27.1 C
Athens
June 26, 2024
Image default
POLITICS

ΣΥΡΙΖΑ καλεί ΝΔ σε τηλεοπτική μονομαχία στο MEGA για το οικονομικό πρόγραμμα

Δημόσια να συζητήσουμε οτιδήποτε θέλει η ΝΔ σχολιάζουν εμμέσως πλην σαφώς στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο in, με αφορμή την επιστολή του υπουργού Εθνικής Οικονομίας Κωστή Χατζηδάκη στον πρόεδρο της Βουλής για να γίνει συζήτηση επί των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Πηγές της Κουμουνδούρου απαντούν προ(σ)καλώντας τον πρωθυπουργό κ.Κυριάκο Μητσοτάκη να συζητήσει  για τα οικονομικά προγράμματα δημόσια με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, ακόμα σε τηλεοπτική μονομαχία στο MEGA.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποβάλει αίτημα να συζητήσουν δημόσια οι κύριοι Μητσοτάκης και Κασσελάκης για αυτό και για άλλα ζητήματα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

«Κασσελακης και Μητσοτάκης μπορούν να συζητήσουν δημόσια για τα οικονομικά τους προγράμματα και ό,τι άλλο επιθυμεί η ΝΔ και θα ήταν καλό να το κάνουν στο δελτίο του MEGA και στη Ράνια Τζίμα. Αν ο κ Μητσοτάκης δεν θέλει εκεί, δεχόμαστε να γίνει και στον ΣΚΑΙ», σχολιάζουν πηγές στο in. Να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποβάλει αίτημα να συζητήσουν δημόσια οι κύριοι Μητσοτάκης και Κασσελάκης για αυτό και για άλλα ζητήματα.

Λίγες ώρες πριν ο υπουργός κ. Χατζηδάκης πρότεινε να πραγματοποιηθεί, στο πλαίσιο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, μια αναλυτική συζήτηση επί των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια και την Οικονομία, καθώς και των συνεπειών που αυτές έχουν στα δημόσια οικονομικά της χώρας παρουσία εκπροσώπων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Τι προτείνει η κυβέρνηση

Η συζήτηση αυτή  όπως προτείνει η κυβέρνηση πρόκειται να έχει την μορφή απευθείας διαλόγου των εκπροσώπων του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και του προέδρου, όπως και των αρμόδιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και των υπολοίπων κομμάτων, προκειμένου να εξαχθούν τα αναγκαία συμπεράσματα σχετικά με τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως αναφέρει η επιστολή του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, με τον τρόπο αυτό και τη δημοσιότητα που συνεπάγεται η συνεδρίαση Επιτροπής της Βουλής θα δοθεί η ευκαιρία στον ελληνικό λαό να ενημερωθεί αδιαμεσολάβητα για το πραγματικό κόστος των μέτρων που προτείνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κασσελάκης».

 «Καλοδεχούμενη» η πρόταση του Κωστή Χατζηδάκη

Ο Νίκος Παππάς απάντησε, επίσης, δημόσια χαρακτηρίζοντας «καλοδεχούμενη» την πρόταση του Κωστή Χατζηδάκη. Προσθέτει χαρακτηριστικά πως «ζητούμε να οριστεί η συνεδρίαση το συντομότερο δυνατόν. Και όχι σε… πέντε μήνες, όσο δηλαδή πήρε – κατʼ απαίτηση Χατζηδάκη – ο ορισμός της συνεδρίασης που εμείς ζητήσαμε για το ξεπούλημα των τραπεζών».

Όπως τονίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Οικονομικών και Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «η αλήθεια είναι ότι:

-«Εμείς ζητάμε από τη ΝΔ – και μετεκλογικά – να πάμε μαζί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την εξέταση των μέτρων μας.

-Το ΓΛΚ έχει καταρρίψει, ήδη, την ‘κοστολόγηση’ του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, που μιλούσε για 40 δισ. ευρώ κόστος, ενώ με βάση την έκθεσή του, οι προτάσεις μας κρίνονται απολύτως εφαρμόσιμες.

-Έχουμε υποβάλει αίτημα να συζητήσουν δημόσια οι κύριοι Μητσοτάκης και Κασσελάκης για αυτά και για άλλα ζητήματα».

Related posts

Ράπτη : Ξεκίνησε η σταδιακή αποκλιμάκωση της πανδημίας – Τι είπε για την πίεση στις ΜΕΘ

banks

Εκστρατεία ενημέρωσης στα σχολεία κατά της τρομοκρατίας προτείνει ο Θεοδωρικάκος

banks

Δημοσκόπηση: «Κόκκινη κάρτα» στην κυβέρνηση – Εξαντλείται η υπομονή λόγω ακρίβειας

banks

Θέλει ρεβάνς από τον Δένδια ο Τσαβούσογλου; – Τι σηματοδοτεί η επίσκεψή του σε Αθήνα και Θράκη

banks

Μητσοτάκης στο TikTok: Οι 10 φιλεργατικές πολιτικές που υλοποίησε η κυβέρνηση

banks1

Μητσοτάκης: Στηρίζουμε την ενταξιακή πορεία των Δυτ. Βαλκανίων – Τι είπε για την υπόθεση Μπελέρη

banks1