Φάμελλος: Η χώρα βρίσκεται στο επίκεντρο μίας μείζονος πολιτικής κρίσης

Επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό με αιχμή «τα πολλαπλά σκάνδαλα διαφθοράς και την ξεκάθαρη καταπάτηση τους κράτους δικαίου» εξαπέλυσε ο Σωκράτης Φάμελλος στην ομιλία του στη Βουλή, σημειώνοντας ότι «η χώρα βρίσκεται στο επίκεντρο μίας μείζονος πολιτικής κρίσης».

«Και όσο κι αν προσπαθεί να το κρύψει ο κ. Μητσοτάκης η κοινωνία αντιδρά γιατί γνωρίζει ότι έχουμε μία διεφθαρμένη κυβέρνηση και οι ίδιοι οι βουλευτές της ΝΔ αντιδρούν και στρέφονται κατά του διεφθαρμένου επιτελικού κράτους. Το καθεστώς Μητσοτάκη εκτίθεται και αποκαλύπτεται καθημερινά και σε αυτή τη μείζονα κρίση έχει σοβαρό μερίδιο ευθύνης και μέρος της ηγεσίας της Δικαιοσύνης που με τις αποφάσεις της υπηρετεί την πολιτική βούληση και το σχέδιο της κυβέρνησης και υποβαθμίζει τη Δικαιοσύνη» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ξεκινώντας την ομιλία του στην Ολομέλεια, στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Ενέργειας.

«Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συναίνεσης με αυτό το καθεστώς»

Αναφέρθηκε στην έκθεση για το κράτος Δικαίου που ψηφίστηκε χθες στο Ευρωκοινοβούλιο, στην οποία εισηγητής ήταν ο  ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης και η οποία «καταδικάζει τις πάσης φύσεως παρεμβάσεις, που θίγουν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης», «ζητά ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, στην οποία επιτίθεται προκλητικά η κυβέρνηση» και «καταδικάζει απερίφραστα τη χρήση κακόβουλων λογισμικών όπως το Predator, που χρησιμοποιήθηκε στο σκάνδαλο των υποκλοπών».

Διερωτήθηκε για τον πρωθυπουργό, «εντάξει, στην αντιπολίτευση το έχει σύστημα να μην απαντάει, για την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου θα πει κάτι;», και του καταλόγισε ότι παραμένει κρυπτόμενος, παρά τα «πολλαπλά σκάνδαλα διαφθοράς και την ξεκάθαρη καταπάτηση τους κράτους δικαίου, που συνδέονται απευθείας με το Μαξίμου».

Υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συναίνεσης με αυτό το καθεστώς που καταστρατηγεί βάναυσα το κράτος δικαίου», αφήνοντας αιχμές για το ΠΑΣΟΚ που, όπως είπε, συνεργάστηκε μαζί του για την εκλογή ηγεσίας ανεξάρτητης αρχής.

«Γενική εκκαθάριση και ξεπούλημα»

Αναφερόμενος στο τρέχον νομοσχέδιο, έκανε λόγο για νέο σκάνδαλο, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να δώσει λύση, όπως έκαναν άλλες χώρες στο πρόβλημα του κόστους ενέργειας και ότι προχώρησε σε μία «βεβιασμένη απολιγνιτοποίηση, χωρίς σχέδιο ενεργειακής ασφάλειας».

«Εκατομμύρια για τις γερμανικές εταιρείες στη Δυτική Μακεδονία εκατομμύρια για τις αμερικάνικες εταιρείες στον Κάθετο διάδρομο. Αυτό ακριβώς είστε, μεσάζοντες των εταιρειών αερίου», είπε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι όσον αφορά τις ΑΠΕ, η κυβέρνηση σκόπιμα τις ναρκοθέτησε «χωρίς σχεδιασμό δικτύων και κυρίως χωρίς υποδομές αποθήκευσης». «Γενική εκκαθάριση και ξεπούλημα λέγεται αυτό και όχι ενεργειακή δημοκρατία», σχολίασε.

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε τα βέλη του στη ΔΕΗ, η οποία, όπως είπε, «σήμερα παρουσιάζει κέρδη, αλλά αυτά τα κλέβει από την κοινωνία» και υπογράμμισε ότι «η χώρα χρειάζεται μια ΔΕΗ με δημόσιο έλεγχο με ισχυρή συμμετοχή του κράτους για να παρέχει ενεργειακή ασφάλεια, να στηρίζει την ανάπτυξη και την κοινωνία, με επενδύσεις αποθήκευσης για να δίνεται η φτηνή ενέργεια στους καταναλωτές». Σύμφωνα με τον κ. Φάμελλο, «η κυβέρνηση προχωρά σε ακόμα ένα σκάνδαλο, ύψους 4 δισεκατομμυρίων,  με την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου  της ΔΕΗ που θα κοστίσει συμμετοχή στο Δημόσιο 1,3 δισεκ. χωρίς να πάρει ποσοστό στο μετοχικό κεφάλαιο».

Αναφερόμενος στην αυριανή Εργατική Πρωτομαγιά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως όπως κάθε χρόνο μας θυμίζει, πως τα δικαιώματα των εργαζομένων δεν είναι αυτονόητα, είναι κατακτήσεις και δεν μπορεί κανένας Μητσοτάκης να τα υποβιβάσει».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για «απανωτά χτυπήματα» στον κόσμο της εργασίας και τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στηρίζει με κάθε τρόπο τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους μέσα και έξω από το Κοινοβούλιο», με προτάσεις όπως η επέκταση των Συλλογικών Συμβάσεων με στόχο την κάλυψη του 80% των εργαζομένων διεκδικήσεις για αξιοπρεπείς μισθούς και αντιμετώπιση της ακρίβειας και της στεγαστικής κρίσης.

Hot this week

Business Banking Εθνικής Τράπεζας: Στο επίκεντρο η ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

Έπειτα από μια περίοδο πρωτοφανών προκλήσεων, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο ακρογωνιαίος λίθος της ελληνικής και ευρωπαϊκής οικονομίας, στρέφουν το βλέμμα τους στο μέλλον και είναι έτοιμες να κάνουν με μεγαλύτερη σιγουριά τα επόμενα βήματα για να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Η Εθνική Τράπεζα, αναγνωρίζοντας τη δυναμική και την σημασία των ΜμΕ, στηρίζει έμπρακτα την ανάπτυξή τους

Alpha Bank: Άμεσες πληρωμές μέσω του διατραπεζικού πανευρωπαϊκού συστήματος SEPA

Την υπηρεσία των άμεσων πληρωμών για συναλλαγές εντός της ελληνικής Επικράτειας μέσω του διατραπεζικού πανευρωπαϊκού συστήματος SEPA,ανακοίνωσε ότι εφαρμόζει πρώτη η Αlpha Bank.   Ειδικότερα, από τα ξημερώματα της Κυριακής, 10 Ιανουαρίου 2021, η Alpha Bank είναι η μόνη τράπεζα στην Ελλάδα που έχει ενταχθεί πλήρως στη νέα υποδομή 24/7/365 του διατραπεζικού πανευρωπαϊκού συστήματος πληρωμών SEPA, έχοντας ολοκληρώσει…

Eurobank:Ζημιές 1,081δισ. €

Το συνολικό αποτέλεσμα της Eurobank Holdings ήταν αρνητικό σε...

Γεωπολιτικές εντάσεις, τσουνάμι δασμών, αστάθεια. Το σημερινό περιβάλλον – χαρακτηριζόμενο από διαρκείς ανατροπές – κρύβει τεράστιες προκλήσεις και παγίδες. Πόσο καλά είναι «εξοπλισμένη» η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τα όσα έρχονται; Πού θα πρέπει να δώσουν έμφαση οι κυβερνήσεις και πώς μπορεί να κινηθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον μία μικρή οικονομία όπως η Ελλάδα; Συζητήσαμε

08:51, Σάββατο 19 Απριλίου 2025 πολιτική Φωτογραφία: Intime «Η νέα ανακοίνωση του οίκου Standard & Poor’s αποτελεί μια ακόμα διεθνή αντικειμενική αναγνώριση του μετρήσιμου αποτελέσματος που παράγει η συστηματική και αποφασιστική οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια οικονομική πολιτική που συνδυάζει τη δημοσιονομική στοχοθεσία και σύνεση με την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή»

Μακρόν: Ανάγκη “συλλογικής κινητοποίησης” για “φυσιολογική και ελκυστική” χρήση του ηλεκτρισμού

Την ανάγκη "συλλογικής κινητοποίησης" όλων των εμπλεκόμενων παραγόντων, ώστε να καταστεί η χρήση του ηλεκτρισμού "φυσιολογική και ελκυστική", υπογράμμισε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια συνάντησής του στο Ελιζέ με εκπροσώπους γαλλικών εταιρειών. "Είναι καλό για την αγοραστική δύναμη, είναι καλό για την ανταγωνιστικότητα, είναι καλό για την ανεξαρτησία της χώρας" υπογράμμισε

Η BP ανακοίνωσε την απομάκρυνση του προέδρου του Δ.Σ. της, Αλ. Μάνιφολντ

Αιφνιδιαστική αλλαγή στην κορυφή της BP, καθώς ο βρετανικός ενεργειακός κολοσσός ανακοίνωσε την άμεση απομάκρυνση του προέδρου του Δ.Σ. της εταιρείας Albert Manifold και τον διορισμό του Ian Tyler στη θέση του μεταβατικού προέδρου. Η εταιρεία δεν έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες για τους λόγους της αποχώρησης του Manifold, ο οποίος είχε αναλάβει την προεδρία της BP

Ένα βήμα πιο κοντά ο Προαστιακός Δυτικής Θεσσαλονίκης και η σιδηροδρομική σύνδεση του 6ου Προβλήτα του ΟΛΘ

Στο τελικό στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας και στην υποβολή δεσμευτικών προσφορών εισέρχεται το έργο «Σιδηροδρομική Σύνδεση του 6ου Προβλήτα Λιμένα Θεσσαλονίκης και Κατασκευή Προαστιακού Δυτικής Θεσσαλονίκης», μετά τη δημοσίευση της Β’ Φάσης του διαγωνισμού. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 53,4 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ, φιλοδοξεί να αλλάξει τον χάρτη των μεταφορών στη Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, το έργο

Αποστολάκη στον Realfm 97,8 για Μητσοτάκη: Ας κοιτάξει τη Βαβέλ που ο ίδιος έχει προκαλέσει στην παράταξή του – Εφικτός στόχος η εκλογική ανατροπή

Για τη στάση του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την ανανέωση της θητείας του Γιάννη Στουρνάρα, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα και τις δημοσκοπήσεις μίλησε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα. Αναφορικά με την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσει «παρών» για την ανανέωση της θητείας του

Πώς αμείβεται η ημέρα του Αγίου Πνεύματος στον ιδιωτικό τομέα

Διευκρινίσεις προς τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα για το τι ισχύει αναφορικά με τον τρόπο αμοιβής την ημέρα του Αγίου Πνεύματος (Δευτέρα 1 Ιουνίου 2026) παρέχει η ΓΣΕΕ, μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας. Όπως επισημαίνεται, η Δευτέρα 1 Ιουνίου 2026 (Αγίου Πνεύματος) δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες που ορίζει ο νόμος

Ενισχύεται το Brent μετά τα αμερικανικά πλήγματα κατά του Ιράν εντείνοντας την αβεβαιότητα στη Μέση Ανατολή

Όσον αφορά τις τιμές του πετρελαίου, το αργό Brent καταγράφει άνοδο την Τρίτη (26/5), μετά τα στρατιωτικά πλήγματα των ΗΠΑ στο Ιράν, γεγονός που εντείνει την αβεβαιότητα σχετικά με το αν μπορεί να επιτευχθεί άμεσα συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου και συνακόλουθα την αποκατάσταση της ναυσιπλοΐας μέσω των Στενών του Ορμούζ.      

Πηγές Tasnim: Το Ιράν επιδιώκει την αποδέσμευση $24 δισ. στο πλαίσιο πιθανής συμφωνίας με τις ΗΠΑ

Περίπου 24 δισεκατομμύρια δολάρια από τα ιρανικά κεφάλαια που έχουν δεσμευτεί στο εξωτερικό πρέπει να αποδεσμευθούν στο πλαίσιο του μνημονίου κατανόησης που βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ, ανέφερε πηγή κοντά στην ομάδα διαπραγμάτευσης της Τεχεράνης, σύμφωνα με δημοσίευμα του ιρανικού πρακτορείου ειδήσεων Tasnim την Τρίτη. Το πρακτορείο ανέφερε ότι ο επικεφαλής των ιρανικών διαπραγματεύσεων

Η Ρωσία μπορεί να παραποιήσει σήματα GPS βαθιά στην Ευρώπη, σύμφωνα με τη Λιθουανία

Η Ρωσία μπορεί να παραποιήσει σήματα GPS βαθιά στο έδαφος της Ευρώπης, σε ακτίνα έως και 450 χλμ. από τον θύλακα του Καλίνινγκραντ, προειδοποίησε την Τρίτη Λιθουανός αξιωματούχος. Από την εισβολή στην Ουκρανία το 2022, οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν συχνά κατηγορήσει τη Ρωσία για ηλεκτρονικές παρεμβολές, αλλά η κυβέρνηση του Βλαντίμιρ Πούτιν το αρνείται, κάνοντας λόγο για τακτικές δυσφήμισης

Related Articles

Popular Categories