27.1 C
Athens
June 26, 2024
Image default
POLITICS

Συνάντηση Γεραπετρίτη με τον Φιντάν στη Βόρεια Μακεδονία – Τι συζήτησαν

Συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Χακάν Φιντάν, είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης στη Βόρεια Μακεδονία.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας ΝΑ Ευρώπης, που πραγματοποιείται στα Σκόπια.

Ο ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης συναντήθηκε σήμερα στα Σκόπια με τον ΥΠΕΞ Τουρκίας Hakan Fidan στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας ΝΑ Ευρώπης

FM George Gerapetritis met tdy in Skopje w/ Türkiye FM Hakan Fidan on the sidelines of #SEECP Summit pic.twitter.com/2j1OTuf7xe

— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) June 13, 2024

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η συνομιλία των δύο ΥΠΕΞ διήρκησε περίπου 20 λεπτά και επικεντρώθηκε στις τελευταίες περιφερειακές εξελίξεις, αναφορικά κυρίως με τη Μέση Ανατολή και ειδικά την πορεία των διαπραγματεύσεων επί της αμερικανικής πρότασης για εκεχειρία.

Συζήτησαν και για την ελληνοτουρκική συνεργασία στο μεταναστευτικό

Στην ατζέντα των Γεραπετρίτη και Φιντάν βρέθηκε και η Ουκρανία, ενόψει της Διάσκεψης Ειρήνης που διεξάγεται το Σάββατο και την Κυριακή στην Ελβετία, όπου και θα παραστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συναντήθηκαν ενόψει και της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, που διεξάγεται στις 9-10 Ιουλίου στην Ουάσιγκτον, και όπου ενδεχομένως να υπάρξει νέο τετ α τετ Μητσοτάκη- Ερντογάν.

Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Χακάν Φιντάν επικεντρώθηκαν στη συνεργασία Ελλάδας και Τουρκίας στο μεταναστευτικό, ενώ έγινε και μια πρώτη αποτίμηση της πορείας της συμφωνίας των δύο χωρών για την παροχή τουριστικής βίζας σε 10 ελληνικά νησιά του Αιγαίου.

Related posts

Σκέρτσος : Με self test το άνοιγμα των λυκείων

banks

ΝΔ: Oύτε ήθελε ούτε μπορούσε να περάσει μόνη της μια προοδευτική μεταρρύθμιση – «Πουκάμισο αδειανό» το 41%

banks

Μητσοτάκης σε γγ ΟΟΣΑ: Πρώτος στόχος ο εμβολιασμός

banks

Δένδιας για υποκλοπές: «Με κάλυψε απόλυτα ο πρωθυπουργός – Θα χυθεί άπλετο φως»

banks

Σε εκθεσιακό χώρο Εθνικής Αντίστασης μετατρέπεται κτίριο στρατοπέδου

banks1

OT FORUM – Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση ασκεί πολιτική με τον πληθωρισμό – Ανεπαρκή τα μέτρα για το Airbnb

banks