24.4 C
Athens
September 29, 2024
Image default
WORLD

Σουηδία: Υπέστη ζημιές το καλώδιο τηλεπικοινωνιών με την Εσθονία

Ένα τηλεπικοινωνιακό καλώδιο στη Βαλτική Θάλασσα που συνδέει τη Σουηδία με την Εσθονία υπέστη ζημιά σχεδόν την ίδια στιγμή με τον αγωγό και το καλώδιο Φινλανδίας-Εσθονίας νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αλλά παραμένει σε λειτουργία, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Πολιτικής Άμυνας της Σουηδίας.

Η ζημιά στο καλώδιο προκλήθηκε έξω από τα χωρικά ύδατα και την αποκλειστική οικονομική ζώνη της Σουηδίας, είπε ο Σουηδός υπουργός Πολιτικής Άμυνας Carl-Oskar Bohlin σε συνέντευξη Τύπου και το καλώδιο συνέχισε να λειτουργεί από τότε.

“Δεν μπορούμε να πούμε προς το παρόν τι προκάλεσε αυτή τη ζημιά”, είπε. “Αλλά αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι αυτή η ζημιά συνέβη σε παρόμοια στιγμή και σε φυσική εγγύτητα … με τη ζημιά που αναφέρθηκε προηγουμένως σε έναν αγωγό φυσικού αερίου μεταξύ Εσθονίας και Φινλανδίας και σε ένα τηλεπικοινωνιακό καλώδιο μεταξύ Εσθονίας και Φινλανδίας”.

Η αρχηγός του ναυτικού της Σουηδίας είπε ότι η αστυνόμευση της επιφανειακής και υποθαλάσσιας κυκλοφορίας στη Βαλτική ήταν μια πρόκληση: “Η κατάσταση στη θάλασσα είναι πολύ έντονη”, δήλωσε η αντιναύαρχος Ewa Ann-Sofi Skoog Haslum. “Υπάρχει μεγάλη κίνηση στην επιφάνεια και ό,τι συμβαίνει κάτω από την επιφάνεια είναι “αμφισβήτητο”. Η πρόκληση για εμάς είναι να παρακολουθούμε αυτόν τον όγκο νερού”.

Related posts

Γουόλερ (Fed): Αν ο πληθωρισμός συνεχίσει να υποχωρεί μπορεί να δικαιολογούνται μειώσεις των επιτοκίων

banks

ΗΠΑ: Αύξηση 1,9% στις ενάρξεις κατοικιών τον Οκτώβριο, άνοδος 1,1% στις οικοδομικές άδειες

banks

Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν την υποστήριξή τους προς την Ουκρανία, υποσχέθηκε ο Μπλίνκεν στον Ζελένσκι

banks

Η Μόσχα λέει ότι θα συνεχίσει τις επαφές με την Χαμάς με στόχο την απελευθέρωση των ομήρων

banks

Πρώτη αναβάθμιση της Τουρκίας από τη Fitch, μετά τη στροφή Ερντογάν στην οικονομική ορθοδοξία

banks

Η Ρ. Μέτσολα επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

banks