27.1 C
Athens
June 26, 2024
Image default
WORLD

Στόλτενμπεργκ: Αποφασιστικά μέτρα από το ΝΑΤΟ κατά των αποσταθεροποιητικών ενεργειών της Ρωσίας

Το ΝΑΤΟ θα αναλάβει τον συντονισμό των παραδόσεων στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, έναν ρόλο που είχαν μέχρι σήμερα οι ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια να διαφυλάξει τον μηχανισμό σε ενδεχόμενη εκλογή του απρόβλεπτου – και συχνά επικριτικού – Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο. “Εκτιμώ ότι οι υπουργοί θα εγκρίνουν σχέδιο που θα προβλέπει ότι το ΝΑΤΟ θα αναλάβει τον συντονισμό της (στρατιωτικής) βοήθειας και της εκπαίδευσης στην Ουκρανία”, είπε ο Γενς Στόλτενμπεργκ σε δημοσιογράφους, την παραμονή της διήμερης συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Τα μέλη του της Συμμαχίας εντείνουν τη δράση τους εναντίον των προσπαθειών της Ρωσίας να αποσταθεροποιήσουν τις χώρες τους, σύμφωνα με τον Στόλτενμπεργκ. “Οι σύμμαχοι λαμβάνουν αποφασιστικά μέτρα, προχωρώντας σε συλλήψεις και νομικές διαδικασίες εναντίον εχθρικών ενεργειών σε χώρες του ΝΑΤΟ – με κύρια χαρακτηριστικά (των ενεργειών) δολιοφθορές, πράξεις βίας, κυβερνοεπιθέσεις και παραπληροφόρηση”, είπε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, διαβεβαιώνοντας ότι “οι ενέργειες της Ρωσίας δεν θα μας εμποδίσουν να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία”.

Related posts

ΗΠΑ: Ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε επί δύο εβδομάδες

banks

Σύνοδος BRICS: Διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη για τη σύγκρουση Ισραήλ – Χαμάς ζητά ο Σι Τζινπίνγκ

banks

Το Ιράν απειλεί: Οι “μαχητικές οργανώσεις” στη Μέση Ανατολή “με το δάχτυλο στη σκανδάλη” – “Δεν θα έχετε ξαναδεί κάτι τέτοιο”

banks

Δύο Ιρανοί που συνδέονται με τους Φρουρούς της Επανάστασης συνελήφθησαν στην Κύπρο για σχέδιο στοχοποίησης Ισραηλινών

banks

Νετανιάχου: “Αδιανόητο” η Ουάσινγκτον να καθυστερεί τις παραδόσεις όπλων στο Ισραήλ

banks

Ρωσία: Αίρεται η απαγόρευση εξαγωγής βενζίνης που είχε επιβληθεί τον Σεπτέμβριο λόγω του πληθωρισμού

banks