27 C
Athens
June 23, 2024
Image default
BUSINESS

Συνεργασία με την TUV Hellas ανακοίνωσε η Latsco Marine Management

Στρατηγική συνεργασία με την TUV Hellas (TUV NORD) υπέγραψε η Latsco Marine Management, με στόχο την επικύρωση και επαλήθευση της EnviroMetrics Insight, που αποτελεί βασικό συστατικό της πλατφόρμας ολοκλήρωσης δεδομένων της Latsco. Αυτή η εσωτερική πλατφόρμα συλλέγει, επικυρώνει, συγχρονίζει και παρουσιάζει δεδομένα από πολλαπλές πηγές σε όλες τις εταιρείες του ομίλου Latsco, δημιουργώντας δείκτες επιδόσεων και οπτικοποιήσεις για τις καθημερινές λειτουργίες, ενώ προετοιμάζει εκθέσεις συμμόρφωσης.

Η EnviroMetrics Insight έχει σχεδιαστεί για να ανακτά και να επεξεργάζεται δεδομένα εκπομπών πλοίων, να οπτικοποιεί ποσότητες ρύπων GHG, να υπολογίζει περιβαλλοντικούς KPI και να εμφανίζει παράγοντες που επηρεάζουν τις αντίστοιχες επιδόσεις των πλοίων για σκοπούς επικύρωσης και δικαιολόγησης. Τα παραδοτέα υποστηρίζονται από εσωτερικά αναπτυγμένους ελέγχους, διασφαλίζοντας τη συλλογή και επεξεργασία δεδομένων υψηλής ποιότητας που είναι απαραίτητα για τη λήψη αποφάσεων.

Η δέσμευση της Latsco, συμφερόντων Πάρη Κασιδόκωστα – Λάτση, για την ακρίβεια των δεδομένων και την αξιοπιστία των παραδοτέων της πλατφόρμας αποδεικνύεται με την ανάθεση στην TUV Hellas (TUV NORD), κορυφαίο ανεξάρτητο φορέα Πιστοποίησης τρίτων, για την επικύρωση και επαλήθευση βασικών διαδικασιών της ενότητας EnviroMetrics Insight. Η συνεργασία αυτή αναδεικνύει τη στρατηγική της Latsco για τον έλεγχο, την επικύρωση, την αναδιοργάνωση και τη συνεχή βελτίωση των εσωτερικών διαδικασιών, αναδεικνύοντας τον προσανατολισμό της εταιρείας να συνδυάζει την εκτεταμένη εμπειρία της με τη δύναμη των δεδομένων στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Ο Αντώνης Γεωργαντζής, COO της Latsco, σχολίασε: «Είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με την TÜV HELLAS (TÜV NORD), θυγατρική της TUV NORD, για την επικύρωση και επαλήθευση του EnviroMetrics Insight Module. Η πρωτοβουλία αυτή, με γνώμονα την πρωτοποριακή προσπάθεια της Latsco, αναλαμβάνεται για πρώτη φορά στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Μια τέτοια συνεργασία ενισχύει τη δέσμευσή μας για διαφάνεια, ακρίβεια, περιβαλλοντική ευθύνη και επιχειρησιακή αριστεία. Διασφαλίζοντας ότι τα δεδομένα μας ανταποκρίνονται στην υψηλότερη δυνατή ποιότητα, μπορούμε να υποβάλλουμε με συνέπεια εκθέσεις προς τον ΙΜΟ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς, συμβάλλοντας σε ένα βιώσιμο μέλλον».

Από την πλευρά του, ο Ιάσονας Ζαχαριουδάκης, Operational Technology and Energy Manager της Latsco, σημείωσε: «Τα ακριβή δεδομένα και οι επαληθευμένες διαδικασίες αποτελούν προϋπόθεση για τη συνεχή βελτίωση. Η εσωτερική ανάπτυξη εργαλείων παρέχει την ευελιξία και τον αυστηρό έλεγχο που απαιτούνται για την αριστεία. Η επικύρωση και η επαλήθευση των εργαλείων και των διαδικασιών μας από την TÜV HELLAS (TÜV NORD) προσθέτει τεράστια αξία και αξιοπιστία, ενισχύοντας τη δέσμευσή μας για υψηλής ποιότητας και αξιόπιστες αποφάσεις με βάση τα δεδομένα».

Με τη σειρά της, η Βασιλική Καλαμποκίδου, Διευθύντρια Πιστοποίησης Συστημάτων της TUV Hellas (TUV NORD), σχολίασε: «Είναι τιμή μας που η Latsco Marine Management Inc. επέλεξε και εμπιστεύτηκε την TÜV HELLAS (TÜV NORD) για τις υπηρεσίες επαλήθευσης και επικύρωσης της ενότητας EnviroMetrics Insight. Η διαδικασία ελέγχου περιελάμβανε την αποτελεσματικότητα, την εγκυρότητα και την ασφάλεια της ροής δεδομένων, καθώς και τις κανονιστικές απαιτήσεις του ανθρακικού αποτυπώματος για τον στόλο της εταιρείας. Είμαστε υπερήφανοι που αποτελούμε μέρος της στρατηγικής βιωσιμότητας της Latsco που είναι, η διασφάλιση των συμφερόντων των ενδιαφερόμενων μερών της και η επιδίωξη της αριστείας».

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD), θυγατρική του γερμανικού ομίλου TÜV NORD, δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1987, παρέχοντας υπηρεσίες επιθεώρησης και πιστοποίησης από τρίτους σε επιχειρήσεις τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα.

Η Latsco και η TÜV HELLAS (TÜV NORD) προσβλέπουν σε μια γόνιμη συνεργασία, προωθώντας τα πρότυπα της ναυτιλιακής βιομηχανίας για την ακεραιότητα των δεδομένων, τη βιωσιμότητα και την περιβαλλοντική ευθύνη, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση. 

Related posts

Νέο λογότυπο ΔΕΔΑ- Νέα εποχή για την εταιρεία

banks

Εκτίναξη 721,14% στα κέρδη της ΦΑΓΕ το δεύτερο τρίμηνο!

banks

Εθνική Τράπεζα: Επαφές με επόπτη για πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ΤΧΣ

banks

MIG: Συμφωνία με Πειραιώς για επιμήκυνση δανείου της θυγατρικής στη Σερβία

banks

Mytilineos: Εντός χρονοδιαγράμματος έργο αποθήκευσης ενέργειας στη Σκωτία

banks

Lamda: Παραιτήθηκε ο Αναστάσιος Γιαννίτσης, o Στ. Κοτσώλης για αντικαταστάτης

banks