Τραμπ: “Η Αμερική δεν θα γίνει ποτέ κομμουνιστική χώρα!”

Με καθυστέρηση λόγω των καιρικών συνθηκών ξεκίνησε η ομιλία του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο National Mall στην Ουάσινγκτον με την ευκαιρία της εθνικής εορτής των ΗΠΑ και της συμπλήρωσης 250 χρόνων από τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας της χώρας.

“Θέλω να ευχαριστήσω όλους διότι έκαναν το σωστό. Είδαν τους κεραυνούς και είπα (…) αν πρέπει να μιλήσω ενώπιον ενός ανθρώπου στις 4 τα ξημερώματα, θα είμαι εδώ. Δεν υπάρχει τρόπος να μας σταματήσουν”, τόνισε ο Τραμπ, με το συγκεντρωμένο πλήθος να τον επευφημεί.

Λίγο νωρίτερα οι αρχές είχαν απομακρύνει τους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στο National Mall, όπου θα πραγματοποιηθεί το κεντρικό τμήμα των εορτασμών για την 4η Ιουλίου, λόγω του κινδύνου εκδήλωσης καταιγίδας, ζητώντας τους να αναζητήσουν καταφύγιο σε κοντινά μουσεία και κυβερνητικά κτίρια.

Τελικά οι αρχές επέτρεψαν στο πλήθος να επιστρέψει και η ομιλία του Αμερικανού προέδρου ξεκίνησε στις 23: 15 (τοπική ώρα, 06:15 ώρα Ελλάδας). Οι εορτασμοί ολοκληρώθηκαν με ένα εντυπωσιακό σόου με σχεδόν 850.000 πυροτεχνήματα.

“Εδώ στο National Mall γιορτάζουμε τον θρίαμβο της ελευθερίας επί της τυραννίας, τη νίκη της ελευθερίας επί της καταπίεσης και τη διαρκή νίκη του αμερικανικού πνεύματος από τις 4 Ιουλίου 1776 ως τις 4 Ιουλίου 2026”, υπογράμμισε ο Τραμπ στην ομιλία του εξαίροντας τα αμερικανικά ιδανικά, ενώ παρουσίασε και μία από τις πρώτες αμερικανικές σημαίες.

“Χρονολογείται από το 1777, έχει τα 13 αστέρια και τις 13 ρίγες των 13 πολιτειών που διακήρυξαν την Ανεξαρτησία την 4η Ιουλίου”, εξήγησε.

Παράλληλα ο Αμερικανός πρόεδρος επέκρινε για μία ακόμη φορά τον κομμουνισμό, ένα προσφιλές του θέμα στις ομιλίες που έχει εκφωνήσει στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 250 χρόνια των ΗΠΑ.

“Ο κομμουνισμός είναι χαμένος και θα είναι πάντα”, σχολίασε. “Οι πολεμιστές μας δεν πολέμησαν κατά του κομμουνισμού στα πεδία της μάχης σε όλο τον κόσμο απλώς και μόνο για να μπορέσει αυτή η απειλή να εμφανιστεί εδώ στην Αμερική”, πρόσθεσε.

Στην ομιλία του την Παρασκευή το βράδυ από το όρος Ράσμορ ο Τραμπ είχε δηλώσει: “είμαστε αποφασισμένοι και δεσμευόμαστε προς όλους ότι οι πολίτες των ΗΠΑ θα νικήσουν γρήγορα τον κομμουνισμό (…) Θα τους διώξουμε γρήγορα και θα συνεχίσουμε να χτίζουμε τη χώρα μας μεγαλύτερη και καλύτερη, πιο ισχυρή από ποτέ. Η Αμερική δεν θα γίνει ποτέ κομμουνιστική χώρα!”.

Ο Τραμπ επιλέγει συχνά τον τελευταίο καιρό αυτή τη ρητορική, καθώς πλησιάζουν και οι ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου, στις οποίες οι Ρεπουμπλικάνοι ανησυχούν ότι η χαμηλή δημοτικότητα του προέδρου θα τους κοστίσει τον έλεγχο του Κογκρέσου.

Τέσσερις προοδευτικοί υποψήφιοι, μεταξύ των οποίων και τρία μέλη της αριστερής πτέρυγας των Δημοκρατικών, κέρδισαν στις προκριματικές εκλογές του κόμματος στην πόλη της Νέας Υόρκης την προηγούμενη εβδομάδα και στο Κολοράντο την Τρίτη. Προοδευτικοί υποψήφιοι έχουν επίσης σημειώσει νίκες στο Κεντάκι, το Νιου Τζέρσεϊ, το Οχάιο, την Πενσιλβάνια και το Τέξας.

Εξάλλου ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στην ομιλία του και στο νομοσχέδιο, με την ονομασία “SAVE America Act”, που προωθεί και το οποίο προβλέπει αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των ομοσπονδιακών εκλογών.

“Σήμερα η χώρα μας κερδίζει ξανά και κερδίζουμε όπως ποτέ άλλοτε. Η Αμερική επέστρεψε και θέλουμε να διατηρήσουμε την Αμερική σπουδαία και θα το κάνουμε εγκρίνοντας το SAVE America Act που σημαίνει ότι όλοι οι ψηφοφόροι πρέπει να επιδεικνύουν εκλογική ταυτότητα (…) όλοι οι ψηφοφόροι θα πρέπει να επιδεικνύουν ένα μικρό πραγματάκι που ονομάζεται απόδειξη υπηκοότητας”, σχολίασε.

Πηγή: ΑΠΕ

Hot this week

Business Banking Εθνικής Τράπεζας: Στο επίκεντρο η ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

Έπειτα από μια περίοδο πρωτοφανών προκλήσεων, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο ακρογωνιαίος λίθος της ελληνικής και ευρωπαϊκής οικονομίας, στρέφουν το βλέμμα τους στο μέλλον και είναι έτοιμες να κάνουν με μεγαλύτερη σιγουριά τα επόμενα βήματα για να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Η Εθνική Τράπεζα, αναγνωρίζοντας τη δυναμική και την σημασία των ΜμΕ, στηρίζει έμπρακτα την ανάπτυξή τους

Alpha Bank: Άμεσες πληρωμές μέσω του διατραπεζικού πανευρωπαϊκού συστήματος SEPA

Την υπηρεσία των άμεσων πληρωμών για συναλλαγές εντός της ελληνικής Επικράτειας μέσω του διατραπεζικού πανευρωπαϊκού συστήματος SEPA,ανακοίνωσε ότι εφαρμόζει πρώτη η Αlpha Bank.   Ειδικότερα, από τα ξημερώματα της Κυριακής, 10 Ιανουαρίου 2021, η Alpha Bank είναι η μόνη τράπεζα στην Ελλάδα που έχει ενταχθεί πλήρως στη νέα υποδομή 24/7/365 του διατραπεζικού πανευρωπαϊκού συστήματος πληρωμών SEPA, έχοντας ολοκληρώσει…

Eurobank:Ζημιές 1,081δισ. €

Το συνολικό αποτέλεσμα της Eurobank Holdings ήταν αρνητικό σε...

Γεωπολιτικές εντάσεις, τσουνάμι δασμών, αστάθεια. Το σημερινό περιβάλλον – χαρακτηριζόμενο από διαρκείς ανατροπές – κρύβει τεράστιες προκλήσεις και παγίδες. Πόσο καλά είναι «εξοπλισμένη» η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τα όσα έρχονται; Πού θα πρέπει να δώσουν έμφαση οι κυβερνήσεις και πώς μπορεί να κινηθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον μία μικρή οικονομία όπως η Ελλάδα; Συζητήσαμε

08:51, Σάββατο 19 Απριλίου 2025 πολιτική Φωτογραφία: Intime «Η νέα ανακοίνωση του οίκου Standard & Poor’s αποτελεί μια ακόμα διεθνή αντικειμενική αναγνώριση του μετρήσιμου αποτελέσματος που παράγει η συστηματική και αποφασιστική οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια οικονομική πολιτική που συνδυάζει τη δημοσιονομική στοχοθεσία και σύνεση με την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή»

“Η Αλβανία δεν πωλείται” – Νέα μαζική κινητοποίηση στα Τίρανα

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες Σάββατο στα Τίρανα στη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής διαδήλωση του κινήματος διαμαρτυρίας κατά του σχεδίου ανέγερσης τουριστικών καταλυμάτων που συνδέεται με την οικογένεια του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Η χθεσινή, 35η διαδήλωση ήταν η μεγαλύτερη από τότε που ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις στα τέλη Μαΐου κατά των σχεδίων ανέγερσης ενός πολυτελούς ξενοδοχείου

Νέα Υόρκη: Τουλάχιστον 8 τραυματίες – ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά- από πυροβολισμούς στο Μπρούκλιν

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, τραυματίστηκαν σε περιστατικό με πυροβολισμούς το οποίο σημειώθηκε στο Κόνεϊ Άιλαντ του Μπρούκλιν, στη Νέα Υόρκη, αργά χθες Σάββατο το βράδυ, ανακοίνωσε η αστυνομία της μεγαλούπολης των ΗΠΑ. Η αστυνομία ενημερώθηκε για ένα περιστατικό με πυροβολισμούς περίπου στις 22:37 (τοπική ώρα, 05:37 ώρα Ελλάδας), πρόσθετε η ανακοίνωση, όπως

ΝΔ: Βίντεο για τα 11 χρόνια από το δημοψήφισμα του 2015 – «Το όχι που έγινε ναι»

Βίντεο ανήρτησε η Νέα Δημοκρατία για τη συμπλήρωση 11 ετών από το δημοψήφισμα του 2015. «27 Ιουνίου – Προκήρυξη Δημοψηφίσματος, 28 Ιουνίου έγκριση από τη Βουλή, 28 Ιουνίου Επιβολή capital controls, 5 Ιουλίου – Διεξαγωγή Δημοψηφίσματος – Το όχι που έγινε ναι», αναφέρεται στο βίντεο. «Κανείς δεν ξεχνά όσους έπαιξαν με την τύχη των Ελλήνων

Σαμαράς: «Καρφιά» για Ντόρα Μπακογιάννη – «Έχουν περάσει 17 χρόνια από τότε που έχασε την αρχηγία από εμένα – Ας τα βρει πρώτα με...

Με βίντεο επανήλθε ο Αντώνης Σαμαράς στα social media, όπου συζητά με τον στενό του συνεργάτη, Νίκο Τσιούτσια. Ο πρώην πρωθυπουργός «σηκώνει το γάντι» μετά τις δηλώσεις που έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη και απαντά: «Ξέρεις πόσα χρόνια έχουν περάσει από τότε που έχασε την αρχηγία από εμένα; 17! Τι να κάνουμε; Δεν έχει συνέλθει ακόμα.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ επιβλέπει νέα ναυτική στρατιωτική δοκιμή

Ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν επέβλεψε αυτή την εβδομάδα δοκιμή του οπλισμού του νέου αντιτορπιλικού 5.000 τόνων Kang Kon, ιδίως πυραύλων τύπου κρουζ και συστημάτων "ηλεκτρονικού πολέμου", ανέφερε σήμερα κρατικό μέσο ενημέρωσης. Το πλοίο αυτό είχε εν μέρει ανατραπεί την περασμένη χρονιά, κατά τη διάρκεια της καθέλκυσής του, και χρειάστηκε επισκευές. Μετά τις δοκιμές

Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί σε νέες ρωσικές επιθέσεις

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 10 τραυματίστηκαν σε ρωσικές επιθέσεις εναντίον διάφορων περιοχών της Ουκρανίας στη διάρκεια της νύκτας, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι μέσω του Telegram, την ώρα που οι νεκροί από τα χθεσινά σφοδρά ρωσικά πλήγματα στο Κίεβο έφτασαν τους 30. Στην επαρχία Σούμι δύο γυναίκες, ένας ηλικιωμένος και ένα κορίτσι κάτω των δύο ετών σκοτώθηκαν

Μητσοτάκης: Κανένα ιδεολογικό πρόσχημα δεν μπορεί να δικαιολογήσει μια δολοφονική επίθεση – Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπηση αναφέρθηκε στις εμπρηστικές επιθέσεις κατά στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ άλλων. «Η τραγική απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής μετά την εμπρηστική επίθεση στη Θεσσαλονίκη επισκίασε κάθε άλλη εξέλιξη αυτής της εβδομάδας. Η χώρα μας έχει πληρώσει πολύ ακριβά, με αίμα και πόνο, την τυφλή βία. Τα όσα έγιναν στη

WSJ: Ο Χέγκσεθ ετοίμαζε σχέδιο-βόμβα για μείωση των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη – Όμως απορρίφθηκε

Ο υπουργός Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ σχεδίαζε να μεταβεί στις Βρυξέλλες τον περασμένο μήνα για να κάνει μια ανακοίνωση-βόμβα κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους ανώτατους στρατιωτικούς ηγέτες του Οργανισμού Βορειοατλαντικής Συνθήκης (ΝΑΤΟ). Σκόπευε να ανακοινώσει ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζουν περαιτέρω περικοπές στις δυνάμεις τους στην Ευρώπη, οι οποίες θα ξεπερνούσαν την ακύρωση της αποστολής μιας

Related Articles

Popular Categories