30.7 C
Athens
September 12, 2024
Image default
ECONOMY

ΣΕΛΠΕ: Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να ελαφρύνουμε τον οικογενειακό προϋπολογισμό ενόψει της σχολικής χρονιάς

Για ελάφρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού ενόψει της φετινής σχολικής χρονιάς μίλησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), Κώστας Γεράρδος.

Ειδικότερα, ο κ. Γεράρδος δήλωσε κατά την σύσκεψη για το «καλάθι των σχολικών ειδών» που συγκάλεσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, πως «θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό».

«Ένας σοβαρός προβληματισμός»

Παράλληλα, ανέφερε: «Σε μια εποχή που η ελληνική οικογένεια δοκιμάζεται, δεν θα μπορούσαμε ως σύνδεσμος, να μη στηρίξουμε το μέτρο του «καλαθιού σχολικών ειδών». Αντιθέτως, θα το υποστηρίξουμε με όλη μας τη δύναμη».

Ο κ. Γεράρδος πρόσθεσε ότι «οφείλουμε, όμως, να θέσουμε έναν σοβαρό προβληματισμό: Κάθε επιχείρηση προσβλέπει σε μια ανοδική πορεία, ώστε να μπορεί να καλύψει τα έξοδά της, να πληρώσει τους μισθούς των συνεργατών της και να βγάλει στο τέλος της ημέρας, κάποιο κέρδος. Τους τελευταίους μήνες και η ελληνική επιχείρηση δοκιμάζεται, διότι βλέπει τη ζήτηση να φθίνει, τα κόστη της να αυξάνουν, κυρίως στα μεταφορικά και την ενέργεια και παράλληλα φέρει το βάρος της μετάθεσης της ευθύνης της κυβερνητικής κοινωνικής πολιτικής σε αυτήν. Αυτά τα δεδομένα, συνδυασμένα με την μονιμοποίηση παρεμβατικών κυβερνητικών μέτρων, φέρνουν σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση τον «κορμό» της ελληνικής οικονομίας, που είναι κάθε ελληνική εταιρία.

Εμείς ως σύνδεσμος θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό, ώστε να ελαφρύνουμε τον οικογενειακό προϋπολογισμό ενόψει της φετινής σχολικής χρονιάς».

Από τις 28 Αυγούστου το καλάθι του μαθητή – Τ. Θεοδωρικάκος: Δεν δικαιολογείται καμία ανατίμηση στα σχολικά είδη

Related posts

Πώς θα γίνει ο επανυπολογισμός των συντάξεων

banks

Τράπεζα της Ελλάδας: «Υψηλού κινδύνου 3 στα 10 δάνεια που έχουν τεθεί σε καθεστώς αναστολής»

banks

Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση της αγωνίας, αντί της προθεσμίας

banks

Κτηνοτρόφοι: Έως 10/10 οι αιτήσεις έκτακτης ενίσχυσης για αγορά ζωοτροφών

banks

ΟΔΔΗΧ: Δεκτές προσφορές ύψους 187,5 εκατ. ευρώ για τα έντοκα 26 εβδομάδων

banks

Fitch: Επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα, BBB- με θετικές προοπτικές

banks