23.5 C
Athens
April 27, 2024
Image default
MARKETS

Οι ανησυχίες για την απασχόληση «πλήγωσαν» τη Wall Street

Οι ανησυχίες για την απασχόληση «πλήγωσαν» τη Wall Street

Με ήπια πτώση ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πέμπτης (5/10) για τη Wall Street, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας, τα οποία θα μπορούσαν να καθορίσουν την επόμενη κίνηση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για τα επιτόκια.

Ο Dow Jones Industrial Average έχασε 9,98 μονάδες ή 0,03% και έκλεισε στις 33.119,57 μονάδες. Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,13% στις 4.258,19 μονάδες και ο Nasdaq Composite κατέγραψε απώλειες 0,12% στις 13.219,83 μονάδες.

Ο κλάδος των βασικών καταναλωτικών προϊόντων ηγήθηκε των σημερινών απωλειών. Η μετοχή της Molson Coors υποχώρησε περισσότερο από 6%, ακολουθούμενη από την Clorox και την PepsiCo, που έχασαν περισσότερο από 5% η καθεμία.

Στα μάκρο της ημέρας, οι εβδομαδιαίες αρχικές αιτήσεις ανεργίας ανήλθαν σε 207.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, αυξημένες κατά μόλις 2.000 από την προηγούμενη εβδομάδα. Οι αναλυτές είχαν κάνει πρόβλεψη για 210.000 αιτήσεις, σύμφωνα με μια συναινετική εκτίμηση του Dow Jones.

Για την Παρασκευή, οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι οι μισθοδοσίες των μη γεωργικών υπηρεσιών για τον Σεπτέμβριο θα παρουσιάσουν αύξηση 170.000 θέσεων εργασίας, από 187.000 θέσεις τον Αύγουστο.

Νέα «βουτιά» για το πετρέλαιο – Ένατη σερί πτώση για τον χρυσό

Απώλειες για δεύτερη διαδοχική μέρα κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς συνεχίζονται οι ανησυχίες γύρω από τη ζήτηση έπειτα από την άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων. Οι ανησυχίες για τη ζήτηση καυσίμων αντιστάθμισαν την απόφαση του OPEC+ να διατηρήσει τις περικοπές της παραγωγής πετρελαίου, διατηρώντας έτσι περιορισμένη την προσφορά.

Ειδικότερα, το πετρέλαιο τύπου Brent έκλεισε με απώλειες 1,74 δολαρίων ή 2,03%, στα 84,07 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό τύπου WTI έχασε 1,91 δολάρια ή 2,3% στα 82,31 δολάρια το βαρέλι. Η συνδυασμένη ποσοστιαία πτώση τις τελευταίες δύο ημέρες ήταν η πιο απότομη από τον Μάιο και για τους δύο δείκτες αναφοράς του αργού.

Νέα πτώση σημείωσε ο χρυσός, που ήταν η ένατη διαδοχική, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο. Το ενδιαφέρον για το πολύτιμο μέταλλο έχει αποδυναμωθεί λόγω της ανόδου των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 16 ετών και της συνολικής ισχύος του δολαρίου. O spot χρυσός κινήθηκε πτωτικά κατά 0,1% στα 1.819,98 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ στις ΗΠΑ τα futures του χρυσού κατέγραψαν απώλειες 0,2% στα 1.831,80 δολάρια ανά ουγγιά.

  • WALL STREET ΗΠΑ

    Related posts

    Το «κοκτέιλ» Fed και απασχόλησης έφερε απώλειες στη Wall Street

    banks

    Πτώση στις ευρωαγορές εν μέσω αβεβαιότητας για τα επιτόκια

    banks

    Κέρδη στις ευρωαγορές με ώθηση από βρετανικό ΑΕΠ και Fed

    banks

    Επιφυλακτικό ξεκίνημα για τις ευρωαγορές- Περιμένοντας την ανάκαμψη

    banks

    Συνεχίζεται η άνοδος στις Ευρωαγορές- Κοντά σε ρεκόρ ο Stoxx600

    banks

    Τέταρτη διαδοχική εβδομάδα κερδών στη Wall Street- Ρεκόρ πολλών μηνών

    banks