30.3 C
Athens
June 17, 2024
Image default
WORLD

Χιλιάδες Ισραηλινοί διαδηλώνουν στο Τελ Αβίβ ζητώντας επιστροφή των ομήρων από τη Γάζα και πρόωρες εκλογές

Χιλιάδες Ισραηλινοί συγκεντρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο Τελ Αβίβ ζητώντας από την κυβέρνηση να αναλάβει επείγουσα δράση για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας, μια μέρα μετά αφού ο στρατός ανέκτησε τα πτώματα τριών ομήρων που είχαν απαχθεί από τη Χαμάς.

Οι διαδηλωτές τήρησαν ενός λεπτού σιγή στην Πλατεία Ομήρων του Τελ Αβίβ σε φόρο τιμής στους νεκρούς ομήρους, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ανέκτησε τα πτώματα τριών ομήρων που είχαν μεταφερθεί στη Λωρίδα της Γάζας μετά το φόνο των τριών στη διάρκεια της επίθεσης μαχητών υπό την ηγεσία της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου. Ανέφερε πως τα πτώματα των ομήρων, του Ισραηλινού Χανάν Γιαμπλόνκα, του Ισραηλινο-Βραζιλιάνου Μισέλ Νίζενμπαουμ και του Γαλλομεξικανού Οριόν Χερνάντες-Ραντού ανακτήθηκαν στη διάρκεια της νύχτας με κοινή επιχείρηση του στρατού και των υπηρεσιών πληροφοριών στην Τζαμπάλια, στο βόρειο τμήμα της εμπόλεμης περιοχής όπου τις τελευταίες ημέρες διεξάγονται σφοδρές μάχες.

“Σε λίγες ώρες, θα κηδεύσω τον 42χρονο αδερφό μου (…). Φοβόμουν ότι θα ερχόταν αυτή η στιγμή”, είπε η Αβιβίτ, η αδερφή του Χανάν Γιαμπλόνκα, στη διαδήλωση.

“Αδερφέ μου, σου υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω να κραυγάζω (…) για να παλέψω και να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να διασφαλίσω ότι όλοι οι όμηροι θα επιστρέψουν σπίτι τους σώοι και αβλαβείς”, πρόσθεσε. “Πρέπει τώρα να τους βγάλουμε από αυτή την κόλαση”.

Τα πτώματα άλλων τεσσάρων νεκρών ομήρων, του Ρον Μπενιαμίν, Ιτζάκ Γκελερέντερ, Σάνι Λουκ και Αμίτ Μπουσκίλα – είχαν ανακτηθεί την προπερασμένη εβδομάδα από τη Γάζα.

Happening now: a huge protest in Tel Aviv, the protestors are calling the government to release the hostages, and hold early elections. pic.twitter.com/vikrv77kTG

— נריה קראוס Neria Kraus (@NeriaKraus) May 25, 2024

Μια άλλη διαδήλωση που ζητούσε πρόωρες εκλογές και την παραίτηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου πραγματοποιήθηκε επίσης το βράδυ στο Τελ Αβίβ.

Related posts

Γάζα: Τουλάχιστον 31.045 είναι οι νεκροί Παλαιστίνιοι και 72.654 οι τραυματίες από την 7η Οκτωβρίου του 2023

banks

“Συγκεκριμένη απόφαση” για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ ζητά ο Ζελένσκι από τη Σύνοδο Κορυφής

banks

Στο Τελ Αβίβ θα μεταβεί Μελόνι για συναντήσεις με Νετανιάχου και Χέρτζογκ

banks

Νότια Αφρική: Κάτω από το 50% το Εθνικό Αφρικανικό Κογκρέσο για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια

banks

Ο Στόλτενμπεργκ καλεί την Ουγγαρία να επικυρώσει την ένταξη της Σουηδίας στη Συμμαχία

banks

Η Παγκόσμια Τράπεζα προειδοποιεί για μια “δεκαετία χαμένων ευκαιριών” για την παγκόσμια οικονομία

banks