31.5 C
Athens
June 22, 2024
Image default
POLITICS

Στην Ελβετία ο Μητσοτάκης – Μήνυμα στήριξης στην Ουκρανία – Τετ α τετ με την Μέτσολα

Στις εργασίες της πρώτης ημέρας της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη στην Ουκρανία, που συνδιοργανώνουν η Ουκρανία και η Ελβετία στο θέρετρο του Μπέργκενστοκ, συμμετείχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με άλλους 92 ηγέτες και εκπροσώπους κρατών και κυβερνήσεων, περιλαμβανομένων σχεδόν όλων των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ρωσία πάντως δεν προσκλήθηκε, ενώ η Κίνα δεν ανταποκρίθηκε. Οι συζητήσεις επικεντρώνονται στο ειρηνευτικό σχέδιο του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με στόχο να επιτευχθεί «δίκαιη και βιώσιμη ειρήνη που θα βασίζεται στο Διεθνές Δίκαιο και τον Χάρτη του ΟΗΕ».

Μήνυμα στήριξης στην Ουκρανία έστειλε ο Έλληνας πρωθυπουργός, εστιάζοντας στην ανάγκη επίτευξη μιας συνολικής, δίκαιης και διαρκούς ειρήνης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε μέρος στην πρώτη συνεδρίαση της ολομέλειας της Διάσκεψης, ενώ στη συνέχεια είχε συνάντηση με την απερχόμενη πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα – η οποία πιθανότατα θα επανεκλεγεί στο ίδιο αξίωμα – ενόψει της συνόδου ηγετών του ΕΛΚ, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Ρομπέρτα Μέτσολα

Παρέμβαση Μητσοτάκη για την επισιτιστική ασφάλεια

Η σύνοδος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος θα γίνει λίγες ώρες πριν το άτυπο δείπνο των ηγετών της ΕΕ, όπου θα συζητηθούν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και τα πρόσωπα τα οποία θα αναλάβουν τις θέσεις – κλειδιά στις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός είναι προγραμματισμένο να τοποθετηθεί αύριο, Κυριακή, στην ολομέλεια, ενώ θα έχει παρέμβαση και στην ομάδα εργασίας για τη θεματική ενότητα της επισιτιστικής ασφάλειας.

Θερμός χαιρετισμός Μητσοτάκη με τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό

Σε ό,τι αφορά την επισιτιστική ασφάλεια, ζήτημα με σημαντικές διεθνείς προεκτάσεις, τις οποίες έχει υπογραμμίσει πολλές φορές ο κ. Μητσοτάκης, υπενθυμίζεται ότι κατά την επίσκεψή του στην Οδησσό είχε τονίσει τη σημασία της ιστορικής πόλης ως βασικού λιμανιού εξαγωγών προς την Ευρώπη και τον κόσμο, αλλά και της διατήρησης ενός ανοικτού διαύλου ναυσιπλοϊας για να μπορεί η Ουκρανία να εξάγει τα προϊόντα της, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Related posts

Κασσελάκης σε ρόλο μπάρμαν στου Ψυρρή

banks1

Αντίδραση του ΥΠΕΞ της Βόρειας Μακεδονίας ενάντια την Σιλιάνοφσκα

banks

Σύνοδος Κορυφής: Ουγγαρία και Σλοβακία κατά της χορήγησης περισσότερης βοήθειας στην Ουκρανία

banks1

Στο Συμβούλιο της Ευρώπης ο Τσίπρας με Kράτος Δικαίου και βασικά δικαιώματα στην ατζέντα

banks1

Τέμπη: Συλλυπητήρια προς τον ελληνικό λαό και τις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε το ρωσικό υπ. Εξωτερικών

banks1

25η Μαρτίου: Μητσοτάκης – Τριντό στην μεγάλη παρέλαση στο Μόντρεαλ

banks