27.1 C
Athens
June 26, 2024
Image default
POLITICS

Ποια κόμματα της ελληνικής Βουλής δεν ψηφίζουν τους νόμους της ΕΕ

Με χαμηλά ποσοστά ψηφίζονται οι νόμοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τα κόμματα που βρίσκονται στην αντιπολίτευση στην Ελληνική Βουλή, σύμφωνα με το κείμενο πολιτικής «Τα αντί-ευρωπαϊκά κόμματα στη Βουλή» που δημοσιεύει το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών.

Στο κείμενο πολιτικής αναλύεται ο βαθμός που κάθε κόμμα της αντιπολίτευσης υπερψηφίζει ή καταψηφίζει τους νόμους που περιέχουν κυρώσεις ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Σύμφωνα με τα βασικά συμπεράσματα της ανάλυσης από το 2004 έως το 2023, από τα 15 κόμματα που έχουν βρεθεί στην αντιπολίτευση: Τη μεγαλύτερη νομοθετική συναίνεση στα νομοσχέδια της ΕΕ σημείωσε το Ποτάμι υπερψηφίζοντας το 87%, ενώ ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 75,9%, η ΝΔ με 74,4% και ο ΛΑΟΣ με 66,7%.

Τη μικρότερη νομοθετική συναίνεση στα νομοσχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης σημείωσε το ΚΚΕ με 2%, ενώ ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6%, το ΜέΡΑ25 με 10,5% και η Ελληνική Λύση με 11,1%.

Όσον αφορά τη νομοθετική στάση των κομμάτων στα νομοσχέδια της ΕΕ σε σύγκριση με τη στάση τους στο σύνολο των νομοσχεδίων: το ποσοστό στο οποίο το Ποτάμι υπερψήφισε τα νομοσχέδια της ΕΕ είναι κατά 14 ποσοστιαίες μονάδες μεγαλύτερο απ’ ό,τι στο σύνολο των νομοσχεδίων, ενώ ακολουθούν ο ΛΑΟΣ, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και η Ένωση Κεντρώων.

Το ποσοστό στο οποίο η Δημοκρατική Αριστερά υπερψήφισε τα νομοσχέδια της ΕΕ είναι 19 ποσοστιαίες μονάδες μικρότερο απ’ ό,τι στο σύνολο των νομοσχεδίων, ενώ ακολουθούν οι Σπαρτιάτες, η Πλεύση Ελευθερίας και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Related posts

Βορίδης: Ο «Daniel» ήταν πέντε φορές πάνω από τον «Ιανό»

banks

Σία Αναγνωστοπούλου: «Ο Πολιτισμός  είναι καταδικασμένος να μετατρέπεται σε ελιτίστικη ευδαιμονία για λίγους» 

banks1

Ελληνοτουρκικά: Η Λιβύη βάζει φωτιά στη Μεσόγειο – Η επέκταση των χωρικών υδάτων και ο τουρκικός εκνευρισμός

banks

Ξεκίνησε η παραλαβή και εγκατάσταση αιθουσών του ΕΕΕΕΚ Χαλκίδα

banks1

Κύπρος: Η Αμμόχωστος στο στόχαστρο των Τούρκων

banks

Το κανάλι της Βουλής έβαλε ψεύτικο quote του Ελύτη

banks