Πολιτικές αντιδράσεις για το πτυχίο του Μακάριου Λαζαρίδη – Την αποπομπή του ζητεί η αντιπολίτευση

Στα ύψη βρίσκεται η πολιτική αντιπαράθεση ενόψει και της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή την Πέμπτη, που ζήτησε ο Νίκος Ανδρουλάκης για το Κράτος Δικαίου. Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρίσκεται και το ζήτημα του πτυχίου του Μακάριου Λαζαρίδη.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μιλώντας στο OPEN, τόνισε ότι «δεν έχω υπάρξει κρατικοδίαιτος ποτέ με εξαίρεση αυτά τα δύο χρόνια που εργάστηκα ως ειδικός επιστήμονας», ενώ παρουσίασε και το πτυχίο του από το κολέγιο Southeastern Europe, που όπως είπε ήταν τότε ένα από τα δύο μεγαλύτερα κολέγια στην Ελλάδα.

Η συνέντευξη του Μακάριου Λαζαρίδη προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης που ζητούν από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να τον αποπέμψει.

ΠΑΣΟΚ: Πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη – Ο Πρωθυπουργός οφείλει να τον αποπέμψει τώρα

«Ο κ. Λαζαρίδης ομολόγησε εκ νέου ότι δεν είχε τις τυπικές προϋποθέσεις, αλλά με βάση την ισχύουσα «Νεοδημοκρατική» λογική, αρκούσε να πληροί τις «γαλάζιες» κομματικές προϋποθέσεις για να προσληφθεί ως Ειδικός Επιστήμονας Υπουργού» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωσή του.

«Προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα αλλά εκτέθηκε χειρότερα. Σήμερα αντί για θέση Ειδικού Επιστήμονα όπως ρητά αναγράφεται στο ΦΕΚ διορισμού του, ο κ. Λαζαρίδης δήλωσε ότι προσελήφθη ως απλός μετακλητός, κατόπιν εορτής είδε στο ΦΕΚ… τον τίτλο του «Ειδικού Επιστήμονα» και πως την ευθύνη είχε κάποια απρόσωπη διοίκηση» σημειώνει.

«Κοινώς πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη καθώς διορίστηκε χωρίς πτυχίο εξαπατώντας το δημόσιο κατά παράβαση του άρθρου 33 παρ. 2 του ν. 2190/1994, μια διάταξη που απαιτεί πτυχίο, μεταπτυχιακό και 2 έτη προϋπηρεσίας. Παραδέχτηκε προκλητικά ότι δεν είχε τίποτα από αυτά, αλλά… προσωπικότητα. Ο Πρωθυπουργός δεν έχει άλλον δρόμο. Πλέον δεν έχει καμία δικαιολογία ότι δεν γνωρίζει, καθώς ο κ. Λαζαρίδης αποκαλύφθηκε μόνος του σε ζωντανή μετάδοση. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να αποπέμψει εντός των επόμενων λεπτών τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, που εξαπάτησε το δημόσιο» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΥΡΙΖΑ: Αμετανόητος και εκτός τόπου και χρόνου – Είπε ψέματα on camera για άλλη μια φορά

«Αμετανόητος και εκτός τόπου και χρόνου εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ο υπουργός του κ. Μητσοτάκη, Μακάριος Λαζαρίδης, στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open. Δεν έχει να δώσει καμία εξήγηση σε κανέναν, ισχυρίστηκε» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζητεί την αποπομπή του από την κυβέρνηση.

«Στα τυπικά προσόντα του 2007 για να προσληφθεί κάποιος ως μετακλητός υπάλληλος ήταν απαραίτητο να έχει πτυχίο Ανώτατης Σχολής ή ισότιμο. Ο κ. Λαζαρίδης δεν είχε τέτοιο πτυχίο αλλά τίτλο σπουδών από Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών, ωστόσο προσλήφθηκε. Είπε ψέματα on camera για άλλη μια φορά. Αριστεία στα ψέματα και στην εξαπάτηση. Αυτοί είναι οι υπουργοί και οι στενοί συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να αρνηθεί δημόσια ανάρτηση που είχε κάνει στα social media και, όταν οι δημοσιογράφοι του την ανάγνωσαν, την παραδέχτηκε. Και θράσος και ψέμα!» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Όσο για τις ύβρεις και τις χυδαιότητες, ισχύει η σοφή λαϊκή ρήση: «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης». Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος για τον κ. Μητσοτάκη από την αποπομπή του Μακάριου Λαζαρίδη» καταλήγει.

ΚΚΕ: Πήρε “πτυχίο” στη συγκάλυψη του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ

«Η επιμονή του κ. Μητσοτάκη, παρά τις αποκαλύψεις, να κρατά τον Μ. Λαζαρίδη στην κυβέρνησή του είναι η επιβράβευση γιατί ο τελευταίος ως μέλος της εξεταστικής πήρε “πτυχίο” στη συγκάλυψη του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ συνεχίζει τη σταδιοδρομία του με “μεταπτυχιακό” στον αντικομμουνισμό και τη συκοφάντηση των λαϊκών αγώνων», επισημαίνει, σε σχόλιό του το ΚΚΕ.

«Σε κάθε περίπτωση η κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική είναι που έχει ανάγκη από πολιτικούς τύπου Λαζαρίδη, για να την υπηρετούν, με ή χωρίς πτυχία πανεπιστημίου, συνεπώς αυτή είναι που πάνω απ’ όλα πρέπει να μπει στο στόχαστρο του λαού», προσθέτει το ΚΚΕ.

Ελληνική Λύση: Κακό είναι το να μην έχεις πτυχίο και να παίρνεις τη θέση κάποιου πτυχιούχου

«Να υπενθυμίσουμε το πολύ απλό γεγονός, ότι το “κακό” δεν είναι να μην έχεις πτυχίο. Κακό είναι το να μην έχεις πτυχίο και να παίρνεις τη θέση κάποιου πτυχιούχου που δικαιούται αξιοκρατικά να πάρει τη θέση αυτή», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση, αναφερόμενη στον Μακάριο Λαζαρίδη.

Παράλληλα, το γραφείο Τύπου του κόμματος υποστηρίζει: «Να υπενθυμίσουμε δε στην αντιπολίτευση ότι και αυτή τη ζοφερή υπόθεση (όπως και το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ που αποκαλύπταμε από το 2020 ή το έγκλημα στα Τέμπη κλπ), το αποκάλυψε η Ελληνική Λύση τον Απρίλιο του 2025. Και στην υπόθεση Λαζαρίδη μόνοι μας φωνάζαμε επί έναν ολόκληρο χρόνο και σήμερα έρχονται άπαντες για να καπηλευτούν την πολιτική μας δράση…».

Σακελλαρίδης: «Ο Λαζαρίδης θα έπρεπε να έχει τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια να παραιτηθεί από μόνος του»

«Η περίπτωση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μακάριου Λαζαρίδη, είναι ενδεικτική της διαχρονικής αντίληψης της Νέας Δημοκρατίας για το κράτος ως λάφυρό τους», υπογραμμίζει, σε ανάρτησή του, ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

«Θα έπρεπε να έχει τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια να παραιτηθεί από μόνος του. Αλλά αφού ποιος την έχασε για να την βρει ο Μ. Λαζαρίδης, ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης πρέπει να αποπέμψει τον -άλλοτε- στενό συνεργάτη του, σήμερα κιόλας», σημειώνει ο κ. Σακελλαρίδης, σχολιάζοντας πως «είναι αδιανόητο, μπροστά στη διαχρονική τους υπερπροσπάθεια να διορίσουν τα “γαλάζια” παιδιά σε καλοπληρωμένες θέσεις, να μην κρατάνε ούτε τα τυπικά προσχήματα για τον διορισμό του Μ. Λαζαρίδη με ΦΕΚ στη θέση του “ειδικού επιστήμονα” στη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς το 2007».

«Σημειωτέων ότι η θέση του “ειδικού επιστήμονα” που αμείβεται ΣΑΦΩΣ καλύτερα από άλλες θέσεις (π.χ. επιστημονικός συνεργάτης), απαιτεί μεταπτυχιακό ή διδακτορικό, ενώ ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεν είχε ούτε προπτυχιακό!», προσθέτει.

Όσον αφορά τη συνέντευξή του κ. Λαζαρίδη στο Open, τον χαρακτηρίζει «προκλητικό» που «δεν δίστασε να πει δημόσια ψέματα ότι δήθεν προσελήφθη ως μετακλητός, ενώ το ΦΕΚ του διορισμού του αναφέρει ρητώς ότι προσλαμβάνεται ως “ειδικός επιστήμονας με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου”».

«Ο Κ. Μητσοτάκης κάποτε το έπαιζε σταυροφόρος της αξιοκρατίας στο Δημόσιο. Σήμερα καλύπτει τον άλλοτε στενό του συνεργάτη προσποιούμενος ότι δεν συμβαίνει κάτι. Πρωτότυπό για τον Πρωθυπουργό μας, θα μου πείτε», τονίζει ο κ. Σακελλαρίδης, επισημαίνοντας πως «δύο πράγματα πρέπει να γίνουν άμεσα για να μην ξεφτιλίζει άλλο η Νέα Δημοκρατία και η κυβέρνηση την πολιτική ζωή του τόπου»: «Άμεση αποπομπή του προκλητικού και ψεύτη Μ. Λαζαρίδη από την κυβέρνηση» και «άμεση ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών του Δημοσίου για επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθεισών αποδοχών στον Μ. Λαζαρίδη, αφού κατέλαβε την θέση του “ειδικού επιστήμονα” παρατύπως, με σχετικό δόλο».

Hot this week

Business Banking Εθνικής Τράπεζας: Στο επίκεντρο η ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

Έπειτα από μια περίοδο πρωτοφανών προκλήσεων, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο ακρογωνιαίος λίθος της ελληνικής και ευρωπαϊκής οικονομίας, στρέφουν το βλέμμα τους στο μέλλον και είναι έτοιμες να κάνουν με μεγαλύτερη σιγουριά τα επόμενα βήματα για να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Η Εθνική Τράπεζα, αναγνωρίζοντας τη δυναμική και την σημασία των ΜμΕ, στηρίζει έμπρακτα την ανάπτυξή τους

Alpha Bank: Άμεσες πληρωμές μέσω του διατραπεζικού πανευρωπαϊκού συστήματος SEPA

Την υπηρεσία των άμεσων πληρωμών για συναλλαγές εντός της ελληνικής Επικράτειας μέσω του διατραπεζικού πανευρωπαϊκού συστήματος SEPA,ανακοίνωσε ότι εφαρμόζει πρώτη η Αlpha Bank.   Ειδικότερα, από τα ξημερώματα της Κυριακής, 10 Ιανουαρίου 2021, η Alpha Bank είναι η μόνη τράπεζα στην Ελλάδα που έχει ενταχθεί πλήρως στη νέα υποδομή 24/7/365 του διατραπεζικού πανευρωπαϊκού συστήματος πληρωμών SEPA, έχοντας ολοκληρώσει…

Eurobank:Ζημιές 1,081δισ. €

Το συνολικό αποτέλεσμα της Eurobank Holdings ήταν αρνητικό σε...

Γεωπολιτικές εντάσεις, τσουνάμι δασμών, αστάθεια. Το σημερινό περιβάλλον – χαρακτηριζόμενο από διαρκείς ανατροπές – κρύβει τεράστιες προκλήσεις και παγίδες. Πόσο καλά είναι «εξοπλισμένη» η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τα όσα έρχονται; Πού θα πρέπει να δώσουν έμφαση οι κυβερνήσεις και πώς μπορεί να κινηθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον μία μικρή οικονομία όπως η Ελλάδα; Συζητήσαμε

08:51, Σάββατο 19 Απριλίου 2025 πολιτική Φωτογραφία: Intime «Η νέα ανακοίνωση του οίκου Standard & Poor’s αποτελεί μια ακόμα διεθνή αντικειμενική αναγνώριση του μετρήσιμου αποτελέσματος που παράγει η συστηματική και αποφασιστική οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια οικονομική πολιτική που συνδυάζει τη δημοσιονομική στοχοθεσία και σύνεση με την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή»

Οι ΗΠΑ προσφέρουν έως και $10 εκατ. για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τον αρχηγό της Καταέμπ Χεζμπολά

Το πρόγραμμα "Rewards for Justice" του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι προσφέρει "αμοιβή που μπορεί να φτάσει τα 10 εκατομμύρια δολάρια" για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τον Αχμάντ Αλ-Χαμινταουί, ηγέτη της φιλοϊρανικής ιρακινής ομάδας Κατάεμπ Χεζμπολά, μιας οργάνωσης που περιλαμβάνεται στη "μαύρη λίστα" των ΗΠΑ. Σε μια ανάρτηση στο X, συνοδευόμενη από τη φωτογραφία του Αλ-Χαμινταουί

Μερτς-Ζελένσκι: Patriot, συμπαραγωγή drones και 90 δισ.

Ανταπόκριση από το Βερολίνο Η τελευταία φορά που τα υπουργικά συμβούλια της γερμανικής και της ουκρανικής κυβέρνησης είχαν συνέλθει από κοινού ήταν το 2004. Εν καιρώ ειρήνης, σε μια άλλη Ευρώπη και κόσμο. Στη γερμανική καγκελαρία η έκτακτη σύσκεψη των υπουργικών συμβουλίων των δύο χωρών, είκοσι χρόνια μετά, συντονίστηκε υπό άκρα μυστικότητα, με πληροφορίες να

Κ. Πιερρακάκης στο φόρουμ Semafor: Κρίσιμοι παράγοντες για την ευρωπαϊκή οικονομία, η διάρκεια και η ένταση της ενεργειακής κρίσης

Στις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης που συνδέεται με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στις προκλήσεις για την ευρωπαϊκή οικονομία αναφέρθηκε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και πρόεδρος του Eurogroup Κυριάκος Πιερρακάκης, κατά τη συμμετοχή του το πρωί της Τρίτης σε συζήτηση στο Φόρουμ Παγκόσμιας Οικονομίας του Semafor στην Ουάσιγκτον, με τον συνιδρυτή και αρχισυντάκτη του

ΠΑΣΟΚ: «Ο Λαζαρίδης είναι το προσωπικό ρουσφέτι του Μητσοτάκη γι’ αυτό και τον κρατά στη θέση του»

ΠΑΣΟΚ: «Ο Λαζαρίδης είναι το προσωπικό ρουσφέτι του Μητσοτάκη γι’ αυτό και τον κρατά στη θέση του» «Πέρασαν έξι ώρες από τη συνέντευξη- ομολογία του Μακάριου Λαζαρίδη και ο Πρωθυπουργός τον κρατά στη θέση του. Προφανώς, γιατί τον κρατά ο κ. Λαζαρίδης», σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με την «κυβερνητική αφωνία», όπως

NY Post: Ο Τραμπ δηλώνει ότι οι συνομιλίες με το Ιράν ενδέχεται να ξαναρχίσουν τις επόμενες δύο ημέρες

Ο Ντόναλντ Τραμπ διεμήνυσε, την Τρίτη, ότι οι συνομιλίες με το Ιράν ενδέχεται να ξαναρχίσουν στο Πακιστάν τις επόμενες δύο ημέρες, σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα New York Post. "Θα πρέπει να μείνετε εκεί, πραγματικά, γιατί κάτι μπορεί να συμβεί τις επόμενες δύο ημέρες, και είμαστε πιο διατεθειμένοι να πάμε εκεί", ανέφερε ο Τραμπ, σύμφωνα

Στις αντλίες η Γερμανία αναστενάζει

Στις αρχές Μαρτίου, ένα λίτρο βενζίνης υψηλής ποιότητας κόστιζε 2,50 ευρώ σε ορισμένα βενζινάδικα στη Γερμανία. Αυτή τη στιγμή, η μέση τιμή είναι 2,14 ευρώ. Αυτό αντιστοιχεί 25% υψηλότερο από ό,τι στην αρχή του έτους, όταν τα καύσιμα ήταν διαθέσιμα για 1,70 ευρώ. Η αφορμή είναι φυσικά ο πόλεμος με το Ιράν, που ξεκίνησαν ΗΠΑ

Υδρογονάνθρακες: Πέφτουν οι υπογραφές της σύμβασης γεώτρησης για το Block 2 στο Ιόνιο

Υπογράφεται αύριο Τετάρτη 15 Απριλίου, η σύμβαση γεώτρησης για το Block 2 στο Βορειοδυτικό Ιόνιο, σηματοδοτώντας ένα αποφασιστικό βήμα προς την πρώτη ερευνητική γεώτρηση στη χώρα μετά από σχεδόν μισό αιώνα. Η σύμβαση γεώτρησης θα υπογραφεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας από την κοινοπραξία ExxonMobil – Energean – HELLENiQ Energy και την εταιρεία Stena Drilling.

Ο πάπας Λέων προειδοποιεί ενάντια στον κίνδυνο δημοκρατίες να διολισθαίνουν σε “τυραννία της πλειοψηφίας”

Ο πάπας Λέων προειδοποίησε σήμερα ενάντια στον κίνδυνο διολίσθησης δημοκρατιών σε "τυραννία της πλειοψηφίας", σε μια επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα το Βατικανό δύο ημέρες μετά τη φραστική επίθεση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στον ποντίφικα. Ο πρώτος Αμερικανός πάπας, γράφοντας προς συμμετέχοντες σε μια συνάντηση του Βατικανού αναφορικά με τη χρήση εξουσίας σε

Related Articles

Popular Categories