29.8 C
Athens
June 21, 2024
Image default
POLITICS

Προβληματίζει τη ΝΔ η αποχή λέει ο Π. Μαρινάκης – «Δεν είμαστε δογματικοί στις πολιτικές μας», υποστηρίζει

Ο κόσμος με την αποχή έστειλε ένα μήνυμα. Προφανώς αυτό κόστισε περισσότερο στην πρώτη παράταξη, στο πρώτο κόμμα, δηλαδή σε εμάς και η οποία μας προβληματίζει πολύ, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Παύλος Μαρινάκης, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον Παύλο Μαρινάκη, «υπάρχουν πράγματα τα οποία αντιλαμβανόμαστε ό,τι όσο και να προσπαθείς για να αποτυπωθεί η πολιτική σου, θέλει χρόνο. Ωστόσο, αν μία από τις εναλλακτικές προτάσεις της αντιπολίτευσης ήταν ρεαλιστική , θα το έδειχναν οι πολίτες και στην κάλπη».

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι ικανοποιηθήκαμε»

Πρόσθεσε ότι «η Ευρώπη αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μία σχετική αποκλιμάκωση, όπως και η χώρα μας, αλλά παραμένει ο πληθωρισμός το νούμερο ένα πρόβλημα των νοικοκυριών. Και είναι και πάρα πολλά άλλα προβλήματα, τα οποία χρειάζεται να τα δεις με νηφαλιότητα».

Μιλώντας για τα σενάρια ανασχηματισμού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως αυτός «είναι αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού και όταν υπάρχουν αποφάσεις τέτοιες θα ανακοινωθούν με συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου».

Συνεχίζοντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας στην ερώτηση αν χρειάζονται αλλαγές πολιτικές και ποιες είναι αυτές σημείωσε ότι «αν πούμε ό,τι όλα πάνε τέλεια είναι σαν να λέμε ό,τι το βράδυ των εκλογών, δεν είδαμε τα αποτελέσματα. Τώρα όσον αφορά τον στόχο που θέσαμε, δεν μπορούμε να πούμε ότι ικανοποιηθήκαμε. Ωστόσο, το κυριότερο είναι ό,τι οι πολίτες με την αποχή τους έστειλαν κάποια μηνύματα πάρα πολύ συγκεκριμένα. Είναι δεδομένο ό,τι πρέπει να προσαρμόσουμε τη στρατηγική μας, να τρέξουμε πιο γρήγορα κάποια θέματα, να ακούσουμε τον κόσμο τι έχει να μας πει, για να μας οδηγήσει σε μια τριετία η οποία θα λύσει όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα για τους πολίτες».

«Δεν υπάρχει φοροεπιδρομή», λέει ο Π. Μαρινάκης

Όσον αφορά το νομοσχέδιο των ελεύθερων επαγγελματιών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε ότι δεν υπάρχει φοροεπιδρομή κατά οποιασδήποτε επαγγελματικής ομάδας. «Ο νόμος αυτός ήταν μία παρέμβαση, μεταξύ άλλων παρεμβάσεων σε ένα πρόβλημα που στην Ελλάδα κρύβαμε κάτω από το χαλί για δεκαετίες, που ήταν η φοροδιαφυγή. Εμείς δεν είμαστε δογματικοί στις πολιτικές μας. Ο πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής είναι πολύ σημαντικός και το πιστεύουμε αυτό. Η πολιτική που υπηρέτησε και θα συνεχίσει να υπηρετεί αυτή η κυβέρνηση, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι μια πολιτική σταδιακής απελευθέρωσης των πολιτών από φόρους», είπε.

Επισήμανε ότι είναι σημαντικό το εκλογικό αποτέλεσμα καθώς «τα μηνύματα των πολιτών είναι ό, τι σημαντικότερο για μια κυβέρνηση και αν δεν τα ακούσει, είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Όμως, δεν πρέπει στο βωμό του να είμαστε λίγο πιο ευχάριστοι, να ξαναγυρίσει η χώρα μας σε εποχές χρεοκοπίας, για τις οποίες όλοι μας έχουμε μνήμες».

«Είναι δεδομένο ότι δυσαρέστησε πάρα πολύ κόσμο το νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών»

Ερωτηθείς να σχολιάσει τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών που ψηφίστηκε στις 15 Φεβρουαρίου ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε πως «είναι δεδομένο ότι δυσαρέστησε πάρα πολύ κόσμο αυτή η μεταρρύθμιση και το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει ένας που έχει ένα δημόσιο αξίωμα, όποιο κι αν είναι αυτό, είναι να λέει ότι φταίει άλλος και για τη δυσαρέσκεια του και πρέπει να την ακούς και ειδικά όταν προέρχεται από την παραδοσιακή σου βάση, από κόσμο ο οποίος μόνο από το υστέρημα του έχει έρθει και σε έχει στηρίξει. Οτιδήποτε βλέπουμε ότι ένα σημαντικό μέρος των ψηφοφόρων μας, των παραδοσιακών ψηφοφόρων μας, των νέων ψηφοφόρων μας, είναι κάτι που τους ενοχλεί οφείλουμε να το δούμε και να αξιολογήσουμε με βάση και το πρόγραμμά μας τις επόμενες κινήσεις μας».

«Αυτή τη φορά ήταν αποχή ρεκόρ»

Τέλος για την αποχή των πολιτών από τις ευρωεκλογές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως «στις εκλογές της 9ης Ιουνίου είχαμε τη μεγαλύτερη αποχή. Πάντοτε ήταν αυξημένη η αποχή στις ευρωεκλογές, αλλά αυτή τη φορά ήταν αποχή ρεκόρ. Και προφανώς το μεγαλύτερο μέρος της αποχής, αν δει κανείς και τους αριθμούς ψήφων των τελευταίων εκλογικών διαδικασιών, έχει να κάνει με το κόμμα μας. Ο στόχος αυτής της κυβέρνησης είναι να λύσει τα προβλήματα των πολιτών και να κάνει καλύτερη την καθημερινότητά τους και η Ελλάδα να ισχυροποιείται μέρα με τη μέρα, χρόνο με τον χρόνο στην εξωτερική πολιτική, στην άμυνα, στο μεταναστευτικό».

Related posts

Ραγκούσης για Κασσελάκη: «Μικρονοϊκές εξελίξεις οι απολύσεις Τσίπρα – Θεοχαρόπουλου»

Στη Σύρο ο Στέφανος Κασσελάκης – «Δεν υπάρχουν για μας παραγκωνισμένοι Έλληνες»

banks1

Δημήτρης Βίτσας: «Δεν έχουμε καταλήξει στο όνομα του νέου κόμματος»

banks1

Τοπική δημιουργική βιομηχανία θέλει να φτιάξει ο Δήμος Χανίων

banks

ΣΥΡΙΖΑ: Τα «λεφτόδεντρα» τα καλλιεργεί ο Μητσοτάκης

banks

Κυπριακό: Συμφωνήθηκε διορισμός απεσταλμένου του ΟΗΕ, γράφει η Γενί Ντουζέν

banks