20.9 C
Athens
September 20, 2024
Image default
MARKETS

Συνεχίζονται οι απώλειες στην Wall Street-Mε το…αριστερό ο Σεπτέμβριος

Συνεχίζονται οι απώλειες στην Wall Street-Mε το...αριστερό ο Σεπτέμβριος

Η Wall Street στην συνεδρίαση της Τετάρτης (4/9) προσπαθεί να ανακάμψει από τις χθεσινές απώλειες, με την κάθοδο να συνεχίζεται από την προηγούμενη συνεδρίαση, όταν ο S&P 500 σημείωσε τη χειρότερη μέρα του από τις αρχές Αυγούστου.

Στο ταμπλό αυτή την ώρα, ο Dow Jones διολισθαίνει σε ποσοστό 0,11%, στις 40.891, ο ευρύτερος S&P 500 παρουσιάζει πτώση κατά 0,38% στις 5.507 μονάδες, όπως και ο τεχνολογικός Nasdaq που σημειώνει κάθοδο ύψους 0,77% στις 17.003 μονάδες.

Στην αγορά ομολόγων οι αποδόσεις έχουν επίσης πάρει την κατιούσα με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί στο 3.825% και του 2ετούς στο 3.45%.

Ταυτόχρονα, η Nvidia υποχώρησε κατά 3% μετά από δημοσίευμα του Bloomberg, που επικαλείται πηγές που γνωρίζουν, σύμφωνα με το οποίο το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έστειλε κλήσεις στην εταιρεία κατασκευής τσιπ. Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την πτώση της Nvidia κατά περισσότερο από 9% στη συνεδρίαση της Τρίτης, εν μέσω μιας ευρύτερης υποχώρησης των μετοχών ημιαγωγών.

Πλατφόρμες Meta, Amazon και Microsoft σημείωσαν πτώση άνω του 1% η καθεμία, ενώ το αμοιβαίο κεφάλαιο Technology Select Sector SPDR (XLK) έχασε 1%.

Γενικότερα, η Wall Street προέρχεται από μια συνεδρίαση με απώλειες, με τους κύριους δείκτες αναφοράς να σημειώνουν τη χειρότερη ημέρα τους από το ξεπούλημα της 5ης Αυγούστου, καθώς τα ονόματα των τσιπ αγωνίστηκαν και τα τελευταία οικονομικά στοιχεία υποδήλωσαν επιβράδυνση της ανάπτυξης για την αμερικανική οικονομία. Ο Dow των 30 μετοχών σημείωσε πτώση άνω των 600 μονάδων ή 1,5%, ενώ ο S&P 500 διολίσθησε κατά 2,1%. Ο Nasdaq σημείωσε πτώση 3,3%.

Οι έμποροι προετοιμάζονται για μεγαλύτερη μεταβλητότητα τον Σεπτέμβριο, που ιστορικά είναι ένας αδύναμος μήνας για τις μετοχές. Πολλοί επενδυτές αναμένουν μια υποχώρηση της τάξης του 5% ή περισσότερο τις επόμενες εβδομάδες, αν και ορισμένοι διαχειριστές κεφαλαίων θεωρούν οποιαδήποτε πτώση ως ευκαιρία αγοράς.

«Οι επόμενες οκτώ εβδομάδες θα πρέπει να είναι μια πρώτης τάξεως, μια πολύ πρώτης τάξεως ευκαιρία, για να αναπροσαρμόσετε το χαρτοφυλάκιό σας, να διαφοροποιηθείτε περισσότερο και να αφήσετε στην πραγματικότητα τη δραστηριότητα της αγοράς να πάει υπέρ σας», δήλωσε ο Chris Hyzy, επικεφαλής επενδύσεων στη Merrill και την Bank of America Private Bank, στην εκπομπή “Closing Bell” του CNBC την Τρίτη.

Οι έμποροι θα εξετάσουν επίσης τις τελευταίες ανακοινώσεις σχετικά με την έρευνα για τις κενές θέσεις εργασίας και τον κύκλο εργασιών (JOLTS), καθώς και τα στοιχεία για τις εργοστασιακές παραγγελίες. 2% πτώση της Nvidia στην προ-χρηματιστηριακή διαπραγμάτευση μετά από βουτιά που εξαφάνισε σχεδόν 300 δισ. δολάρια στην κεφαλαιοποίηση της αγοράς.

#μετοχές #δείκτες #ΗΠΑ

Related posts

Η χειρότερη συνεδρίαση από τα μέσα Απριλίου για τις ευρωαγορές

banks

Οριακά κέρδη στη Wall Street εν όψει της Fed

banks

Στάση αναμονής στη Wall Street εν όψει νέων εταιρικών αποτελεσμάτων

banks

Mεγαλύτερο σερί κερδών εδώ και 4 χρόνια o Dow Jones

banks

Ευρωαγορές: Βαρύ κλίμα ελέω ΗΠΑ στο άνοιγμα-Πτώση άνω του 1%

banks

Μεικτά πρόσημα στο άνοιγμα των ευρωαγορών-Στο επίκεντρο Βρετανία και… ΗΠΑ

banks