25.8 C
Athens
September 19, 2024
Image default
POLITICS

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια-Μπορέλ για τη συνδρομή της ΕΕ στην ασφαλή ρυμούλκηση του δεξαμενόπλοιου Sounion

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ύπατο εκπρόσπωπο της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ.

«Συζητήσαμε για τη συνδρομή της επιχείρησης ΑΣΠΙΔΕΣ στην ασφαλή ρυμούλκηση του δεξαμενόπλοιου MV Sounion και την αποτροπή περιβαλλοντικής καταστροφής», έγραψε σχετικά στον προσωπικό λογαριασμό του στο «Χ» ο κ. Δένδιας.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, @JosepBorrellF συζητήσαμε για τη συνδρομή της Επιχείρησης ΑΣΠΙΔΕΣ στην ασφαλή ρυμούλκηση του δεξαμενόπλοιου MV Sounion και… pic.twitter.com/ijcMlM2xhw

— Nikos Dendias (@NikosDendias) August 28, 2024

Νωρίτερα, οι Χούθι συμφώνησαν να επιτρέψουν τη ρυμούλκηση του υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιου Sounion,  όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός τους Μοχάμεντ Αμπντουλσαλάμ στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Οι Χούθι δεν συμφώνησαν σε «προσωρινή ανακωχή», παρά μόνο να επιτρέψουν τη ρυμούλκηση Sounion, διευκρίνισε.

Η διευκρινιστική δήλωση έγινε αφότου η διπλωματική αποστολή του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσε πως οι Χούθι της Υεμένης συμφώνησαν σε «προσωρινή ανακωχή» ώστε να φθάσουν ρυμουλκά και διασωστικά πλοία στο δεξαμενόπλοιο Sounion που έχει υποστεί ζημιές μετά την επίθεση που δέχθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Ερυθρά Θάλασσα.

Related posts

Νέα Αριστερά για έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ταυτοτικό στοιχείο και καθήκον η υπεράσπιση του κράτους δικαίου

banks

Συνάντηση Κασσελάκη με τον πρέσβη της Κίνας «για την ενίσχυση των ελληνοκινεζικών σχέσεων»

banks

Καμπάνια από την αρχή με τον Χαρδαλιά για την Αττική

banks

Τουρκία – Μετά το ήσυχο καλοκαίρι, ήρθε το… ανήσυχο φθινόπωρο – Προκλήσεις, απειλές και στο βάθος τουρκική ΑΟΖ

banks

ΥΠΕΞ Τουρκίας: Συνεχίζονται οι συνομιλίες για τις γρήγορες βίζες σε ελληνικά νησιά

banks

«Λύσε τη σιωπή! Λέμε όχι στη βία»: Ημερίδα κατά της ενδοοικογενειακής βίας στο Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη

banks1