July 6, 2024
Image default
MARKETS

Προεκλογικό ράλι στις ευρωαγορές – «Άλμα» για την Maersk

Προεκλογικό ράλι στις ευρωαγορές - «Άλμα» για την Maersk

Σε ανοδικό έδαφος έκλεισαν την Τετάρτη (3/7) τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, αν και το κλίμα παραμένει εύθραυστο ενόψει των δύο μεγάλων εκλογικών αναμετρήσεων σε Βρετανία και Γαλλία. Οι επενδυτές προετοιμάζονται, με το Ηνωμένο Βασίλειο να κατευθύνεται στις κάλπες την Πέμπτη (4/7), ενώ ακολουθεί η Γαλλία την Κυριακή (7/7).

Μετά από μια ισχυρά αρνητική επίδοση την περασμένη εβδομάδα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 παρουσιάζει σημάδια έντονης μεταβλητότητας μέχρι στιγμής τον Ιούλιο. Ο δείκτης ενισχύθηκε σήμερα κατά 0,73% στις 514,66 μονάδες, με τους περισσότερους κλάδους στο πράσινο και τις μετοχές των εξορύξεων με άνοδο 2,3%.

Στη Γερμανία ο DAX σημείωσε κέρδη 1,19% στις 18.379,94 μονάδες, στην Βρετανία ο FTSE 100 κινήθηκε ανοδικά κατά 0,61% στις 8.171,12 μονάδες, στη Γαλλία ο CAC 40 κινήθηκε υψηλότερα κατά 1,24% στις 7.632,08 μονάδες, στην Ισπανία ο IBEX 35 «σκαρφάλωσε» κατά 1,32% στις 11.056,80 μονάδες και στην Ιταλία ο FTSE MIB ενισχύθηκε κατά 1,09% στις 33.844,95 μονάδες.

«Άλμα» 3,8% κατέγραψε η Maersk μετά την αποχώρηση του ναυτιλιακού γίγαντα από τις συνομιλίες με την εταιρεία logistics DB Schenker. Ο διευθύνων σύμβουλος της Maersk, Vincent Clerc, δήλωσε ότι μια έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η γερμανική εταιρεία είχε «ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο στην αγορά logistics και με περαιτέρω δυνατότητες να ξεκλειδώσει για το μέλλον», αλλά εντόπισε προκλήσεις όσον αφορά την ενοποίηση.

Στο εκλογικό πεδίο, οι δημοσκοπήσεις προμηνύουν νίκη για το αντιπολιτευόμενο κεντροαριστερό Εργατικό Κόμμα στην Βρετανία, ένα αποτέλεσμα που σύμφωνα με τους αναλυτές θα θεωρηθεί ευνοϊκό από τις αγορές. Αντίθετα, η κατάσταση στη Γαλλία παραμένει ρευστή, με αποτέλεσμα να «βυθίζεται» σε μεγαλύτερη αβεβαιότητα.

#ευρωπαϊκά_χρηματιστήρια_

Related posts

Wall Street: Πρόσω ολοταχώς για την καλύτερη εβδομάδα του τριμήνου

banks

Θετικά πρόσημα στη Wall Street- Ανάκαμψη για τον Dow

banks

Ευρωαγορές: Στο «κόκκινο» μετά τα στοιχεία για τον βρετανικό πληθωρισμό

banks

Ηπιότερες των χθεσινών οι απώλειες στο άνοιγμα της Wall Street

banks

Επιφυλακτικότητα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Τα… αυτιά στην ΕΚΤ

banks

Στα «κόκκινα» οι ασιατικές αγορές- Κόντρα στο ρεύμα η Ιαπωνία

banks