17.5 C
Athens
May 6, 2024
Image default
MARKETS

Επανήλθαν οι πωλητές στη Wall Street-Νέα άνοδος στις ομολογιακές αποδόσεις

Επανήλθαν οι πωλητές στη Wall Street-Νέα άνοδος στις ομολογιακές αποδόσεις

Απώλειες καταγράφουν σήμερα (17/10) οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τα ανθεκτικά οικονομικά στοιχεία να «ανεβάζουν» τις αποδόσεις των ομολόγων και να εντείνουν τους φόβους για μία νέα αύξηση των επιτοκίων. Παράλληλα, οι μετοχές των κατασκευαστών chip υποχωρούν σημαντικά μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης Μπάιντεν ότι σταματά τις αποστολές chip τεχνητής νοημοσύνης στην Κίνα.

Μετά από μία θετική εβδομάδα και το ανοδικό κλείσιμο της Δευτέρας, την Τρίτη ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,15% στις 33.934,35 μονάδες, ο S&P 500 χάνει 0,33% στις 4.359,26 μονάδες και ο Nasdaq κινείται χαμηλότερα κατά 0,61% στις 13.484,65 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 0,7% τον Σεπτέμβριο, σε σύγκριση με εκτιμήσεις για άνοδο 0,3% σύμφωνα με οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters. Τα νοικοκυριά αύξησαν τις αγορές μηχανοκίνητων οχημάτων και ξόδεψαν περισσότερα σε εστιατόρια και μπαρ, υποδηλώνοντας ότι η οικονομία έκλεισε το τρίτο τρίμηνο με έντονο ρυθμό. Ο δείκτης Philadelphia SE Semiconductor σημείωσε πτώση 3% και έφτασε σε χαμηλό σχεδόν δύο εβδομάδων. Την ίδια στιγμή, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,3% τον Σεπτέμβριο, ενώ η μεταποιητική παραγωγή ενισχύθηκε κατά 0,4%, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Federal Reserve.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων ενισχύονται μετά τα δεδομένα, με το 10ετές να ανέρχεται στο 4,8552%, πιέζοντας τις megacaps τεχνολογικές μετοχές όπως η Apple, η Microsoft, η Alphabet και η Amazon, οι οποίες καταγράφουν πτώση πτώση μεταξύ 0,9% και 1,9%. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τις 6 Οκτωβρίου για την απόδοση του 10ετούς.

Η Nvidia διολισθαίνει 6,8% μετά την ανακοίνωση της αμερικανικής κυβέρνησης ότι σχεδιάζει να σταματήσει τις αποστολές προηγμένων chip τεχνητής νοημοσύνης στην Κίνα. Άλλες μετοχές κατασκευαστών chip όπως η Advanced Micro Devices, η Marvell Technology, η Qualcomm και η Arm Holdings χάνουν μεταξύ 1,5% και 3,8%.

Άνοδο 1% καταγράφει και η Bank of America, τα αποτελέσματα της οποίας ξεπέρασαν επίσης τις προσδοκίες των αναλυτών. Η δεύτερη μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 7,8 δισ. δολαρίων ή 90 σεντς ανά μετοχή. Αντίθετα, η Goldman Sachs ανακοίνωσε πτώση 36% στα κέρδη τρίτου τριμήνου, καθώς είναι αντιμέτωπη με επιβράδυνση των εσόδων από το trading στο σταθερό εισόδημα και ζημίες από τη λιανική τραπεζική.

  • WALL STREET ΗΠΑ
  • ΟΜΟΛΟΓΑ
  • Οικονομικά στοιχεία
  • αύξηση επιτοκίων
  • Nvidia

    Related posts

    Νέο ιστορικό υψηλό «άγγιξε» ο γερμανικός δείκτης DAX

    banks

    Κέρδη, με τεχνολογική ώθηση, στη Wall Street

    banks

    Bloomberg: Απειλή για τη Wall Street oι νέες εκδόσεις κρατικών ομολόγων

    banks

    Goldman Sachs: Προβλέπει υπεραπόδοση των ευρωπαϊκών μετοχών

    banks

    BlackRock: Η υπεραπόδοση των ευρωπαϊκών μετοχών θα συνεχιστεί

    banks

    Νέα πτώση στις ευρωαγορές- Ποιοι κλάδοι ηγήθηκαν των απωλειών

    banks