27.1 C
Athens
June 26, 2024
Image default
WORLD

Στόχος των Χούθι ένα ακόμα πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα

Η οργάνωση Χούθι της Υεμένης στόχευσε ένα πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα, δήλωσε στο Al Jazeera μια στρατιωτική πηγή της Υεμένης την Τρίτη.

Νωρίτερα την Τρίτη, ο οργανισμός Maritime Trade Operations (UKMTO) του Ηνωμένου Βασιλείου έλαβε μια αναφορά για ένα περιστατικό στην Ερυθρά Θάλασσα περίπου 50 ναυτικά μίλια δυτικά της Χοντέιντα της Υεμένης.

Οι μαχητές Χούθι της Υεμένης που υποστηρίζονται από το Ιράν έχουν εντείνει τις επιθέσεις σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα. Διάφορες ναυτιλιακές εταιρείες ανέστειλαν τις δραστηριότητές τους, αντ’ αυτού κάνουν το μεγαλύτερο ταξίδι γύρω από την Αφρική.

Οι Χούθι έχουν δεσμευτεί να συνεχίσουν τις επιθέσεις μέχρι το Ισραήλ να σταματήσει τη σύγκρουση στη Γάζα και προειδοποίησαν ότι θα επιτεθούν σε πολεμικά πλοία των ΗΠΑ εάν η ίδια η πολιτοφυλακή στοχοποιηθεί.

Related posts

Βουλγαρία: Στο 22,5% ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ στο τέλος του α’ τριμήνου

banks

Μπουρκίνα Φάσο: Δεκάδες νεκροί από την επίθεση ενόπλων σε τέμενος

banks

Όμηρος ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε έπειτα από αποτυχημένη επιχείρηση του ισραηλινού στρατού για την απελευθέρωσή του

banks

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι επισκέφθηκε την πρώτη γραμμή του μετώπου εν μέσω εικασιών για απομάκρυνση του διοικητή των ενόπλων δυνάμεων

banks

Το Κρεμλίνο απέρριψε τις αναφορές ότι το Ισραήλ απογοητεύθηκε από τη ρωσική στάση στον πόλεμο στη Γάζα

banks

Γαλλία-Γερμανία: Χιλιάδες διαδηλωτές συμμετείχαν σε πορείες υπέρ των Παλαιστινίων

banks