27.1 C
Athens
June 27, 2024
Image default
MARKETS

Σε υψηλό μήνα οι ασιατικές μετοχές-Ώθηση από το τεχνολογικό ράλι

Σε υψηλό μήνα οι ασιατικές μετοχές-Ώθηση από το τεχνολογικό ράλι

Σε υψηλό ενός μήνα διαπραγματεύονται την Τετάρτη (19/6) οι ασιατικές αγορές, έχοντας λάβει ώθηση από το ράλι των τεχνολογικών μετοχών. Επιπλέον, το δολάριο παραμένει σταθερό καθώς τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ ενίσχυσαν τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων από πλευράς Federal Reserve αργότερα φέτος.

Ο ευρύτερος δείκτης μετοχών Ασίας-Ειρηνικού του MSCI εκτός Ιαπωνίας κινήθηκε υψηλότερα κατά 1% και βρίσκεται σε τροχιά αύξησης άνω του 4% εντός του Ιουνίου.

Οι τεχνολογικές μετοχές σημείωσαν άνοδο πάνω από 2%, σε επίπεδα ρεκόρ, καθώς το ράλι εξελισσόταν ήδη, με την Nvidia να εκθρονίζει τη Microsoft και να γίνεται η πολυτιμότερη εταιρεία του πλανήτη.

Το ιαπωνικό γεν σημείωσε μικρή μεταβολή στα 157,835 ανά δολάριο, ενώ κυμαίνεται κοντά στο χαμηλό έξι εβδομάδων των 158,255 γεν/δολάριο που «άγγιξε» την περασμένη εβδομάδα. Το νόμισμα παραμένει υπό πίεση λόγω της μεγάλης διαφοράς μεταξύ των επιτοκίων στην Ιαπωνία και τις ΗΠΑ.

Τα πρακτικά της συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας τον Απρίλιο έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι συζήτησαν τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει ένα αδύναμο γεν στις τιμές, με ορισμένους να επισημαίνουν την πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων νωρίτερα από το αναμενόμενο, εάν ο πληθωρισμός υπεραποδώσει.

Στις σημερινές συναλλαγές, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei ενισχύεται κατά 0,19% στις 38.500,50 μονάδες, ενώ ο ASX 200 στην Αυστραλία υποχωρεί κατά 0,21% στις 7.761,80 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite κινείται πτωτικά κατά 0,32% στις 3.020,61 μονάδες και ο Shenzhen Component κινείται χαμηλότερα κατά 0,88% στις 9.237,58 μονάδες.

Αντίθετα, στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng καταγράφει «άλμα» 2,32% στις 18.332 μονάδες, με «καύσιμο» το τεχνολογικό ράλι παγκοσμίως, ενώ και ο Kospi στη Νότια Κορέα σημειώνει κέρδη 1,04% στις 2.792,76 μονάδες.

#ασιατικά_χρηματιστήρια #Nvidia

Related posts

Απότομη πτώση του momentum στα χρηματιστήρια «βλέπουν» οι επενδυτικοί οίκοι

banks

Αρνητικό κλίμα στις ασιατικές αγορές- «Βαρίδι» ο πληθωρισμός της Αυστραλίας

banks

Επανήλθαν οι πωλητές στη Wall Street-Νέα άνοδος στις ομολογιακές αποδόσεις

banks

«Χτίζουν» πάνω στο θετικό μομέντουμ οι ευρωαγορές στο άνοιγμα

banks

Ανοδικά η Wall Street με φόντο τα στοιχεία αγοράς εργασίας

banks

Θετικό άνοιγμα στη Wall Street, αλλά με ενεργειακές πιέσεις

banks