33.5 C
Athens
June 26, 2024
Image default
POLITICS

ΣΥΡΙΖΑ σε Π. Μαρινάκη: Η βρόμικη δουλειά ανταμείβεται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Πυρά κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου και υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με αφορμή όσα ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, «μετά την κυνική ομολογία Γεωργιάδη, ότι ορθά επιβραβεύτηκαν μέλη της Εξεταστικής για το έγκλημα των Τεμπών με υπουργικές θέσεις, καθώς έκαναν μια «δύσκολη δουλειά», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Παύλος Μαρινάκης, δήλωσε σήμερα ότι η παρουσία σε μια εξεταστική δεν αποτελεί κριτήριο υπουργοποίησηςκαι εγκάλεσε την Αξιωματική Αντιπολίτευση για «αναπαραγωγή λαϊκισμού» και κοπτοραπτική δηλώσεων».

«Ας πάρουμε συνολικά τα μηνύματα των εκλογών που μας λένε να ασχοληθούμε με αυτά τα οποία πρέπει να λύσουμε»

Ακολούθως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτει ότι «το ένα κυβερνητικό στέλεχος το παραδέχεται πανηγυρικά, το άλλο πάει να το καλύψει, αλλά  η αλήθεια παραμένει».

Σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, «αφορά και στα μέλη της Εξεταστικής και στα κυβερνητικά στελέχη που πρωτοστάτησαν στην επιχείρηση «μπαζώματος» της αλήθειας για τα Τέμπη. Η «βρόμικη δουλειά» ανταμείβεται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη που δεν προτίθεται να αλλάξει μεθόδους, προσανατολισμό και στόχους».

«Η κυβέρνηση επιμένει στην αντιστροφή της πραγματικότητας»

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπενθυμίζει, όπως λέει, για την αναφορά περί λαϊκισμού ότι «ότι είναι πολιτικός όρος και όχι μια «καραμέλα» στη διάθεση της κυβέρνησης, με την προσδοκία ότι θα της δώσει μια εύκολη διέξοδο όποτε αυτή ζορίζεται. Πολύ περισσότερο που η ίδια τον έχει αναγάγει σε επίσημο λόγο της».

Καταληκτικά τονίζει πως «η κυβέρνηση επιμένει στην αντιστροφή της πραγματικότητας, συνεχίζει να υποτιμά τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού και με περίσσευμα αλαζονείας, παρά το αποτέλεσμα των εκλογών, πορεύεται σε έναν βαθιά αντικοινωνικό δρόμο».

Π. Μαρινάκης: Πρέπει να τιμωρηθούν βουλευτές επειδή έκαναν αυτό που όριζε το καθήκον τους;

Υπενθυμίζεται ότι ο Παύλος Μαρινάκης ρωτήθηκε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών εάν «τόσα πολλά μέλη από την Εξεταστική συμμετέχουν σήμερα στην Κυβέρνηση, το αποδίδετε απλώς, όπως ο κ. Μαρκόπουλος, ότι ήταν κάπως γουρλίδικη;».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απήντησε πως «νομίζω ότι η αναπαραγωγή θεωριών λαϊκισμού και η κοπτοραπτική δηλώσεων κάποιων βουλευτών προσβάλει και τη σοβαρότητα της υπόθεσης. Να σας το πω ανάποδα. Δηλαδή, πρέπει να τιμωρηθούν βουλευτές και να αποκλειστούν από μια ενδεχόμενη αξιοποίησή τους, επειδή έκαναν αυτό που όριζε το καθήκον τους; Εάν υπάρχει κάποιος, ο οποίος θεωρεί ότι ένας βουλευτής απέκρυψε ένα στοιχείο, δεν ρώτησε κάτι που έπρεπε να ρωτηθεί και οδήγησε την υπόθεση σε μια συγκάλυψη, να έρθει να μας το πει. Το να στοχοποιούμε εκπροσώπους των Ελλήνων πολιτών -γιατί οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται στο Κοινοβούλιο επειδή κάποιοι τους ψήφισαν, βρέθηκαν σε μια Εξεταστική επειδή έτσι πρέπει να γίνεται στις Εξεταστικές, συμμετέχουν βουλευτές στις Εξεταστικές και μάλιστα, στη συγκεκριμένη Εξεταστική εξετάστηκαν και οι περισσότεροι μάρτυρες από οποιαδήποτε άλλη υπόθεση- το να τους βάζουμε απέναντι, να τους στοχοποιούμε και να λέμε ότι οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να αποκλειστούν από οποιαδήποτε αξιοποίηση, δεν καταλαβαίνω σε τι βοηθά ως προς τη διαλεύκανση συνολικά στην υπόθεση των Τεμπών. Και νομίζω ότι έχω απαντήσει αναλυτικά πάρα πολλές φορές για τα Τέμπη. Τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη. Ας αφήσουμε ήσυχη τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Βλέπουμε ότι εξετάζει μάρτυρες, ότι παίρνει πραγματογνωμοσύνες όταν χρειάζεται, κάνει περαιτέρω έρευνες και πραγματογνωμοσύνες. Να μην βιαζόμαστε και, απευθυνόμενος όχι στους δημοσιογράφους προφανώς, απευθυνόμενος στα κόμματα, ας πάρουμε συνολικά τα μηνύματα των εκλογών που μας λένε να ασχοληθούμε με αυτά τα οποία πρέπει να λύσουμε για τους πολίτες και να αφήσουμε στην άκρη λογικές τυμβωρυχίας και εργαλειοποίησης, ακόμα και των πιο τραγικών στιγμών των τελευταίων ετών».

Related posts

Δένδιας: Έγινε ευρεία συζήτηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με τον Αιγύπτιο ομόλογό τους

banks

Αυτοδιοικητικές εκλογές – Θεσσαλία: Ψήφισαν Αγοραστός και Κουρέτας

banks

Πυρκαγιές – Δέκα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης και πέντε άξονες δράσης για τη στήριξη των πυρόπληκτων

banks

Κυριάκος Μητσοτάκης για «email gate»: Δεν φταίει η Κεραμέως – Δεν θα πληρώσει η ΝΔ το πρόστιμο

banks

Υπουργικό Συμβούλιο: Με πλούσια ατζέντα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη με τηλεδιάσκεψη – Προγραμματισμός του κυβερνητικού έργου

banks

«Αστραχάν» βγήκε το παντοδύναμο 41% του Κυριάκου στα δύσκολα, καθαρόαιμο του ΕΚΠΑ όσα εμπόδια και αν του βάζουν

banks