22.5 C
Athens
September 19, 2024
Image default
ECONOMY

Τα φάρμακα που δεν πάνε διακοπές και η … καταραμένη φτώχεια

Οι ελλείψεις φαρμάκων δεν είναι θέμα του Αυγούστου που θα κλείσουν οι εταιρείες, είναι παγκόσμιο, μακροχρόνιο και πολυπαραγοντικό.

Όπως αναφέρει ο ΣΦΕΕ -πρόεδρος ο Ολύμπιος Παπαδημητρίου στην επιστολή του ως απάντηση στους φαρμακοποιούς, η διανομή σε φαρμακεία, χονδρεμπόρους και νοσοκομεία γίνεται μέσω Third Party Logistics και, όταν πρόκειται να κλείσει μία εταιρεία ή ένας διανομέας, παραδίδονται παραγγελίες αντίστοιχες των πωλήσεων για 2 ή 3 εβδομάδες που θα είναι κλειστοί.

Τα τετράτροχα των προνομιούχων

Καταραμένη φτώχεια… καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, µόνο το α’ εξάµηνο του 2024 στην Ελλάδα κυκλοφόρησαν 126 καινούργιες Porsche και 286 µεταχειρισμένες. Μάλιστα, μέσα στον μήνα Ιούνιο κυκλοφόρησαν 23 καινούργιες Porsche και 45 µεταχειρισμένες.

Επίσης, τον μήνα που πέρασε πωλήθηκαν: 1 καινούργια Lamborghini και 2 µεταχειρισμένες. Από τις αρχές του έτους, έχουν πωληθεί συνολικά 12 Lamborghini, εκ των οποίων οι 11 µεταχειρισμένες.

Ακόµη, μέσα στο α’ εξάμηνο του έτους πωλήθηκαν:

  • 2 Maclaren (2 µεταχειρισµένες)
  • 24 Maserati (16 µεταχειρισµένες)
  • 4  Lotus (1 µεταχειρισµένη)
  • 10 Ferrari (9 µεταχειρισµένες)
  • 13 Bentley (7 µεταχειρισµένες) και
  • 5 Aston Martin (5 µεταχειρισµένες).

Χαλάει η εικόνα

∆ύο ξενοδοχεία, σε Κέρκυρα και Χίο, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζοµένων σε Τουρισμό και Επισιτισμό (ΠΟΕΕΤ) ότι ακολουθούν παράνοµες και καταχρηστικές πρακτικές.

Αφήνουν απλήρωτους εργαζομένους, δεν τους ανανεώνουν τις συμβάσεις ή τους βάζουν να δουλεύουν πάνω από 12 ώρες ημερησίως, με σπαστό ωράριο. Σε μια χρονιά που συνολικά ο κλάδος καταβάλλει προσπάθειες να διατηρήσει σε υψηλό επίπεδο τις παρεχόµενες υπηρεσίες, παρά τις χιλιάδες κενές θέσεις απασχόλησης, είναι κρίμα να υπάρχουν τέτοιες πρακτικές. Χαλάει η εικόνα και αδικούνται όλοι οι υπόλοιποι.

Στήριξη με  8,5 εκατ. ευρώ στη Sky express

Συνεχίζεται το πρόγραµµα κεφαλαιακής στήριξης που η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε σχεδιάσει, καθώς, µετά την Aegean, ήρθε η σειρά της SKY express, του Γιάννη Γρύλλου (φωτ.), επικεφαλής του ομίλου ΙΟGR, για ενίσχυση της αεροπορικής εταιρείας του για την εποχή της πανδηµίας.

Με τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση, προχθές το βράδυ, στη Βουλή, χορηγείται αποζημίωση ύψους 8,5 εκατ. ευρώ στην εταιρεία Sky express, που εκκρεμούσε από την περίοδο του CoVid-19, µετά την έγκρισή της από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατ’ αναλογία των ενισχύσεων που έλαβαν οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες.

Related posts

ΑΑΔΕ: Νέες υπηρεσίες σε Αττική και Θεσσαλονίκη

banks

Οι σύγχρονες τάσεις και προκλήσεις στη Λογιστική & Ελεγκτική

banks

Απ. Ραυτόπουλος (ΕΕΚΕ): Αυξήσεις έως 14% για προϊόντα πρώτης ανάγκης τα πρώτα τιμολόγια για το 2024

banks

ΔΝΤ: Ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας 3,3% φέτος και 5,4% το 2022

banks

Γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής: Ο εμβολιασμός προϋπόθεση για την αποκατάσταση της οικονομίας

banks

ΑΑΔΕ: Έλεγχοι μέρα και νύχτα στις τουριστικές περιοχές

banks