31.4 C
Athens
June 26, 2024
Image default
MARKETS

Το γαλλικό χρηματιστήριο έχασε τα… ηνία του κορυφαίου της Ευρώπης

Το γαλλικό χρηματιστήριο έχασε τα... ηνία του κορυφαίου της Ευρώπης

Η πολιτική αναταραχή στη Γαλλία μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών οδήγησε τη χώρα να χάσει τη θέση της ως η μεγαλύτερη αγορά μετοχών της Ευρώπης, λιγότερο από δύο χρόνια αφού προσπέρασε στην κορυφή το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ανακοίνωση- σοκ του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για πρόωρες εκλογές πυροδότησε μια κατακόρυφη πτώση που «εξαφάνισε» περίπου 258 δισεκατομμύρια δολάρια από την κεφαλαιοποίηση των γαλλικών εταιρειών την περασμένη εβδομάδα. Οι μετοχές των τραπεζών Societe Generale SA, BNP Paribas SA και Credit Agricole SA- όλες μεγάλες κάτοχοι κρατικού χρέους- έχασαν περισσότερο από 10% η καθεμία.

Οι μετοχές της χώρας αξίζουν πλέον συνολικά περίπου 3,13 τρισεκατομμύρια δολάρια, χάνοντας οριακά από το Ηνωμένο Βασίλειο που έχει 3,18 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg. Ο δείκτης CAC 40 διέγραψε όλα τα κέρδη του για το 2024, μια απότομη αντιστροφή από την κλιμάκωση των υψηλών ρεκόρ πριν έναν μήνα.

«Βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου δεν υπάρχουν βεβαιότητες για τρεις έως τέσσερις εβδομάδες και η αγορά θα μπορούσε δυστυχώς να γίνει πιο ασταθής», δήλωσε ο Αλμπέρτο Τόκιο, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Kairos Partners.

#ΓΑΛΛΙΚΟ_ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ #μετοχές #Ευρώπη #Γαλλία #Ηνωμένο_Βασίλειο

Related posts

Ανοδικά οι ευρωαγορές στον απόηχο των αποτελεσμάτων της UBS

banks

Ανακάμπτει η Wall Street με τεχνολογική στήριξη

banks

Wall Street: Στασιμότητα μπροστά στο κλείσιμο του «πράσινου» Ιουλίου

banks

Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές αναμένοντας τον πληθωρισμό

banks

Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο οι S&P 500 και Nasdaq

banks

Υποτονικά υποδέχθηκε τον πληθωρισμό η Wall Street

banks