποτελεσμάτων. Η Take-Two Interactive σημειώνει απώλειες 8,43% λόγω απογοητευτικών προοπτικών, ενώ η Pinterest υποχωρεί κατά 11,25% μετά την έκδοση αδύναμων προβλέψεων και μειωμένων εσόδων.

Συνολικά 319 εταιρείες του S&P ανακοίνωσαν τριμηνιαία κέρδη και το 80,6% αυτών ανακοίνωσαν κέρδη υψηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών, σύμφωνα με την LSEG.

#Wall_Street #nyse #Άνοδος #S&P_500

Related posts

«Κοκκίνισαν» μιμούμενες τη Wall Street οι ασιατικές αγορές

banks

Κέρδη στις ευρωαγορές με ώθηση από το βρετανικό ΑΕΠ

banks

Οι ανησυχίες για την απασχόληση «πλήγωσαν» τη Wall Street

banks

Αρνητικά οι ευρωαγορές περιμένοντας τον Πάουελ

banks

«Bυθίζεται» κατά 67% η μετοχή της First Republic Bank-Αναστολή διαπραγματεύσεων

banks

Ασιατικές αγορές: Άνοιξαν με… φόρα την εβδομάδα

banks