29.4 C
Athens
June 26, 2024
Image default
WORLD

Συνάντηση Ερντογάν με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου Άλμπιν Κούρτι

Με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου, Άλμπιν Κούρτι, συναντήθηκε στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο αντιπρόεδρος Τζεβντέτ Γιλμάζ και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Γιασάρ Γκιουλέρ.

Από τη Διεύθυνση Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας δόθηκε στη δημοσιότητα ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται: “Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία και το Κοσσυφοπέδιο επικεντρώθηκαν στον στόχο της αύξησης του όγκου των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ της Τουρκίας και του Κοσσυφοπεδίου, ο οποίος είναι περίπου 750 εκατομμύρια δολάρια, πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια, και ότι υπάρχει δυνατότητα ανάπτυξης των σχέσεων σε πολλούς τομείς, ιδίως στην αμυντική βιομηχανία”.

Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει το Κοσσυφοπέδιο σε κάθε τομέα, αναμένονται όμως βήματα από το Κοσσυφοπέδιο, ιδίως στον τομέα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Είπε ακόμη ότι η χαλάρωση των εντάσεων μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας είναι ευπρόσδεκτη, αλλά είναι σημαντικό να υπάρξει συγκεκριμένη πρόοδος στο θέμα αυτό.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση ο πρόεδρος Ερντογάν αναφέρθηκε και στον πόλεμο στη Γάζα, λέγοντας ότι “για να τερματιστούν οι σφαγές που διαπράττει το Ισραήλ στη Γάζα, θα πρέπει να αυξηθεί η διεθνής πίεση στο Ισραήλ, να υποστηριχθεί η λύση των δύο κρατών και να υποστηριχθεί ενεργά η Παλαιστίνη”.

--

Related posts

Ρωσία: Καταγγέλλει τις συνομιλίες για την Ουκρανία που θα διεξαχθούν στη Μάλτα

banks

Οι Χούθι λένε ότι έπληξαν αμερικανικό φορτηγό πλοίο στον Κόλπο του Άντεν και κλιμακώνουν τις απειλές

banks

Σαουδική Αραβία: “Καθημερινά ερχόμαστε πιο κοντά” στην εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ

banks

Αίτηση πτώχευσης από τον “τραμπικό” Ρούντι Τζουλιάνι, αφού καταδικάστηκε να πληρώσει $148 εκατ. για δυσφήμηση

banks

Β .Ζελένσκι: Τα σχέδια δράσης να ανοίξουν το δρόμο για μια δεύτερη σύνοδο

banks

Για στενότερη συνεργασία με την Τουρκία και αποφυγή των αντιπαραθέσεων έκανε λόγο ο Μπορέλ

banks