24.9 C
Athens
September 16, 2024
Image default
COMODITIES

Σταθεροποιήθηκαν οι τιμές πετρελαίου μετά από το τριήμερο σερί απωλειών

Σταθεροποιήθηκαν οι τιμές πετρελαίου μετά από το τριήμερο σερί απωλειών

 

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού τύπου Brent σημείωσαν νωρίτερα άνοδο 14% στα 77,34 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate ήταν 10 σεντς υψηλότερα στα 73,27 δολάρια.

Να σημειωθεί πως από την κορύφωση πάνω από τα 82 δολάρια την περασμένη εβδομάδα, το μπρεντ είχε χάσει το 6,2% της αξίας του, σε χαμηλό δύο εβδομάδων στα 77,20 δολάρια, ενώ το WTI υποχώρησε κατά 7,5% την ίδια περίοδο.

Ταυτόχρονα, καθώς διογκώνονται οι προσδοκίες ότι η οικονομική αδυναμία στην Κίνα, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα αργού στον κόσμο, θα υποτάξει τη ζήτηση, τα αποθέματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον μεγαλύτερο παραγωγό και καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο, αναμένεται να αυξηθούν.

Ακόμη, τα αμερικανικά αποθέματα αργού πετρελαίου προβλεπόταν ότι θα είχαν αυξηθεί την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με πηγές της αγοράς που επικαλέστηκαν στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου την Τρίτη. Τα αποθέματα βενζίνης και αποσταγμάτων μειώθηκαν, ωστόσο, σύμφωνα με τις πηγές.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν ολοκλήρωσε το ταξίδι του στη Μέση Ανατολή με στόχο να συμβάλει στη μεσολάβηση για τη σύναψη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα.

Ο Μπλίνκεν και οι διαμεσολαβητές από την Αίγυπτο και το Κατάρ εξέφρασαν ελπίδες για μια αμερικανική «πρόταση-γέφυρα» που θα μπορούσε να συρρικνώσει τα χάσματα μεταξύ των δύο πλευρών στον 10μηνο πόλεμο.

 

#ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ #Μέση_Ανατολή #Κίνα

Related posts

Ζήτηση και αποθέματα ανεβάζουν το πετρέλαιο- Ενισχύεται το φυσικό αέριο

banks

Το πετρέλαιο ενισχύεται λόγω της μείωσης των αποθεμάτων αργού

banks

Εμπορεύματα: Απότομη πτώση μετά από το ράλι δίχως ανάσα

banks

Νέα ισχυρή άνοδος του πετρελαίου την Τετάρτη (2/6)

banks

Πτώση για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στις τιμές του πετρελαίου

banks

Δυσοίωνες προβλέψεις στην αγορά του πετρελαίου- Έρχεται σκληρός χειμώνας

banks