27 C
Athens
June 23, 2024
Image default
WORLD

Ρωσία και Σ. Αραβία έτοιμες να βοηθήσουν στον εντοπισμό του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Ραϊσί

Η Ρωσία είναι έτοιμη να παράσχει βοήθεια στο Ιράν σε σχέση με τη συντριβή του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρόεδρο της χώρας, του Εμπραχίμ Ραϊσί, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA.

“Η Ρωσία είναι έτοιμη να παράσχει κάθε απαραίτητη βοήθεια για την αναζήτηση του ελικοπτέρου η τύχη του οποίου αγνοείται και τη διερεύνηση των αιτίων του συμβάντος”, μετέδωσε το RIA επικαλούμενο δήλωση της εκπροσώπου της ρωσικής διπλωματίας.

Το Κατάρ επίσης ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμο να παράσχει “κάθε μορφή υποστήριξης” στις επιχειρήσεις έρευνας του Ιράν, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών στη Ντόχα.

Από την πλευρά της η Σαουδική Αραβία εξέφρασε τη “μεγάλη ανησυχία” της μετά την συντριβή του ελικοπτέρου, προσφέροντας τη βοήθειά της στο Ιράν για τον εντοπισμό του.

“Επιβεβαιώνουμε ότι το βασίλειο στέκεται στο πλευρό της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες και ότι είναι έτοιμο να παράσχει κάθε βοήθεια που χρειάζονται οι ιρανικές αρχές”, τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, μιας χώρας που διατηρεί μακροχρόνια αντιπαλότητα με το Ιράν.

Το σαουδαραβικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA μετέδωσε ότι το Ριάντ εξέφρασε την υποστήριξή του στο Ιράν και ότι παρακολουθεί τις αναφορές για τη συντριβή με “μεγάλη ανησυχία”.

Related posts

“Δεν είμαστε έτοιμοι για πόλεμο” λένε Βρετανοί βουλευτές

banks

Λαβρόφ: Η Δύση προσπαθεί να εξουθενώσει τη Ρωσία στην Ουκρανία

banks

Αλβανία: Αναβάλλεται για τις 11/12 η εκδίκαση του αιτήματος του Φρέντυ Μπελέρη για αποφυλάκισή του ώστε να ορκιστεί δήμαρχος

banks

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο Λαπίντ καλεί τον Νετανιάχου να αποδεχθεί την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

banks

Ερντογάν: Αλληλεγγύη στους “Παλαιστίνιους αδελφούς”

banks

Ιράκ: Ρίψεις πυραύλων εναντίον των στρατευμάτων του διεθνούς συνασπισμού

banks