16.2 C
Athens
April 28, 2024
Image default
MARKETS

Υποτονικά υποδέχθηκε τον πληθωρισμό η Wall Street

Υποτονικά υποδέχθηκε τον πληθωρισμό η Wall Street

Στάση αναμονής κρατούν οι επενδυτές στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς η τελευταία μέτρηση για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ έκανε τους επενδυτές επιφυλακτικούς εν όψει της απόφασης της Federal Reserve, παρόλο που ενίσχυσε τις προσδοκίες ότι τα επιτόκια έχουν φτάσει στο peak τους.

Στη συνεδρίαση της Τρίτης, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,06% στις 36.381,64 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,11% στις 4.617,49 μονάδες, ενώ αντίθετα ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,07% στις 14.442 μονάδες.

Σήμερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 3,1% τον Νοέμβριο σε ετήσια βάση και 0,1% σε μηνιαία. Οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Dow Jones προέβλεπαν ετήσια αύξηση 3,1%, ενώ σε μηνιαίο επίπεδα περίμεναν ότι ο δείκτης θα παραμείνει αμετάβλητος. Εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, ο δομικός πληθωρισμός αυξήθηκε σύμφωνα με τις προσδοκίες των οικονομολόγων.

Η έκθεση για τον πληθωρισμό έρχεται την στιγμή που οι επενδυτές προσπαθούν να ολοκληρώσουν μια εξαιρετική χρονιά. Οι τρεις βασικοί δείκτες προέρχονται από ένα ανοδικό σερί τριών ημερών και έχουν στην «πλάτη» τους έξι συνεχόμενες εβδομάδες κερδών. Παράλληλα, ο S&P 500 έκλεισε χθες στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2022, ενώ ο Dow Jones διαμορφώθηκε στο υψηλότερο σημείο του από τον Ιανουάριο του 2022.

Οι επενδυτές στρέφουν πλέον την προσοχή τους στην κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, η οποία θα προβεί σε ανακοινώσεις την Τετάρτη. Η Wall Street αναμένει σε μεγάλο βαθμό από την Fed ότι θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια. Ωστόσο, οι traders θα εξετάσουν τις δηλώσεις του προέδρου Jerome Powell, που ακολουθούν αμέσως μετά τις ανακοινώσεις της Fed, για ενδείξεις σχετικά με το πότε θα μπορούσαν να έρθουν οι πολυπόθητες μειώσεις των επιτοκίων.

Σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME, υπάρχει πιθανότητα 46,5% η Fed να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων τον Μάρτιο, ενώ την περασμένη εβδομάδα ήταν στο 60%. Πλέον, η αγορά βλέπει αυτή τη μείωση να λαμβάνει χώρα στη συνεδρίαση του Μαΐου.

#WALL_STREET_ΗΠΑ #FEDERAL_RESERVE #επιτόκια #πληθωρισμός

Related posts

Ευρωαγορές: Προσεκτικές οι κινήσεις ενόψει της συνεδρίασης της ΕΚΤ

banks

Επιφυλακτικότητα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Πληθωρισμός και χρέος στο επίκεντρο

banks

Τέταρτη σερί άνοδος για τις ευρωαγορές- Ποιοι κλάδοι ξεχώρισαν

banks

«Επιδρομή» των αγοραστών στα κινεζικά χρηματιστήρια

banks

Κέρδη και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με ώθηση από τις ΗΠΑ

banks

Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές με το βλέμμα στα νέα στοιχεία

banks