20.9 C
Athens
September 20, 2024
Image default
MARKETS

Συνεχίζεται η άνοδος στην Wall Street αναμένοντας τα στοιχεία πληθωρισμού

Συνεχίζεται η άνοδος στην Wall Street αναμένοντας τα στοιχεία πληθωρισμού

Συνεχίζονται τα κέρδη σε όλους τους δείκτες της Wall Street την Τρίτη (10/9), σε μία προσπάθεια ανάκαμψης από την προηγούμενη εβδομάδα, που ήταν η χειρότερη του έτους.

O Dow Jones ενισχύεται κατά 0,09% στις 40.867 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 σημειώνει κέρδη ύψους 0,39% και τις 5.492 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq προσθέτει 0,48% φτάνοντας τις 16.965 μονάδες.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του 10ετούς ανεβαίνει στο 3,704% και του 2ετούς παραμένει σταθερή στο 3,66%.

Παράλληλα, η εταιρεία λογισμικού cloud Oracle σημείωσε άνοδο περίπου 8% μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου του οικονομικού έτους που ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Ταυτόχρονα, η Oracle ανακοίνωσε επίσης συνεργασία με την Amazon Web Services για την παροχή υπηρεσιών βάσης δεδομένων.

Υπενθυμίζεται πως την Δευτέρα (9/9), οι τρεις βασικοί δείκτες σημείωσαν απότομη επιστροφή στα κέρδη μετά τη χειρότερη εβδομάδα τους φέτος. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,16% για να διακόψει ένα τετραήμερο σερί απωλειών και να σημειώσει την πρώτη κερδοφόρα ημέρα του Σεπτεμβρίου, o Nasdaq Composite έκλεισε επίσης με άνοδο 1,16%, υποβοηθούμενος από το άλμα της Nvidia, ενώ ο Dow σκαρφάλωσε κατά 484 μονάδες ή 1,2%.

Οι κινήσεις αυτές έρχονται καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η ευρέως αναμενόμενη μείωση των επιτοκίων στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στις 17-18 Σεπτεμβρίου θα μπορούσε να βοηθήσει να κατευνάσει τις ανησυχίες για την εξασθένηση της οικονομίας. Η έκθεση μισθοδοσίας του Αυγούστου, η οποία δημοσιεύθηκε την περασμένη Παρασκευή, αντανακλούσε αύξηση 142.000 ατόμων, κάτω από τις προσδοκίες των οικονομολόγων. Τα αποτελέσματα συνέβαλαν στο να τροφοδοτηθεί ένα sell-off εκείνη την ημέρα.

Οι έμποροι έχουν στραμμένο το βλέμμα τους σε δύο βασικές οικονομικές εκθέσεις που πιθανότατα θα αποτελέσουν τους επόμενους καταλύτες για τις μετοχές. Η έκθεση για τον δείκτη τιμών καταναλωτή για τον Αύγουστο αναμένεται να δημοσιευθεί την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη θα ακολουθήσει ο δείκτης τιμών παραγωγού.

Ο Σεπτέμβριος είναι ιστορικά ένας αδύναμος μήνας για τις μετοχές. Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί όσον αφορά την επίδραση της εποχικότητας στην απόδοση των μετοχών, καθώς και την αβεβαιότητα γύρω από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ που πλησιάζουν στις 5 Νοεμβρίου.

«Συμφωνούμε με την άποψη ότι η αγορά είναι πιθανό να παραμείνει ασταθής τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές», έγραψε τη Δευτέρα ο στρατηγικός αναλυτής της Bank of America για μετοχές και ποσοτικά στοιχεία Ohsung Kwon. «Τα μακροοικονομικά στοιχεία έχουν αποδυναμωθεί, ιδίως στον τομέα της μεταποίησης/των αγαθών, που αντιπροσωπεύουν το 50% των κερδών για τον S&P 500».

#μετοχές #ΗΠΑ #δείκτες #επιτόκια #πληθωρισμός

Related posts

Με το «δεξί» ξεκινά η εβδομάδα στις ευρωαγορές

banks

Ασιατικές αγορές: Μεγάλη πτώση λίγο πριν τις αποφάσεις της Fed

banks

Κέρδη στις ευρωαγορές στον απόηχο της βρετανικής ύφεσης

banks

Τεχνολογική διολίσθηση στην Wall Street εν αναμονή του Jackson Hole

banks

Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές, με το βλέμμα στα επιτόκια

banks

Μικρές απώλειες στις ευρωαγορές, μετά τα ρεκόρ της προηγούμενης εβδομάδας

banks