25.8 C
Athens
September 19, 2024
Image default
MARKETS

Τα στοιχεία για την απασχόληση έφεραν απώλειες στη Wall Street

Τα στοιχεία για την απασχόληση έφεραν απώλειες στη Wall Street

Χαμηλότερα κινείται την Παρασκευή (2/8) η Wall Street, καθώς η ασθενέστερη έκθεση για την απασχόληση του Ιουλίου πυροδότησε ανησυχίες για πιθανή ύφεση της οικονομίας.

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,91% στις 39.980,11 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 1,49% στις 5.365,33 μονάδες, ενώ ο Nasdaq Composite καταγράφει πτώση 2,49% στις 16.765,64 μονάδες.

Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ επιβραδύνθηκε τον Ιούλιο, ενώ το ποσοστό της απασχόλησης αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2021. Οι μη αγροτικές μισθοδοσίες αυξήθηκαν μόλις κατά 114.000 τον περασμένο μήνα, μία επιβράδυνση από τις 179.000 θέσεις εργασίας που προστέθηκαν τον Ιούνιο και κάτω από τις 185.000 που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones. Το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 4,3%.

Η Amazon ηγείται των απωλειών, διολισθαίνοντας κατά 11,96% αφού «έχασε» τις εκτιμήσεις για τα έσοδα του δεύτερου τριμήνου και εξέδωσε απογοητευτικές προβλέψεις. Η Intel κάνει βουτιά 26,82% μετά την ανακοίνωση αδύναμων προβλέψεων, αλλά και απολύσεων, ενώ η Nvidia καταγράφει απώλειες 4,54%.

Οι μετοχές που έχουν να χάσουν τα περισσότερα από μια ύφεση σημειώνουν, επίσης, πτώση. Η Bank of America χάνει 3,26%, ενώ οι μετοχές της Caterpillar κινούνται 4,24% χαμηλότερα. Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο, καθώς οι επενδυτές στρέφονται στα ομόλογα για ασφάλεια.

Οι απώλειες της Παρασκευής ακολουθούν ένα απότομο sell-off στην προηγούμενη συνεδρίαση. Ο Dow και ο S&P 500, την Πέμπτη, έχασαν περισσότερο από 1%, ενώ ο Nasdaq διολίσθησε κατά 2,3%.

Πρόκειται για μία εβδομάδα με αρκετή μεταβλητότητα, με τη Wall Street να σημειώνει ράλι την Τετάρτη, μετά την ανακοίνωση της Fed για τα επιτόκια. Μετά από τα αδύναμα στοιχεία για την απασχόληση, πολλοί επενδυτές αρχίζουν να πιστεύουν ότι ίσως η κεντρική τράπεζα θα έπρεπε να είχε ενεργήσει την Τετάρτη, επιλέγοντας μία μείωση των επιτοκίων.

Η αγορά «αναρωτιέται αν η Fed άργησε πολύ να αλλάξει τη νομισματική πολιτική της», δήλωσε ο Quincy Krosby, στρατηγικός αναλυτής της LPL Financial.

Το πρόσφατο ράλι των μετοχών μικρής κεφαλαιοποίησης μπορεί επίσης να απειληθεί, καθώς οι επενδυτές γίνονται πιο νευρικοί όσον αφορά τις ευρύτερες οικονομικές προοπτικές, πρόσθεσε ο Arnim Holzer, στρατηγικός αναλυτής μακροοικονομικών θεμάτων στην EAB Investment Group. Ο Russell 2000 έχασε 3% την Πέμπτη, καταγράφοντας τη χειρότερη συνεδρίασή του από τον Φεβρουάριο.

#nyse #Wall_Street #απώλειες #Πτώση #αμερικανική_οικονομία #Πιθανότητα_ύφεσης

Related posts

Μικτά πρόσημα στη Wall Street- Άλμα 20% για τη Meta

banks

Αλλαγή κλίματος στις ευρωαγορές παρά την «βουτιά» Credit Suisse, UBS

banks

Νέο ρεκόρ ο Dow Jones-Κοντά στο ιστορικό υψηλό ο S&P 500

banks

Προσπάθειες ανάκαμψης στις ασιατικές αγορές μετά το sell-off

banks

Σε ιστορικό υψηλό ο Nikkei- Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

banks

Ασιατικές αγορές: Μάκρο και ακίνητα «κοκκίνισαν» την Κίνα

banks