32.5 C
Athens
June 24, 2024
Image default
POLITICS

ΠΑΣΟΚ: Ζητά παραίτηση της Νίκης Κεραμέως μετά το πόρισμα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων

«Κόλαφο» χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ «την προσπάθεια συγκάλυψης που επιχείρησε η κυβέρνηση και προσωπικά η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως», λίγες ώρες μετά την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τη διαρροή στη ΝΔ προσωπικών δεδομένων εκλογέων.

Το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη επικαλούμενη την Αρχή σημειώνει πως «δεν προκύπτει ότι έγινε εξαντλητική έρευνα και αναζήτηση πληροφοριών από το υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να διευκολυνθεί ο προσδιορισμός του ακριβούς χρόνου και του αντικειμένου της παράνομης διαβίβασης. Ενώ το Μέγαρο Μαξίμου δεν μπήκε καν στον κόπο να απαντήσει στην ανεξάρτητη αρχή».

«Μπορούμε και αξίζουμε περισσότερα» λέει η Χαριλάου Τρικούπη ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση

Επιπλέον, όπως προκύπτει από την απόφαση της Αρχής «υπήρχε η δυνατότητα μαζικής εξαγωγής στοιχείων εκλογέων από το υπουργείο χωρίς να καταγράφεται ποιος και γιατί τα παίρνει κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας».

Παραίτηση της Νίκης Κεραμέως ζητά το ΠΑΣΟΚ

Η απόφαση, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ «αναδεικνύει την ανικανότητα της ‘’επιτελικής’’ κυβέρνησης να κάνει το αυτονόητο (…)» ζητώντας παραίτηση της υπουργού.

«Δεν είναι αποδεκτό να μετατρέπεται το υπουργείο Εσωτερικών σε εκλογικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά δεδομένα χιλιάδων Ελλήνων του εξωτερικού να παραδίδονται στο κυβερνών κόμμα και σε υποψηφίους του, εκθέτοντας τη χώρα και κλονίζοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Μπορούμε και αξίζουμε περισσότερα», καταλήγει το ΠΑΣΟΚ.

Related posts

Διπλωματία – Επόμενο βήμα η 5ετής συμφωνία με τις ΗΠΑ

banks

Τσαβούσογλου : Μετά τον Δένδια… πάει κατεχόμενα

banks

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση νομοθετεί σκανδαλωδώς ασυλία για τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ

banks

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει κόμμα των μελών

banks1

ΣΥΡΙΖΑ: Σύννεφα στη σχέση Κασσελάκη – Πολάκη

banks

«Πολιτικός ο λόγος που δεν ανέλαβα επικεφαλής της Νέας Αριστεράς» λέει η Αχτσιόγλου

banks