27.1 C
Athens
June 26, 2024
Image default
WORLD

Ρωσία κατά Τουρκίας για τις οικονομικές σχέσεις της με τη Δύση

Με δύο αναρτήσεις της στην πλατφόρμα Χ η πρεσβεία της Ρωσίας στην Άγκυρα σχολιάζει με αιχμηρό τρόπο τις οικονομικές σχέσεις της Τουρκίας με χώρες της Δύσης.

Η ρωσική πρεσβεία στην Άγκυρα ανήρτησε τη δήλωση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, προχθές, Τετάρτη, στην Αγία Πετρούπολη, με την οποία εφιστούσε την προσοχή σε μια “δυσοίωνη προϊούσα εξάρτηση” της Τουρκίας από δυτικά κεφάλαια και στο ενδεχόμενο να έχει αυτή αρνητική επίπτωση στις οικονομικές σχέσεις με την Ρωσία.

“Πούτιν: Απ’ ό,τι αντιλαμβάνομαι, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στην Τουρκία επικεντρώνεται στο να πάρει δάνεια, επενδύσεις και επιχορηγήσεις από δυτικούς οικονομικούς οργανισμούς. Ίσως αυτό να μην είναι κακό. Ωστόσο, αν αυτό γίνεται εις βάρος των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων με τη Ρωσία, θα είναι περισσότερο απώλεια παρά κέρδος για την τουρκική οικονομία” είναι το μήνυμα που ανήρτησε η ρωσική πρεσβεία.

Η δεύτερη ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας αφορά δήλωση του Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπου του Κρεμλίνου: “Πεσκόφ: Οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι δήθεν μυστικές υπηρεσίες τους ασκούν πρωτοφανείς πιέσεις. Έρχονται στην Άγκυρα και απειλούν σκληρά αξιωματούχους και επιχειρηματίες. Χαιρόμαστε που ο πρόεδρος Ερντογάν υπερασπίζεται με αυτοπεποίθηση τα συμφέροντα της χώρας του”.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ της Πετρούπολης, ο Ρώσος πρόεδρος, εξήρε τη στάση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο θέμα της Γάζας, ενώ αναφέρθηκε στην ενεργειακή συνεργασία Ρωσίας – Τουρκίας.

Επίσης, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν έκρυψε τις επιφυλάξεις του και για τη χρηματοδότηση της τουρκικής οικονομίας από δυτικά κεφάλαια και παράλληλα διαμήνυσε στον Τούρκο πρόεδρο ότι “η Ουκρανία, με την οποία η Τουρκία συνεργάζεται σε ορισμένους τομείς […] προσπαθεί να χτυπήσει τους αγωγούς που μεταφέρουν φυσικό αέριο στην Τουρκία”.

Related posts

ΟΗΕ: “Όχι” στη δημιουργία μονομερώς “ζωνών ασφαλείας” στη Γάζα

banks

Κηδεύθηκε ο πρώην πρόεδρος της Φινλανδίας Μάρτι Αχτισάαρι που είχε τιμηθεί με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης

banks

Ιταλία: Περαιτέρω επιβράδυνση της οικονομίας βλέπει η ISTAT

banks

Δεκτό το αίτημα Μπελέρη να γίνει έρευνα για ψευδομάρτυρα στη δίκη του

banks

Μ. Βρετανία: Συντηρητικός βουλευτής συνελήφθη κατηγορούμενος για βιασμό

banks

Γερμανία: Η Nike εκτοπίζει την Adidas ως προμηθευτής της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου

banks