31.4 C
Athens
June 26, 2024
Image default
MARKETS

Πρώτη φορά πάνω από τις 5400 μονάδες ο S&P

Πρώτη φορά πάνω από τις 5400 μονάδες ο S&P

Με μικτά πρόσημα έκλεισε η συνεδρίαση της Τετάρτης (12/6) στη Wall Street, με τον S&P 500 και τον Nasdaq να κλείνουν σε νέα ρεκόρ, μετά τη δημοσίευση του ΔΤΚ του Μαΐου και την ανακοίνωση της Fed για την πορεία της νομισματικής πολιτικής, που έφεραν μια συγκρατημένη αισιοδοξία.

Ο Dow Jones κινήθηκε καθοδικά, κλείνοντας 0,09% χαμηλότερα στις 38.712,21 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,84% στις 5.420,35 μονάδες, κλείνοντας για πρώτη φορά πάνω από τις 5.400 μονάδες, ενώ σε ιστορικό υψηλό έκλεισε και ο Nasdaq Composite, καταγράφοντας κέρδη 1,54% στις 17.610,79 μονάδες.

Η Fed διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια, όπως αναμενόταν, αν και έχει σημειωθεί πρόοδος στο μέτωπο του πληθωρισμού. Όπως ανέφερε η κεντρική τράπεζα, «τους τελευταίους μήνες υπήρξε μέτρια πρόοδος προς τον στόχο της επιτροπής για πληθωρισμό στο 2%». Ωστόσο, οι τελευταίες προβλέψεις της Fed, που δημοσιεύθηκαν επίσης την Τετάρτη, δείχνουν ότι η κεντρική τράπεζα βλέπει μία μόνο μείωση των επιτοκίων φέτος.

«Η ισχυρή οικονομία επιτρέπει στον Τζερόμ Πάουελ να «βγάλει από τη μέση» τον πληθωρισμό χωρίς να πλήξει την αγορά εργασίας. Αναδύεται ένα σενάριο «Goldilocks», όμως οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δεν θέλουν να το γρουσουζέψουν», δήλωσε ο Ντέιβιντ Ράσελ της TradeStation.

Η ανακοίνωση της Fed ακολούθησε την ανακοίνωση του πληθωρισμού του Μαΐου.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή παρέμεινε αμετάβλητος για τον μήνα Μάιο, χαμηλότερα από την εκτίμηση του Dow Jones για μηνιαία αύξηση 0,1%. Σε ετήσια βάση, ο δείκτης πληθωρισμού αυξήθηκε κατά 3,3%, μία επιβράδυνση από τον προηγούμενο ρυθμό του 3,4%. Οι μηνιαίοι και ετήσιοι αριθμοί για τον πυρήνα του ΔΤΚ, ο οποίος εξαιρεί τις ευμετάβλητες τιμές που σχετίζονται με την ενέργεια και τα τρόφιμα, ήταν επίσης χαμηλότεροι από τους αναμενόμενους.

Με αυτά τα δεδομένα, η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου υποχώρησε στο 4,25%, το χαμηλότερο επίπεδο από την 1η Απριλίου.

Συγκρατημένη άνοδος για το πετρέλαιο

Ανοδικά κινήθηκε το πετρέλαιο την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές αναμένουν περιορισμό των προμηθειών αργότερα μέσα στο έτος. Ωστόσο, η αναφορά της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για μία μόνο μείωση των επιτοκίων φέτος και τα πτωτικά στοιχεία για τα αμερικανικά αποθέματα περιόρισαν κάπως τα κέρδη.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο παραδόσεως Ιουλίου για το αμερικανικό WTI ενισχύθηκε κατά 0,78% στα 78.51 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο παραδόσεως Αυγούστου για το Brent έκλεισε 0,84% υψηλότερα, στα 82,61 δολάρια το βαρέλι.

#nyse #Wall_Street #Άνοδος #ΡΕΚΟΡ #S&P_500 #Nasdaq

Related posts

Η χειρότερη μέρα σε «βάθος» 8 μηνών για το Nasdaq

banks

Μικτά πρόσημα στη Wall Street- Υποχωρεί απ’τα ρεκόρ ο Nasdaq

banks

Δυναμικά ξεκίνησαν την εβδομάδα οι ευρωαγορές

banks

Νέα άνοδος στη Wall Street μετά την ανακοίνωση του ΔΤΚ

banks

«Μουδιασμένη» αντίδραση στις ευρωαγορές μετά τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ

banks

Ανοδικό κλείσιμο της εβδομάδας στα περισσότερα χρηματιστήρια της Ασίας

banks