23.8 C
Athens
September 27, 2024
Image default
MARKETS

Σε ρεκόρ ο S&P500 μετά τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία

Σε ρεκόρ ο S&P500 μετά τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία

Ανοδικά κινήθηκε την Πέμπτη (26/9) η Wall Street, ξαναβρίσκοντας τον βηματισμό της μετά από μια ασταθή συνεδρίαση, χάρη στα τελευταία αισιόδοξα οικονομικά στοιχεία για τις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,62% στις 42.175,11 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,38% στις 5.743,73 μονάδες, σημειώνοντας νέο ρεκόρ, με οδηγό Micron Technology. Ο Nasdaq Composite κέρδισε 0,58%, κλείνοντας στις 18.187,12 μονάδες.

Η Micron έκανε άλμα 14,59%, χάρη στο ισχυρό guidance για το τρέχον τρίμηνο. Τα αποτελέσματα της εταιρείας για το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Οι Applied Materials και Lam Research σημείωσαν, επίσης, άνοδο 6,24% και 6,51%, αντίστοιχα.

Μια σειρά από οικονομικά στοιχεία που υποδεικνύουν μια σταθερή οικονομία, απαλύνοντας τους φόβους για απότομη μείωση των επιτοκίων από τη Fed, έφεραν αισιοδοξία στους επενδυτές.

Οι εβδομαδιαίες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν περισσότερο από τις εκτιμήσεις, υποδεικνύοντας μια σταθερή αγορά εργασίας. Οι παραγγελίες διαρκών αγαθών για τον Αύγουστο παρέμειναν αμετάβλητες έναντι των προσδοκιών για μείωση, ενώ η τελική μέτρηση του ΑΕΠ του δεύτερου τριμήνου ήταν αμετάβλητη στο 3%.

«Αν υπάρχει πρόβλημα στην αγορά εργασίας, αυτό δεν φαίνεται στα εβδομαδιαία στοιχεία για τις αιτήσεις επιδόματος ανεργίας. Όπως συμβαίνει πάντοτε, η μηνιαία έκθεση για τις θέσεις εργασίας θα διαδραματίσει μεγαλύτερο ρόλο στον καθορισμό του κλίματος της αγοράς», δήλωσε ο Chris Larkin, διευθύνων σύμβουλος συναλλαγών και επενδύσεων E-Trade από τη Morgan Stanley. «Αλλά, μέχρι να υπάρξουν αποδείξεις για το αντίθετο, αριθμοί όπως αυτός πιθανότατα θα διατηρήσουν τις ελπίδες για ήπια προσγείωση ζωντανές».

Σημαντικές απώλειες για το πετρέλαιο λόγω Σαουδικής Αραβίας

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Πέμπτη, μετά από την είδηση ότι η Σαουδική Αραβία θα προχωρήσει σε αύξηση της παραγωγής μέσα στο έτος.

Η Σαουδική Αραβία είναι έτοιμη να εγκαταλείψει τον ανεπίσημο στόχο της για την τιμή του πετρελαίου στα 100 δολάρια ανά βαρέλι, σύμφωνα με τους Financial Times. Οι Σαουδάραβες αξιωματούχοι είναι έτοιμοι να αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου τον Δεκέμβριο, ακόμη και αν η κίνηση αυτή οδηγήσει σε μια παρατεταμένη περίοδο χαμηλών τιμών.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο παραδόσεως Νοεμβρίου για το αμερικανικό αργό, τύπου WTI, υποχώρησε κατά 2,9% στα 67,67 δολάρια το βαρέλι. Το αντίστοιχο συμβόλαιο του Brent έχασε 2,53% στα 71,60 δολάρια το βαρέλι.

#Wall_Street #nyse #Άνοδος #ΡΕΚΟΡ #Οικονομικά_στοιχεία

Related posts

Κέρδη στις ασιατικές αγορές με τη νομισματική πολιτική στο επίκεντρο

banks

Τρίτη σερί πτώση στη Wall Street- «Αγκάθι» η… ανθεκτικότητα

banks

Ανοδος στη Wall Street μετά τον πληθωρισμό

banks

Νέα άνοδος στη Wall Street μετά την ανακοίνωση του ΔΤΚ

banks

Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αλλά βγήκαν «άμυνες»

banks

Κύμα πωλήσεων στις μετοχές των ευρωτραπεζών

banks