33.5 C
Athens
June 26, 2024
Image default
WORLD

Το Τέξας μήνυσε την Pfizer – Την κατηγορεί ότι ψευδόταν για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά Covid

Ο γενικός εισαγγελέας (υπουργός Δικαιοσύνης) της αμερικανικής πολιτείας Τέξας, Ken Paxton, κατηγόρησε την Pfizer ότι παρουσίασε ψευδώς την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της κατά της COVID-19 μεγαλύτερη της πραγματικής, σε αγωγή που κατατέθηκε σε πολιτειακό δικαστήριο την Πέμπτη.

Ο φαρμακευτικός κολοσσός χρησιμοποίησε παραπλανητικά στατιστικά στοιχεία για να προωθήσει το εμβόλιο του και προσπάθησε να “εκφοβίσει και να φιμώσει” όσους αμφισβητούσαν την αποτελεσματικότητα του προϊόντος, αναφέρεται στην αγωγή. Ο Paxton ζητεί περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια σε αστικά πρόστιμα και δικαστική απόφαση που να απαγορεύει στην Pfizer να μιλά δημόσια για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της.

“Επιδιώκουμε δικαιοσύνη για τον λαό του Τέξας, μεγάλο μέρος του οποίου εξαναγκάστηκε από τυραννικές εντολές να λάβει ένα ελαττωματικό προϊόν που πωλείτο με ψέματα”, ανέφερε ο Τεξανός γενικός εισαγγελέας σε δήλωσή του.

Η αγωγή ακολουθεί μια έρευνα που ξεκίνησε από το γραφείο του Paxton τον Μάιο για τρεις μεγάλες εταιρείες φαρμάκων, σχετιζόμενες με ισχυρισμούς στους οποίους προέβησαν σχετικά με την αποτελεσματικότητα εμβολίων.

Ο Paxton ήταν ένθερμος αντίπαλος των υποχρεωτικών μέτρων υγειονομικής ασφάλειας κατά της COVID-19 από την έναρξη της πανδημίας.

Related posts

Ο Όλαφ Σολτς προσφέρθηκε ως διαμεσολαβητής μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας

banks

ΟΟΣΑ: Προβλέπει επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης στο 3% εφέτος και στο 2,7% το 2024

banks

Ρωσία: Δικαστήριο προφυλάκισε τον 10ο ύποπτο για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην αίθουσα συναυλιών της Μόσχας

banks

Ιταλία: Κινητοποιήσεις αγροτών, αλλά χωρίς προβλήματα για την κίνηση στις οδικές αρτηρίες

banks

Εντολή Πακιστάν σε 1,7 εκατ. Αφγανούς παράνομους μετανάστες: Φύγετε μέσα σε έναν μήνα από τη χώρα

banks

Χιλιάδες Ισραηλινοί διαδηλώνουν στο Τελ Αβίβ ζητώντας επιστροφή των ομήρων από τη Γάζα και πρόωρες εκλογές

banks