23.7 C
Athens
May 18, 2024
Image default
WORLD

Μπιλ Άκμαν: Όσες φορές κι αν ο Πάουελ πει για πληθωρισμό 2% δεν θα επιστρέψουμε εκεί μακροπρόθεσμα

Ο Μπιλ Άκμαν αναμένει ότι τα μακροπρόθεσμα επιτόκια θα αυξηθούν περαιτέρω εν μέσω αυξανόμενου δημόσιου χρέους, υψηλότερων τιμών ενέργειας και του κόστους μετάβασης στην πράσινη ενέργεια.

“Το μακροπρόθεσμο ποσοστό πληθωρισμού συν το πραγματικό επιτόκιο συν το ασφάλιστρο προθεσμιών υποδηλώνει ότι το 5,5% είναι μια κατάλληλη απόδοση για 30ετή ομόλογα”, ανάρτησε ο Άκμαν, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Pershing Square Capital Management, στο X.

Οι αποδόσεις του 30ετούς ομολόγων των ΗΠΑ ανέβηκαν κατά μία μονάδα βάσης στο 4,58% την Παρασκευή στις συναλλαγές της Ασίας, προσθέτοντας στο κέρδος 13 μονάδων βάσης την Πέμπτη που το ανέβασε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2011.

Με την οικονομία να ξεπερνά τις προσδοκίες και τις δαπάνες για υποδομές να στηρίζουν την οικονομική ανάπτυξη και την προσφορά χρέους, οι προσδοκίες για ύφεση έχουν μετακινηθεί πέρα ​​από το 2024 και ο ρυθμός πληθωρισμού είναι απίθανο να υποχωρήσει όσο θα ήθελε ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ, πρόσθεσε ο Άκμαν. 

“Το μακροπρόθεσμο ποσοστό πληθωρισμού δεν επιστρέφει στο 2% όσες φορές κι αν ο πρόεδρος Πάουελ το επαναλαμβάνει ως στόχο του”, ανέφερε ο Άκμαν. “Καθορίστηκε αυθαίρετα στο 2% μετά την οικονομική κρίση σε έναν κόσμο πολύ διαφορετικό από αυτόν που ζούμε τώρα”.

Οι επενδυτές ομολόγων αντιμετωπίζουν ένα τρίτο έτος ζημιών αφού η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε για άλλη μια φορά τις προβλέψεις της για το μελλοντικό κόστος δανεισμού. Κάθε ημερομηνία λήξης του ομολόγου αναφοράς του Δημοσίου έχει φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο σε πάνω από μια δεκαετία αυτή την εβδομάδα, με τις προοπτικές ότι οι αποδόσεις θα συνεχίσουν να προχωρούν.

Related posts

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ θα επισκεφθεί την Πέμπτη στην Κίνα

banks

Ελ Σαλβαδόρ: Ο στρατός περικύκλωσε πόλη όπου δολοφονήθηκε αστυνομικός

banks

Πούτιν: Eξήρε τους “ήρωες” που πολεμούν στην Ουκρανία

banks

Ρωσία: Μη ρεαλιστικό το σενάριο να εμπλακούμε σε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τους όρους της Ουκρανίας το 2024

banks

Ισραήλ: “Μάχη για τη ζωή της” δίνει 84χρονη που απελευθερώθηκε από τη Χαμάς

banks

Νεκρός Παλαιστίνιος έφηβος από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών σε συγκρούσεις στη Δυτική Όχθη

banks