22.3 C
Athens
September 19, 2024
Image default
WORLD

Παραιτήθηκε ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ μετά την καταδίκη του

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ παραιτήθηκε από τη θέση του μετά την καταδίκη του για διαφθορά, όπως μεταδίδει το Reuters. 

Σημειώνεται ότι ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν έκρινε την περασμένη εβδομάδα ένοχο τον γερουσιαστή για τις 16 ποινικές κατηγορίες που αντιμετώπιζε συμπεριλαμβανομένης της δωροληψίας, της παρακώλυσης της δικαιοσύνης, της απόσπασης χρημάτων και της απάτης. Η δίκη διήρκεσε εννέα εβδομάδες. Δύο συγκατηγορούμενοι του επίσης καταδικάστηκαν. 

Η επιστολή παραίτησης του Μενέντεζ διαβάστηκε στην αίθουσα της Γερουσίας.

Ο Μενέντεζ αντιπροσώπευε το Νιου Τζέρσεϊ στη Γερουσία από το 2006, ενώ μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο ήταν επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας. 

Η υπόθεση αφορούσε αυτό που οι κατήγοροι είχαν χαρακτηρίσει σχέδια δωροδοκιών στο πλαίσιο των οποίων ο Γερουσιαστής και η σύζυγος του Ναντίν Μενέντεζ δέχονταν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε μετρητά, αλλά και χρυσές ράβδους και αυτοκίνητα ή πληρωμές σε υποθήκες από τρεις επιχειρηματίες. Σε αντάλλαγμα ο Μενέντεζ οδηγούσε κονδύλια ύψους πολλών δισεκατομμυρίων σε βοήθεια στην Αίγυπτο και προσπάθησε να επηρεάσει τις ποινικές διώξεις κατά των δύο από τους εν λόγω επιχειρηματίες, όπως ανέφεραν οι αμερικανικές αρχές. Ο Μενέντεζ έχει ανακοινώσει πώς θα ασκήσει έφεση. 

Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ και άλλα στελέχη των Δημοκρατικών είχαν καλέσει τον Μενέντεζ να υποβάλει την παραίτησή του μετά την καταδίκη του.

Η απόφαση για την ποινή θα ανακοινωθεί στις 29 Οκτωβρίου, μια εβδομάδα πριν τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου στις οποίες θα κατέβει ως ανεξάρτητος αν και θεωρείται απίθανο να κερδήσει. 

Related posts

ΗΠΑ: Αποζημίωση 5 εκατ. δολαρίων ζητά η οικογένεια ενός 11χρονου που πυροβολήθηκε μέσα στο σπίτι του από αστυνομικό

banks

Πόλεμος στο Ισραήλ: Το υπ. Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε 80 νεκρούς κατά τον βομβαρδισμό της Τζαμπαλίγια

banks

Δύο γυναίκες σκοτώθηκαν στην ενορία της Καθολικής εκκλησίας στη Γάζα από πυρά Ισραηλινού στρατιώτη

banks

Παρά την αντίθεση του γερουσιαστή Ραντ Πολ η Τουρκία δεν αναμένει προβλήματα με τα F-16

banks

NYT: Το Ισραήλ γνώριζε έναν χρόνο νωρίτερα πως η Χαμάς σχεδίαζε επίθεση άνευ προηγουμένου

banks

Γαλλία: Ποιος είναι ο 20χρονος τσετσενικής καταγωγής που μαχαίρωσε και σκότωσε καθηγητή σε λύκειο

banks