24.9 C
Athens
September 16, 2024
Image default
WORLD

Ρωσικός νυχτερινός βομβαρδισμός στο Κίεβο – Σφοδρές ουκρανικές επιθέσεις με drones στο Κουρσκ

Η Ρωσία εξαπέλυσε τη νύχτα αεροπορική επιδρομή στο Κίεβο, όπου ενεργοποιήθηκαν συστήματα της αντιαεροπορικής άμυνας για να την απωθήσουν, ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο.

“Μονάδες της αντιαεροπορικής άμυνας επιχειρούν, ο συναγερμός για αεροπορική επιδρομή συνεχίζεται”, ανέφερε ο κ. Κλίτσκο μέσω Telegram.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου και του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς άκουσαν τουλάχιστον δύο εκρήξεις και εκτοξεύσεις της αντιαεροπορικής άμυνας.

Νωρίτερα, η πολεμική αεροπορία είχε ανακοινώσει πως τουλάχιστον δυο βαλλιστικοί πύραυλοι κατευθύνονταν στην πόλη.

Το Κίεβο, η περιφέρειά του και όλη η ανατολική Ουκρανία —τουλάχιστον πέντε περιφέρειες— τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού, ανέφερε ακόμη η πολεμική αεροπορία.

Αργότερα, οι ουκρανικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανακοίνωσαν ότι από την επίθεση στο Κίεβο σκοτώθηκαν ένας 35χρονος πατέρας και o τετράχρονος γιος του ενώ  άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους ένα δεκατριάχρονο κορίτσι. 

Η ουκρανική επίθεση στο Κουρσκ

Δυνάμεις της Μόσχας προσπαθούν για έκτη συναπτή ημέρα να απωθήσουν ουκρανικά στρατεύματα που έχουν εισβάλει σε βάθος 20 χλμ στην περιφέρεια του Κουρσκ· πρόκειται για το μεγαλύτερο τέτοιο εγχείρημα των δυνάμεων του Κιέβου από τον Φεβρουάριο του 2022, όταν ο ρωσικός στρατός εισέβαλε στην ουκρανική επικράτεια. Οι αρχές απομάκρυναν εσπευσμένα 76.000 ρώσους πολίτες από περιοχές που κινδυνεύουν.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η αντιαεροπορική άμυνα της Ρωσίας κατέρριψε 14 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα που είχαν εκτοξευτεί από την Ουκρανία, αλλά και τέσσερις τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους Tochka-U πάνω από το Κουρσκ.

Στην περιοχή Βορόνεζ καταρρίφθηκαν δεκαέξι drones, σε απόσταση αρκετών εκατοντάδων χιλιομέτρων νοτίως της Μόσχας, ενώ τρία μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα καταρρίφθηκαν πάνω από τη συνοριακή περιοχή του Μπιέλγκοροντ, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Επίσης, ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα καταρρίφθηκε πάνω από την περιοχή του Μπριάνσκ, αλλά κι ακόμη ένα drone καταρρίφθηκε πάνω από την περιοχή Ορλόφ, ανέφερε μία ανάρτηση του υπουργείου στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Στο Βορόνεζ, πρωτεύουσα της ομώνυμης περιφέρειας, συντρίμμια ουκρανικού drone της Ουκρανίας που καταρρίφθηκε προκάλεσαν ζημιές σε κτίριο της δημόσιας διοίκησης και σε εγκατάσταση κοινωφελούς οργανισμού, ανέφερε ο περιφερειάρχης Αλεξάντερ Γκούσεφ μέσω Telegram. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, διαβεβαίωσε.

Ωστόσο στο Κουρσκ τουλάχιστον 13  άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι δυο από τους οποίους διακομίστηκαν σε νοσοκομείο και νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, από συντρίμμια ουκρανικού πυραύλου που έπληξε εννιαώροφη πολυκατοικία, ανακοίνωσε ο υπηρεσιακός περιφερειάρχης Αλεξέι Σμίρνοφ τις πρώτες πρωινές ώρες.

Πηγή: ΑΠΕ

Related posts

Ζελένσκι: Ο πόλεμος δεν έχει φθάσει σε “αδιέξοδο”

banks

Νέες απειλές Ερντογάν κατά Ισραήλ: Δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορούμε να κάνουμε

banks

Westpac: Μίνι “απογοήτευση” από τα καθαρά κέρδη στο 12μηνο – Πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών 1 δισ. δολ.

banks

Ερυθρά Θάλασσα: Οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ κατέστρεψαν εκτοξευτήρα και drones των Χούθι

banks

Ούτε ανακωχή, ούτε όμηροι πριν από την Παρασκευή – Νεκρός ο γιος πολιτικού ηγέτη της Χεζμπολάχ

banks

Γάζα: Εννέα νεκροί από ισραηλινό βομβαρδισμό στη Ράφα

banks