23.2 C
Athens
October 6, 2024
Image default
COMODITIES

Πετρέλαιο: Σε υψηλό δύο και πλέον μηνών το μπρεντ

Πετρέλαιο: Σε υψηλό δύο και πλέον μηνών το μπρεντ

Η τιμή του μπρεντ έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο, παραμένοντας πάνω από τα 87 δολάρια, αφού τα στοιχεία της προηγούμενης ημέρας έδειξαν πτώση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent αυξήθηκαν 0,2%, στα 87,55 δολάρια το βαρέλι έως τις 22:25 ώρα Ελλάδας. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού πετρελαίου West Texas Intermediate (WTI) αυξήθηκαν στα 84,15 δολάρια στις συναλλαγές που ήταν περιορισμένες λόγω της αργίας της Ημέρας της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση, το Brent κέρδισε 1,3% για να διαμορφωθεί στα 87,34 δολάρια για το υψηλότερο κλείσιμό του από τις 30 Απριλίου. Εν τω μεταξύ, το WTI είχε διαμορφωθεί σε υψηλό 11 εβδομάδων στα 83,88 δολάρια.

Η άνοδος αυτή έρχεται μετά τη μεγαλύτερη από το αναμενόμενο μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού. Η αμερικανική υπηρεσία ενεργειακών πληροφοριών (EIA) ανέφερε μείωση των αποθεμάτων κατά 12,2 εκατομμύρια βαρέλια. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μείωση κατά 680.000 βαρέλια.

#brent #WTI

Related posts

Κίνα και δολάριο… ρίχνουν σχεδόν 2% το πετρέλαιο-Πέφτει το αέριο

banks

Σταθεροποιείται το πετρέλαιο, μετά το… σοκ στα Υψίπεδα του Γκολάν

banks

Αύξηση των τιμών πετρελαίου ενόψει συνάντησης του ΟΠΕΚ+

banks

Ισορροπεί ανάμεσα σε γεωπολιτικούς κινδύνους και ζήτηση το πετρέλαιο

banks

Trafigura: Η Ευρώπη θα αποφύγει την κρίση φυσικού αερίου

banks

Τιμές πετρελαίου: Στάση αναμονής μετά τις προβλέψεις του ΟΠΕΚ+

banks