30.8 C
Athens
June 27, 2024
Image default
WORLD

Τζορτζέτι: Το κοινοβούλιο της Ρώμης, στην παρούσα φάση, δεν είναι σε θέση να εγκρίνει τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Τζανκάρλο Τζορτζέτι, εξερχόμενος από τη συνεδρίαση του Ecofin στο Λουξεμβούργο και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη δυνατότητα να εγκριθεί από το κοινοβούλιο της χώρας του ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, τόνισε: “το κοινοβούλιο της Ρώμης, στην παρούσα φάση δεν είναι σε θέση να εγκρίνει τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και, κατά συνέπεια, δεν θα τον εγκρίνει”.

“Δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες να τον επικυρώσουμε. Βραχυπρόθεσμα δεν είναι δυνατόν, μακροπρόθεσμα εξαρτάται από το αν θα αλλάξει, από το αν θα βελτιωθεί. Από το αν θα αλλάξει η όλη μορφή του, όπως είχαμε ζητήσει από την αρχή”, συμπλήρωσε ο Τζορτζέτι. Ο επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών, τέλος, υπογράμμισε ότι “το να θίγεται στην παρούσα φάση το θέμα της επικύρωσης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας είναι κατά κάποιο τρόπο λίγο σαν να πέφτει αλάτι σε πληγή. Δηλαδή, άτοπο”.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Related posts

Φουκουσίμα: Ανεστάλη για προληπτικούς λόγους η ρίψη στη θάλασσα επεξεργασμένου ύδατος από τον πυρηνικό σταθμό

banks

Λουχάνσκ: Ουκρανικά πλήγματα σε δεξαμενή πετρελαίου – Τρεις νεκροί

banks

Τουρκία: Έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο ασφαλείας υπό τον Ερντογάν μετά τον θάνατο εννέα σταρτιωτών στο βόρειο Ιράκ

banks

Μπιλ Άκμαν: Όσες φορές κι αν ο Πάουελ πει για πληθωρισμό 2% δεν θα επιστρέψουμε εκεί μακροπρόθεσμα

banks

Ισπανία: Κατατέθηκε στο κοινοβούλιο η πρόταση για χορήγηση αμνηστίας στους Καταλανούς αυτονομιστές

banks

Λιβερία: Νέος πρόεδρος της χώρας ο Τζόζεφ Μποάκαϊ

banks