27.1 C
Athens
June 26, 2024
Image default
WORLD

Πολιτικοί τριγμοί στο Ισραήλ: Πρόταση Γκαντζ για διάλυση κοινοβουλίου και πρόωρες εκλογές

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16.46

Το κεντρώο κόμμα του Μπένι Γκαντζ – μέλος του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ – πρότεινε τη διεξαγωγή ψηφοφορίας για τη διάλυση του κοινοβουλίου.

Πρόκειται για προσπάθεια να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές, ανέφερε το κόμμα του σε ανακοίνωσή του την Πέμπτη, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ο pρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ξεπέρασε τον υπουργό Γκαντζ ως η προτιμώμενη επιλογή στις δημοσκοπήσεις ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός σε τηλεοπτική έρευνα που προβλήθηκε την Τετάρτη, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά εδώ και έναν χρόνο που ο νυν επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης έλαβε υψηλότερο ποσοστό από τον αντίπαλό του.

Η δημοσκόπηση του Channel 12 έδειξε επίσης ότι το δεξιό κόμμα Λικούντ του Νετανιάχου βρίσκεται ακόμη πίσω από την κεντρώα Εθνική Ένωση του Γκαντζ, ενώ έδειξε ότι μια πιθανή συμμαχία δεξιών τέως συμμάχων του Νετανιάχου θα μπορούσε να κερδίσει διψήφιο αριθμό βουλευτικών εδρών, στερώντας τες κυρίως από την Εθνική Ένωση.

Εάν οι εκλογές γίνονταν σήμερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η Εθνική Ένωση θα λάμβανε 25 από τις 120 έδρες στην Κνεσέτ, ενώ το Λικούντ θα κέρδιζε 21.

Η διαφορά τεσσάρων εδρών μεταξύ των δύο κομμάτων έχει μειωθεί από το υψηλό των 19 εδρών σε δημοσκόπηση του Δεκεμβρίου, όταν το κόμμα του Γκαντς προηγείτο του κόμματος του Νετανιάχου με 37 έδρες έναντι 18, σημείωσε το δίκτυο.

Related posts

Η κεφαλαιοποίηση της Gazprom υποχώρησε κάτω από της θυγατρικής Gazprom Neft

banks

Μπάιντεν: Επικύρωσε τους νόμους για παροχή βοήθειας σε Ουκρανία-Ισραήλ και απαγόρευση του TikTok

banks

Ισραήλ: Αλλαγή στρατηγικής στη βόρεια Γάζα – “Ειδικές επιχειρήσεις” με στόχο τα τούνελ της Χαμάς

banks

Ισραήλ: Τα θύματα στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό ήταν “τρομοκράτες”

banks

WSJ: Ο ισραηλινός στρατός γεμίζει με θαλασσινό νερό τις σήραγγες της Χαμάς στη Γάζα

banks

Τουρκία: Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα προηγείται του κόμματος του Ερντογάν

banks